Сом

Модератор: sapuna

pitcik
новобранец
новобранец

Сом

Мнение от pitcik »

Как ваздеистват лунните фази и атмосверното налягане варху риболова на сом.Аз имам някакво мнение,но 6те се радвам да обсадим този вапрос.Предварително благодаря.
ribolovec7
новобранец
новобранец

Мнение от ribolovec7 »

мое наблюдение когато има луна не се хваща когато е пълен мрак има слука.наслука
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

пълнолунието е по слабо от едната четвърт...и то последната фаза !
Господ може всичко чада мой !
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Не знам дали пълнолунието влияе на сома по някакъв начин, но на мен определено. Като ми светне по нощите тая ми ти луна, как да спиш. Влизаш и почваш на кльонкаш. Тъкмо формално ще спазваш закона в частта му за нощния риболов - в светлата част от денонощието. :D

Това беше на майтап, въпреки че е истина. А сега сериозно. Влизал съм посред нощта (2-3 часа сутринта) при пълнолуние и ясно небе. Спал съм на лодката по цяла нощ пак при пълнолуние. И в двата случая съм забелязал следното. Докато е светло като ден, никаква риба не играе. Сома също не бие. В момента, в който луната мине зад хребета на планината и стане тъмно или пък излязат облаци всичко се променя за броени минути. Тогава са ми ударите. Но за да бъда точен промяната винаги е ставала около 4:30 сутринта, т.е. когато по принцип тръгва да кълве. Та знае ли човек. Но поне едно е сигурно - когато си сам в нощта и е абсолютна тишина и луната свети като ден.... ох размечтах се много - а бе трябва да си там, за да разбереш.
От Въча по-хубав няма.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Нов сам искам да об6тувам с вас за вси4ки теми за сомовете. Незнаиа как да по4на и от каде????? Даите ми посока молиа :оопс:
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Teleto написа:Нов сам искам да об6тувам с вас за вси4ки теми за сомовете. Незнаиа как да по4на и от каде????? Даите ми посока молиа :оопс:
Първо започни да пишеш на кирилица,МОЛЯ!!!Сега те поправих ама за в бъдеще ще трия :twisted:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Извинете,че не е на латиница-затова съм ТЕЛЕТО.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”