Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Лесновска река
Модератор: sapuna
Лесновска река
Колеги, вчера бях на лесновската река със мухарката. Отивам там и какво да видя - сума ти омряла риба и големи маслени петна по повърхността на реката. След като разпитах разбрах, че реката е замърсена. Говири се, че "Кремиковци" АД пак направил нещо и изпуснал някакви химикали в реката ... ама ходи докажи .... И така ... без риба и много раздразнен се прибрах и чакам да видя ще има ли развръзка по случая ....
- crazybot
- фен клуб-скобар
Re: Лесновска река
Тая река всеки път като се посаживи малко и й е.а майката 

Kъде се случва това колега. В кой районm101 написа:Колеги, вчера бях на лесновската река със мухарката. Отивам там и какво да видя - сума ти омряла риба и големи маслени петна по повърхността на реката. След като разпитах разбрах, че реката е замърсена. Говири се, че "Кремиковци" АД пак направил нещо и изпуснал някакви химикали в реката ... ама ходи докажи .... И така ... без риба и много раздразнен се прибрах и чакам да видя ще има ли развръзка по случая ....
Съжалявам за закъснението. Това се случва в района на челопечене, поне по цялата дължина която обходих ( от единия край на квартала - 4 км надолу по течението)
Водата от Кремиковци се влива в Лесновската точно зад голямото езеро след вливането на реката в него. Така, че ако проблема е дошъл от Кремиковци поне не е отровило и водите на езерото. Там има една пречиствателна станция, ама колко печиства не се знае. Ако обаче си видял умрели риби и над вливането, тогава причината най-вероятно е към Елин Пелин и отровите са попаднали и в езерото, което е по-лошоm101 написа:Съжалявам за закъснението. Това се случва в района на челопечене, поне по цялата дължина която обходих ( от единия край на квартала - 4 км надолу по течението)
Не, мисля че голямото езеро е чисто... иначе отзивите щяха да са страшни... Само в този участък от реката е...Не че е утешение но все пак ...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Замърсителя е нова фабрика за еко дизел до Горна Малина. Многократно изпускат боклуци, обикновено петък - събота в Макоцевска река, която се влива в Лесновска. На 1 км надолу от завода съм виждал страхотии от тези изпускания на може би промишлените им отпадъци.
- crazybot
- фен клуб-скобар
Тая година нито веднъж не съм я видял бистра. Преди това беше много чиста , дори сме се къпали в нея.
Обаче спомням си имаше един период дето течеше мазут може би беше преди 7-8 години
Обаче спомням си имаше един период дето течеше мазут може би беше преди 7-8 години