Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)
Модератор: sapuna
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не се нервирай Али, царевицата става за клен , но през топлите месеци. А иначе клена е всеяден и менюто му зависи изключително от конкретния водоем в, който ще го ловим.
Пример: На яз. Лобош може би най-добрата стръв е житото(пролетно време), а на вливащата с в нег оСветля с житото нямате шанс.
Пример: На яз. Лобош може би най-добрата стръв е житото(пролетно време), а на вливащата с в нег оСветля с житото нямате шанс.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
ПРИЯТЕЛ МАЙ ТРЯБВА ДА СИ СЪБЕРEШ МИСЛИТЕali baba написа:ПРИЯТЕЛ ТИ САМ КАЗВАШ ЧЕ ОТ СКОРО СИ ЗАПАЛЕН ПО РИБОЛОВА НА КЕФАЛ ,АЗ НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ДОБАВЯ .

ЕДНОТО НЯМА НИКАКВА ВРЪЗКА С ДРУГОТО(ТОВА ДЕ.....ДАЛИ СЪМ РИБОЛОВЕЦ ОТ 1-2-3 МЕСЕЦА,ГОДИНИ И ТН.
ДАЛИ ХВАЩАМ КЕФАЛ ОТ 1-2-3 МЕСЕЦА,ГОДИНИ И ТН. И ТОВА ДАЛИ Я
ХВАЩАМ ЗА ДА НАПЪЛНЯ НЯКОИ КОНТЕЙНЕР

Последно промяна от vIdRaTa на Пон Ное 13, 2006 11:29 am, променено общо 1 път.
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
Този хубавец и още няколко негови роднини излъгах сега в неделя
на корояд.
НАСЛУКА
Този хубавец и още няколко негови роднини излъгах сега в неделя

на корояд.
НАСЛУКА

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- barutchiata ©
- Администратор
Абсолютно подкрепям мнението, само че аз режа около 6 см и правя възел от самото черво в основата на куката - така малко по дълго се запазва аромата и позволява употребата на малко по-голяма кука № 5-7. Замятам около дънери където почти няма течение в по дълбоки води и оставям стръвта да лежи на дъното. Многтократно ми се е случвало 3-4 часа да няма пипане и след това за 15 мин да последват 5-6 удара от екземпляри които си заслужават чакането.kita20008969 написа:ЗА пилешките черва......аз ги режа на по 2-3 сантиметра,като внимавам съдаржанието да се запази.След няколко замятания ,ако няма удар,сменям с прясно.Най-ефектни са тия от пилчарниците,от домашна кокошка не стават.И все пак мисля ,че сега е сезона на малка рибка и жабче.Червата рано на пролет,още докато има лед покрая.НАСЛУКА
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря
Но за съжаление мисля че тази риба я няма по водоемите в нашия район
Не съм пробвал със "симеонче" за кефала.
Може ли да имам успех на реката
като се има предвид че и то не вирее тук(река Арда).
В смисъл че рибата няма изградени такива хранителни навици.

Но за съжаление мисля че тази риба я няма по водоемите в нашия район

Не съм пробвал със "симеонче" за кефала.
Може ли да имам успех на реката

В смисъл че рибата няма изградени такива хранителни навици.
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- daniel_g
- разбира нещата
За мен най-добрата стръв за кефал лятото е скакауец ( за средно големи риби ) ,пиявица на дъно и джанка - към края на лятото. Есента - рибки ( наи-добре попадиики или кат вземеш рачилото с една топка омесен хляб, пускаш и каквито рибета малки се хванат - куртуши , попадиики , уклейчета) ,после намираш някой вир след бързей слагаш 30-40 см дълбочина и мяташ с по голяма кука. А завали ли сняг - 200гр бял червей, прашката и по дълбоките вирове с леко течаща вода , малка кука , лека плувчица и куката да вари по дъното, храниш и ловиш - я кефали , я скобари.
Тва е моита програма за годината.
А това за мънситото скоро чух за него , и съм решил да го изпробвам и за тва събирам повече инфо : http://forum.nariba.com/viewtopic5260.html
Тва е моита програма за годината.

А това за мънситото скоро чух за него , и съм решил да го изпробвам и за тва събирам повече инфо : http://forum.nariba.com/viewtopic5260.html
Почти няма какво да се добави!!!daniel_g написа:За мен най-добрата стръв за кефал лятото е скакауец ( за средно големи риби ) ,пиявица на дъно и джанка - към края на лятото. Есента - рибки ( наи-добре попадиики или кат вземеш рачилото с една топка омесен хляб, пускаш и каквито рибета малки се хванат - куртуши , попадиики , уклейчета) ,после намираш някой вир след бързей слагаш 30-40 см дълбочина и мяташ с по голяма кука. А завали ли сняг - 200гр бял червей, прашката и по дълбоките вирове с леко течаща вода , малка кука , лека плувчица и куката да вари по дъното, храниш и ловиш - я кефали , я скобари.
Тва е моита програма за годината.![]()

Големите риби в мътна вода се ловят!!!