Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Помощ при избор на пръчки!
Модератор: sapuna
- андрей дончев
- новобранец
Помощ при избор на пръчки!
Колеги предстои ми покупка на три броя шаранджийски пръчки.Спрял съм се на 3,90 на 3,5 lb.В момента се колебая между Pelcer MTX и Berkley B3.
Проблема ми е ,че никога не съм държал в ръце нито едната ,нито другата.Моля ако някой е ползвал някоя от двете да помогне с мнение.Приемам
и други препоръки в диапазон 200 лева на пръчка.Предварително ви благодаря!
Проблема ми е ,че никога не съм държал в ръце нито едната ,нито другата.Моля ако някой е ползвал някоя от двете да помогне с мнение.Приемам
и други препоръки в диапазон 200 лева на пръчка.Предварително ви благодаря!

- ribar4eto_ot_selo
- научил се да хвърля
Re: Помощ при избор на пръчки!
Chub Outkast!!!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Между Пелцера и Бърклито разликата е колкото от земята до луната!
Помисли си дали искаш здрав прът/Пелцер/ или парабола/Бъркли/!
Малкия не го слушай!Чъб/кефал/ е пръчка перфектна,но за удоволствие!Паралелно с него ще ти трябва и маркерен и спод!
Мое виждане!
Аз си падам по колците и К-Карп Спирита ми с нищо не се различава от МТХ-а!
Помисли си дали искаш здрав прът/Пелцер/ или парабола/Бъркли/!
Малкия не го слушай!Чъб/кефал/ е пръчка перфектна,но за удоволствие!Паралелно с него ще ти трябва и маркерен и спод!
Мое виждане!

Аз си падам по колците и К-Карп Спирита ми с нищо не се различава от МТХ-а!
- андрей дончев
- новобранец
Сапун благодаря ти много за отговора!От години ходя за риба но аджамийската,за първи път тази година започнах да пробвам методи на косъм!Проблема ми е че около Варна в радиус от 100 километра по-голям шаран от 7-8 кг няма дори теоретично!Та затова се колебая за вида на пръчките-дали да са за удоволствие или за трофеи
!Конкретен въпрос -С горепосочените модели и 100 гр олово коя пръчка ще хвърли повече ако се абстрахираме от хвърляча
?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
На този въпрос конкретен отговор не мога да ти дам,а мисля че и никой не може да го определи!
За да работи максимално добре една пръчка,то тя трябва и максимално да се натовари.При всяка една обаче е различно.Параболиците работят при плавно-настъпателно натоварване и не се ли огъне буквално до макародържача,няма да постигне дистанция.Върховите пък искат рязко/но не камшично/ замятане,с по дълга висяща линия.Много е важен и ъгълът,при който се освобождава влакното.Всичко е индивидуално при всеки един от нас и точно по тази причина отбягвам да давам съвети за пръчки!Макарите са друга бира!
За да работи максимално добре една пръчка,то тя трябва и максимално да се натовари.При всяка една обаче е различно.Параболиците работят при плавно-настъпателно натоварване и не се ли огъне буквално до макародържача,няма да постигне дистанция.Върховите пък искат рязко/но не камшично/ замятане,с по дълга висяща линия.Много е важен и ъгълът,при който се освобождава влакното.Всичко е индивидуално при всеки един от нас и точно по тази причина отбягвам да давам съвети за пръчки!Макарите са друга бира!

- андрей дончев
- новобранец
Явно трябва око да види ,ръка да пипне-но все пак ти благодаря -случайно ако се засечем някъде ще почерпя!