Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Светещи плувки
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Светещи плувки
Колеги знае ли някои как мога сам да си направя светещи плувки. Трябва ми нещо фосфорно , но аз се сещам само за мартеници. но тъй като по това време на годината мартеници няма кажете нещо друго фосфорно под каквато и да е форма и откаде да си го взема.
Благодаря.
Благодаря.
Re: Светещи плувки
Има готови светещи ампули,под формата на антени.Натискаш я леко,сменяш антената и си готов.Пък и не са толкова скъпи. 

TICA FAN
-
- новобранец
Колега не знам от къде може да си намериш фосфор и ни най-малко как да си направиш. Според мен не си заслужава труда и нервите за нещо което струва стотинки.Успех в начинанието и наслука.
-
- разбира нещата
Виж сега колега,вслушай се в по-горните постове.Няма смисъл да се занимаваш с фосфор и какво ли още не.RENI__251 написа:Не знам къде ги намирате по стотинки,ама от 1 лв по евтини май няма,ама и с батерии вече,по ефтинко май?!?
Потърси по борсите,от там където зареждат риболовните магазини са по-евтини,но тези светещи пера с батерии с произход-Китай ги забрави(личен опит),а ако намериш на някоя квалитетна фирма,наистина ще ти се видят скъпи!Решението е ампулите,а ако си навит,на лични ще ти кажа някои тънкости за тях.
Поздрави!

"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- crazybot
- фен клуб-скобар
2 ампули са ти едно левче
Една ампула я използвам до 3-4 пъти

-
- ще става разбирач
Можеш да си закупиш ампула тритий той свети около 12 години ето ти и саит http://www.gardnertackle.co.uk/catalog/ ... betalights

Ето и отговор на колегата или колежката Рени
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=7339
А от тези съм наи доволен идеални са за фидер имат лепенки даже.
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=7342
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Интересно как става този номер,една ампула 3-4 пъти,те едвам издържат 3-4 часа.Чувал съм,че като ги замразиш светели повече,ама....crazybot написа: Една ампула я използвам до 3-4 пъти

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- crazybot
- фен клуб-скобар
Ловя 4-5 часа, спирам с риболова, слагам я в хладилната чанта, на другата вечер я вада и пак си ловя с нея.Paublo_Eskobar написа:Интересно как става този номер,една ампула 3-4 пъти,те едвам издържат 3-4 часа.Чувал съм,че като ги замразиш светели повече,ама....
Купувам само от един вид дето издържат 12 часа. Ако искаш ше ти кажа марката каква е
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Има по млади момчета (все още виждат добре
)и съответно не активират ампулата от първия път.Тя си свети по слабо но за мен това е вече е невъзможно да я виждам, та само така могат да я ползват 2-3 пъти.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- MAESTROTO
- ще става разбирач
Аз ползвам една/китайска/ антенка със светодиод и батерия ,които свети жълт цвят. Натискаш диода-светва,дръпваш го-изгасва.Големината е колкото на светещите ампули и се вкарва като тях в плувката.Досега съм я използван 2 вечери по 12 часа и има още живот.Освен това и аз вече съм малко "недоскив" ,а тази светлна я виждах от около 50 метра/там ни беше масата вечерта/.Купих я 4,50 лв от магазинчето в Младост.
Лятото бях с приятели на един язовир до Харманли и те ми подариха светеща щипка с 2 камбанки за пръта.Виждаше се от далече ,пак със светодиод и батерии за часовник.И са я купили за един 1 лв.
Лятото бях с приятели на един язовир до Харманли и те ми подариха светеща щипка с 2 камбанки за пръта.Виждаше се от далече ,пак със светодиод и батерии за часовник.И са я купили за един 1 лв.
Кефа цена няма!
- CrossFire
- разбира нещата
В книжарници или детски магазини има "фосфорни" звезди или планети.plamen91111 написа:Трябва ми нещо фосфорно , но аз се сещам само за мартеници. но тъй като по това време на годината мартеници няма кажете нещо друго фосфорно

-
- новобранец
Ето нещо за теб колега,
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1007
30 броя за 6,80лв ти си пресметни колко ти струва една ампула.Всичко хубаво и наслука.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1007
30 броя за 6,80лв ти си пресметни колко ти струва една ампула.Всичко хубаво и наслука.
- Моряка
- кандидат преподавател
И аз съм съгласен,и колкото температурата е по-минус толкова по-добре.Държал съм ампула във фризер и по месец и пак свети.То си е химическа реакция като се счупи ампулата,а минусовите температури рязко забавят или дори спират реакцията.Е за 4 пъти да се ползва трябва да е от по-скъпичките(със качествени реактиви)Тези от 70 ст за 2 бр. сигурно ще се ползват само 2 пъти.crazybot написа:Ловя 4-5 часа, спирам с риболова, слагам я в хладилната чанта, на другата вечер я вада и пак си ловя с нея.Paublo_Eskobar написа:Интересно как става този номер,една ампула 3-4 пъти,те едвам издържат 3-4 часа.Чувал съм,че като ги замразиш светели повече,ама....
Купувам само от един вид дето издържат 12 часа. Ако искаш ше ти кажа марката каква е
А сега де? 

Може от светещите запалки да се вземе диода с батериите и дасе приспособи,удовни са разглобяемите плувки за тая цел.