РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
ali baba
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ali baba »

ПРИЯТЕЛ ТИ САМ КАЗВАШ ЧЕ ОТ СКОРО СИ ЗАПАЛЕН ПО РИБОЛОВА НА КЕФАЛ ,АЗ НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ДОБАВЯ . :o
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Не се нервирай Али, царевицата става за клен , но през топлите месеци. А иначе клена е всеяден и менюто му зависи изключително от конкретния водоем в, който ще го ловим.
Пример: На яз. Лобош може би най-добрата стръв е житото(пролетно време), а на вливащата с в нег оСветля с житото нямате шанс.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

ali baba написа:ПРИЯТЕЛ ТИ САМ КАЗВАШ ЧЕ ОТ СКОРО СИ ЗАПАЛЕН ПО РИБОЛОВА НА КЕФАЛ ,АЗ НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ДОБАВЯ . :o
ПРИЯТЕЛ МАЙ ТРЯБВА ДА СИ СЪБЕРEШ МИСЛИТЕ :lol:
ЕДНОТО НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА С ДРУГОТО(ТОВА ДЕ.....ДАЛИ СЪМ РИБОЛОВЕЦ ОТ 1-2-3 МЕСЕЦА,ГОДИНИ И ТН.
ДАЛИ ХВАЩАМ КЕФАЛ ОТ 1-2-3 МЕСЕЦА,ГОДИНИ И ТН. И ТОВА ДАЛИ Я
ХВАЩАМ ЗА ДА НАПЪЛНЯ НЯКОИ КОНТЕЙНЕР
:roll:
Последно промяна от vIdRaTa на Пон Ное 13, 2006 11:29 am, променено общо 1 път.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ако не престанете ще се заключа темата :!:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

по марица кефала го ловим и на водорасло,това което го има по камъните около бентовете.лично аз храня постоянно с бял червей и ловя с него.но той е всеяден,добре е да се има разнообразна стръв.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Абе от майския(житния) бръмбър по-добра стръв няма.Пак казвам,че зависи от водоема и навиците на рибата,но това е рибогенно заложена стръв!Ама,айде кажете къде да го намерим посред м.ноември?Иначе "капката" на тази стръв е несравнима с нищо друго!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1

Този хубавец и още няколко негови роднини излъгах сега в неделя 8)
на корояд.

НАСЛУКА :wink:
--- Конфуций---
Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Мнение от RibaRiA »

Умират кефалите сега за "виолетки". :)
Зимно време най-дърпа на малко рибе. 8)
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

RibaRiA написа:Умират кефалите сега за "виолетки". :)
Зимно време най-дърпа на малко рибе. 8)
Колега,
кажи само какво ще каже това "виолетки". :roll:
и как точно се лови на него :?: :wink:
--- Конфуций---
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Виолетка,горчивка,попадийка,кремаче това са имената на една и съща риба малка е от 8-15см. и се използва предимно за стръв.

Изображение

При женската в областа на аналния отвор се развива тръбичка с която снася хайверна си в мантийната празнина на речните миди.
Аватар
Amatiora
новобранец
новобранец

Мнение от Amatiora »

kita20008969 написа:ЗА пилешките черва......аз ги режа на по 2-3 сантиметра,като внимавам съдаржанието да се запази.След няколко замятания ,ако няма удар,сменям с прясно.Най-ефектни са тия от пилчарниците,от домашна кокошка не стават.И все пак мисля ,че сега е сезона на малка рибка и жабче.Червата рано на пролет,още докато има лед покрая.НАСЛУКА :wink:
Абсолютно подкрепям мнението, само че аз режа около 6 см и правя възел от самото черво в основата на куката - така малко по дълго се запазва аромата и позволява употребата на малко по-голяма кука № 5-7. Замятам около дънери където почти няма течение в по дълбоки води и оставям стръвта да лежи на дъното. Многтократно ми се е случвало 3-4 часа да няма пипане и след това за 15 мин да последват 5-6 удара от екземпляри които си заслужават чакането.
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Благодаря :wink:
Но за съжаление мисля че тази риба я няма по водоемите в нашия район :?
Не съм пробвал със "симеонче" за кефала.
Може ли да имам успех на реката :?: като се има предвид че и то не вирее тук(река Арда).
В смисъл че рибата няма изградени такива хранителни навици.
--- Конфуций---
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

За мен най-добрата стръв за кефал лятото е скакауец ( за средно големи риби ) ,пиявица на дъно и джанка - към края на лятото. Есента - рибки ( наи-добре попадиики или кат вземеш рачилото с една топка омесен хляб, пускаш и каквито рибета малки се хванат - куртуши , попадиики , уклейчета) ,после намираш някой вир след бързей слагаш 30-40 см дълбочина и мяташ с по голяма кука. А завали ли сняг - 200гр бял червей, прашката и по дълбоките вирове с леко течаща вода , малка кука , лека плувчица и куката да вари по дъното, храниш и ловиш - я кефали , я скобари.
Тва е моита програма за годината. :smt023
А това за мънситото скоро чух за него , и съм решил да го изпробвам и за тва събирам повече инфо : http://forum.nariba.com/viewtopic5260.html
Toby
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Toby »

За мен най-добре на воблер или блесна. От ранна пролет до замръс .Воблера май все пак за мен е по резултатен. Успех на всички :D
Това е онзи!
Аватар
RibaRiA
новобранец
новобранец

Мнение от RibaRiA »

daniel_g написа:За мен най-добрата стръв за кефал лятото е скакауец ( за средно големи риби ) ,пиявица на дъно и джанка - към края на лятото. Есента - рибки ( наи-добре попадиики или кат вземеш рачилото с една топка омесен хляб, пускаш и каквито рибета малки се хванат - куртуши , попадиики , уклейчета) ,после намираш някой вир след бързей слагаш 30-40 см дълбочина и мяташ с по голяма кука. А завали ли сняг - 200гр бял червей, прашката и по дълбоките вирове с леко течаща вода , малка кука , лека плувчица и куката да вари по дъното, храниш и ловиш - я кефали , я скобари.
Тва е моита програма за годината. :smt023
А това за мънситото скоро чух за него , и съм решил да го изпробвам и за тва събирам повече инфо : http://forum.nariba.com/viewtopic5260.html
Почти няма какво да се добави!!! :lol:
Големите риби в мътна вода се ловят!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”