Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Да постнем някоя снимка
Модератор: nkolev66
- spook
- ще става разбирач
Re: Да постнем някоя снимка
Голям късмет изкара гадинката... 

Браво пичове !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това е от днес, имаше миграция, но нещо неможахме да се разберем с рибите. Все идваха точно когато не трябва
а цялата работа беше 45 мин.

Последно промяна от adventurebg на Съб Окт 24, 2009 3:35 pm, променено общо 1 път.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вчера не беше само ти капо
а днешните не стигнаха до снимка взеха ми ги преди да стигна до вкъщи.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес за един час: Двете по едрички ги взех на дубле, голям кеф беше като гимнастички се въртяха на стрелата, но по важното е , че са ударени точно и нямаха шанс да се скъсат
.

който си е майстор , си е майстор
...верно дублето е голям кеф 

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вярно е голям кеф
Скоро ще имаме и видео материал, сега правя бокса 

А сега

- Jack Daniels
- разбира нещата
Прав ще е този на който му издържат нервите повече.

Е, в случая беше риболовецът. Харпунистите бяха двама и се появиха в последствие. Единият мина в близост до брега, като се поздравихме взаимно и отплува на дистанция, където нямахме допирни точки. Вторият обаче направи няколко гмуркания точно пред нас и се отдалечи в последствие. Скубехме заргани и съвсем нормално рибата се поуплаши за известно време и трябваше да прекъснем риболова. Не смятам, че се е случило кой знае какво, но все пак трябва да има някаква елементарна колегиалност м/у колегите ловуващи на брега и тези под водата. Евала на първия!правото на първия

Аз винаги избягвам ако има някой на брега да гмуркам наоколо, но все пак да кажа нещо на колегите, които не се гмуркат - зарганите и сафридът изобщо не се плашат от човек под водата, даже идват и започват да обикалят любопитно наоколо, така че ми става тъпо някой като ми каже, че като съм минал на два метра от него пред скалите, съм му бил изплашил рибата - пълни глупости. Тъй че море има за всички 

Подкрепям мнението на Миро, че винаги някой друг е виновен, когато рибата не иска да ни налапа стръвта.
Аз лично напоследък нещо избягвам да пиша във форума, но понеже въпроса го повдигна началника, бих искал и аз да му задам въпрос ( с риск да ми се разсърди):
- А как мислите, успяваме да стреляме по рибите от 1.5-2 метра дистанция, при положение че (според Вас) плашим рибата в цялата акватория ?
П.С.Пък иначе етика трябва да се спазва. В това спор няма. Нека обаче не говорим за случаите, в които някой харпунджия е решил да бъде "уставен" (сиреч с буй, като този от снимката), е бил "сгазван" от рибарска ( и не само) лодка нарочно. А знае ли някой от въдичарите риболовуващи с лодки, по закон колко е минимално допустимата дистанция, която трябва да се съблюдава спрямо буя и какво означава яркооцветн предмет плуващ в морето с червен флаг с пресичаща по диагонал бяла линия?
Аз лично напоследък нещо избягвам да пиша във форума, но понеже въпроса го повдигна началника, бих искал и аз да му задам въпрос ( с риск да ми се разсърди):
- А как мислите, успяваме да стреляме по рибите от 1.5-2 метра дистанция, при положение че (според Вас) плашим рибата в цялата акватория ?
П.С.Пък иначе етика трябва да се спазва. В това спор няма. Нека обаче не говорим за случаите, в които някой харпунджия е решил да бъде "уставен" (сиреч с буй, като този от снимката), е бил "сгазван" от рибарска ( и не само) лодка нарочно. А знае ли някой от въдичарите риболовуващи с лодки, по закон колко е минимално допустимата дистанция, която трябва да се съблюдава спрямо буя и какво означава яркооцветн предмет плуващ в морето с червен флаг с пресичаща по диагонал бяла линия?
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Далеч съм от мисълта да влизам в спорове дали харпунистът плаши или не рибата в района. Все пак нещата са твърде относителни и зависят от различни фактори. Просто нещата винаги имат две гледни точки и ми беше интересно да чуя различни мнения от двете страни на барикадата. Аз също влизам с харпуна, макар и по-рядко напоследък, но не бих застанал пред въдичарите. Никъде не съм писал в предните постове, че рибата се плаши в цялата акватория, но как би трябвало да реагират хората от брега, когато пред тях има гмуркащ се харпунист. При положение, че той е под водата и не знаят с точност къде точно се намира, не е никак редно според мен да се хвърлят нито блесни, а още по-лошо пък чепарета. Не взимам ничия страна в случая, просто разсъждавам
. Конфликтът с рибарските лодки не смея да го коментирам, тъй като съм твърде далеч от нещата там.