С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
чечо71
новобранец
новобранец

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от чечо71 »

Браво, браво, и добре разказано. :smt023
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

На дваисет километра от Бургас..........
За да поискаш, трябва да дадеш
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

още по-весели хора с лодчици тип "кадет" /който е бил ветроходец ще ме разбере/ с извънбордови двигатели от 2-3 к.с.
Тони,тоз е бил бате Наско(Ночето-работи в пощата) със сина му,може би-абееее стар морски вълк амааааа
Преди седмица беше много зад фара със същото "плавателно"средство :shock: :shock: на силен морски на свечеряване :shock:
ко да ти кажа :smt078 Ние влизаме с на Дурев Ял-4ката ама малко шубе,а пък как я мислят тия хора :smt102 Догодина живи здрави ще се виждаме по-често в морето,нали има двама капитани вкъщи :D
Ппс:Я ;Поморие станало пристанище на Варна :D
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Добрите новини пътуват бързо :D :D :D
За да поискаш, трябва да дадеш
sarov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sarov »

АБЕ ПИЧОВЕ ГОЛЕМИ РИБАРИ СЕ ПИШЕТЕ .....А НЕ ПОЗНАВАТЕ РИБИТЕ ЧОВЕКА ТИ Е ПИСАЛ НА САМАТА СНИМКА ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ ---ТУРУК .... А ТОЙ ПАК МНОГО ОТВОРЕН ФИЛОСОФ -----ЦИГАНКА .....ВИЖДАЛ Е ТОЙ ПАЛАМУДИ . ДРУГИЯ ПЪК ФИЛОСОФ ....МОЛАТА БИЛ ДАЛЯН ......ЧУВАЛ БИЛ НЯКЪДЕ НЯКОЙ ДА ГОВОРИ ЗА МОЛАРЕНЕ И ТОЙ БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ ....ДАЛЯН БИЛО ....
НАПРОВО МЕ Е ЯД КАТО ПИША В МОМЕНТА АКО ИСКАТ ДА МИ ТРИЯТ МНЕНИЕТО МОДЕРАТОРИТЕ .... А НА КОЛЕГАТА GMURKACHA ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЕ ЗА ОПИТА КОЙТО ИМА И ЗА КЕФА КОЙТО Е ИЗЖИВЯЛ ОТНОСНО МОЛАРЕНЕТО ЩОТО НАИСТИНА СИ Е ГОЛЯМ КЕФ ДА ВЗЕМЕШ ТОНОВЕ РИБА .....ПОВЯРВАЙТИ МИ ....ЗНАМ КВО Е ДА СЕ ОБАДИШ НА МАТРАПАЗИТЕ ....И ДА ИМ КАЖЕШ ДА ИДВАТ С ПО -ГОЛЯМА КОЛА ДА ТИ КУПАТ РИБАТА .НО МОЛЯТЕ НЕ ИМ ОБЯСНЯВАЙ ПОДРОБНО ЗА БОМБИТЕ ....ЧЕ ЩЕ ХУКНАТ ДА МЯТАТ БОМБИ ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ...ЧЕ И ЗА НАС ЩЕ СТАНЕ ОПАСНО И НИЕ СМЕ СЕ КРИЛИ ....КАТО НА ВОЙНА СИ БЕШЕ . ПОСЛЕ СЕ СМЯХМЕ .... НО ВЪТРЕ НЕ НИ БЕШЕ ДО СМЯХ.

Мнението няма да го трия,то си има приказка.
Ако тук не си покажа магарията,къде на друго място ще ме видят ( олекотен вариянт )
А сега сериозно.За главните букви си прочел правилата на форума - не го обсъждам.
Но,отношението към колегите да бъде на приятелска основа.ДЪРЖА НА ТОВА.
Всички сме " големи рибари ",но много има какво да се учи.
Те за това сме тук,да си предаваме опита,не да дразним.
Дано си ме разбрал правилно.

КИРО
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Съгласен съм, но нека 9-то Ви мнение бъде с малки букви и не така агресивно. Тука са все свестни хора, които не ламтят за "ТОНОВЕ РИБА", а просто да споделят това, което мислят за любимото хоби. Нека се уважаваме!
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

tolio_pm написа:Преди седмица беше много зад фара със същото "плавателно"средство :shock: :shock: на силен морски на свечеряване :shock:
ко да ти кажа :smt078 Ние влизаме с на Дурев Ял-4ката ама малко шубе,а пък как я мислят тия хора :smt102
Тольо, прекрасно те разбирам. Въпреки, че ЯЛ-4 е лодка и то с нормални мореходни качества аз също подхождам изключително предпазливо при планиране и по време на риболова- синоптична прогноза, сила и посока на вятъра, балове вълнение, атмосферно налягане и т.н. На първо място е сигурността! Още повече, че собствениците на плавателните средства носят непосредствена отговорност за здравето и живота на пасажерите. Ти много добре знаеш за колко време и с каква сила връхлита "бора"-та. Морето не се шегува с тези,които си правят шега с него.
to6eto69 написа:Добрите новини пътуват бързо :D :D :D
Аз Варна я харесвам още от годините, когато служих във ВНВМУ"Н.Й.Вапцаров". :D
sarov написа:АБЕ ПИЧОВЕ ГОЛЕМИ РИБАРИ СЕ ПИШЕТЕ .....
Колега Саров, по-спокойно бе човек. Този форум е за съмишленици и приятели, които споделят опит и преживявания с любимото хоби. Ами ако някой от пишещите тук е капитан на риболовен траулер, хващал милиони тонове риба в световния океан, как би му прозвучало твоето изказване ? На твое място сам бих изтрил поста си и бих поднесъл извиненията си.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Ваньо
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Ваньо »

Мнениеот justinian » Нед Окт 25, 2009 8:01 am
Вчера,24.10.2009 г. бе първият почивен ден

Тони хубав риболов сте направили,но още по хубавото е как го разказваш
готин разказ сякаш съм бил с вас :smt041 :smt038 :smt041 :smt038
снимките са опасни загладни :D :drinkers:
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Голямо вадене е било на този риболов.Ама ми е интересно и какво и се е случило на пуйката след като си я оскубал :roll: :D Добре разказано след супер успешен риболов. :smt038 :smt023
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

pluv4o написа:Голямо вадене е било на този риболов.Ама ми е интересно и какво и се е случило на пуйката след като си я оскубал :roll: :D Добре разказано след супер успешен риболов. :smt038 :smt023
С пуйката подходих хуманно, спазвайки стриктно Закона за защита на животните, който регламентира следното:
"(2) Защитата на животните се изразява в опазване на техния живот, здраве и добро състояние, предпазването им от нехуманно, жестоко и особено жестоко отношение, осигуряване на подходящи грижи и условия за живот, съобразени с техните физиологични и поведенчески особености."
В изпълнение на законовите разпоредби подходих със следната процедура:
1.кеч /хващане/
2.Отрязване на пера от опашката/ не отскубване!/
3.Релийз /пускане на крякащото създание обратно в природата/ :D
Предполагам, че в момента се разхожда спокойно и безметежно, макар и малко поразголена, като в заден план показва известни анатомични особенности, които иначе бяха скрити зад красивото оперение преди похищението... :D

Ванко, знаеш,че си включен в екипажния списък. :D
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Гмуркача, за втори път някой ме захапва за въпростната ти снимка. Моя монитор е стар и снимката е тъмна. Колата въобще не се забелязва. Рибите ми се сториха хилави и затова ПОПИТАХ , не са ли циганки. Виж как изглежда паламуд около кило :
Изображение

Изображение

Смятам, че моларенето е изкуство, пък и мисля, че риболова с мрежи не е предмет на този форум.Затова не поправих колегата, който мисли че молата е нещо като далян. Хубаво е да знаем обаче къде и какво са извадили на мрежи за да се ориентираме къде и какво можем да очакваме на чепарето.

Савов, не се дразни че тук има рибари с по малко опит и пиши къде какво си хванал. Информацията от професионалисти е особенно ценна.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Дели, снимките не се отварят.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Гущерови дрехи ...или патиланци в Поморие

Мнение от Булти »

от justinian » Нед Окт 25, 2009 9:01 am

" Вчера,24.10.2009 г. бе първият почивен ден след чудесния отпуск.....ентусиасти с гумени лодки с гребла на 2 километра в морето при усилващ се източен вятър и сериозна вълна, още по-весели хора с ...."
.... :D :D :D ....така ...моята история за същия ден и същото място е следната :
...на въпросния ден , бях чак по обяд , поради ред причини ... пуснах си лодката , доближих фара , видях къде е селото с лодки , но реших да сондирам по пътя , един хаймана сафрид , голям колкото зиганка и нищо повече ...последваха проби на още няколко места - нищо и тъкмо щях да тръгвам към селото и да ги мятам и ДВГ-то се преиба - не пали и фърля бензин :evil: :evil: :evil: , а да го разглобя - за един болт ми трябва глух ключ 8-ца - имам в колата , ама в лодката - НЕ :evil: ...чудя се кво да правя и реших да греба към брега - разстоянието беше около 1 км....
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

.... чудех се , можех и на Тони да се обадя , но не обичам да занимавам хората , освен в краен случай :wink: ...греба си аз и по пътя ме застига колега с дървена лодка , сам ми предлага помощта си и поемам на буксир към Американеца :D :D :D , предлагам му една бира за помощта ( бира имах в хл.чанта , ама ключ нямах :D ) - неще и неще , накрая му я бутнах насила :D ...излязох на брега , взех инструмента и разфърлях ДВГ-то с безброй псувни и пожелания относно родата на господин Хонда :D ...щото наистина открих слабо място :evil: ...отвреме на време фърлях влажни погледи към селото , разположено североизточно от фара ...бях си оставил пръчките на пирса с чепаретата и едни пишлемета се гонеха с колелета и успяха да им минат отгоре по два пъти с колелета си въпреки предупрежденията и протестите ми :evil: :evil: :evil: ...Х-М , не бях на моя територия - инак щях да им загрея вратовете :evil: :evil: :evil: , шилета :D :D :D ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...приключих с ремонта и реших да направя проба в тихото между двете буни , да ама ЙОК ...ни ще :evil: :evil: :evil: ...фърлям котва и клати , не клати почвам нов ремонт в морето ( шилетата :D ) ...след около час съм готов , паля и с мръсна газ към селото ...предполагам се досещате , че бързам много и съм вече леко бесен :evil: :D ....и по едно време - пърца , пърца и кюффф :evil: :evil: :evil: ...бях на около 1,5 км. от брега при усилващ се източен вятър :D :D :D ....вече бях МНОГООО бесен :evil: :evil: :evil: ...и бях решен на всяка цена да отида там и да ловя риба ...загребах бясно на мощни тласъци към кота Хикс ...бъкар да имаше до мене щях да го оставя на хоризонта :D ...на всяко загребване споменавах чичко Хонда и родата му :D :D :D ...въй много лесно се гребе тъй...на времето на галерите , робите като са гребали - няма начин да не са посували :D :D :D ...някъде там сме се разминали с Тони :D :D :D ...вече бях на два км. навътре ....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”