С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Гущерови дрехи ...или патиланци в Поморие

Мнение от Булти »

...по идно време се доближава до мен дървена лодка с трима пича в нея ..." - Де си тръгнал уа !" ..." - Да ловя риба !"..."- Ми що гребеш ? "..." - Ми щото ми са развали матора ! " ..." - Ми де си тръгнал със счупен матор , уа , ща фани морето , не моиш излезе !!! "..." - Ми щото много ми се лови риба ! " ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...при последните ми думи тримата се разсмяха бурно :D ..." - Я , фърли тука едно въже ! " ..." Що ? "..." Що - що , недей пита - ся ща закараме прао при рибата ! " ...и пак на буксир - баш в центъра на селото :D ...бях си приготвил едно чипаре по тертипа на Юстиниан - черно перо с ламе - намбър Уан , и щот съм лаком гъз , му бях сложил и един красив за 6 кинта пилкер ...и още докат фърля и кат задърпааа , малей ,....50 санта карагьоз :shock: :D :D :D ..." -ЕЙ , глей кво стаа тука !" - викам към моите превозвачи ..." Халал да е ! " - ми отговарят те ....
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от justinian »

Митак, сега вече ще се разсърдя... Как няма да се обадиш при такива обстоятелства бре?...
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Предварително се извинявам за офтопика.
Моля някой от колегите с опит да препоръча мултипликатор, подходящ за риболов в Черно море.
Ползвам макара Shimano Alivio, но олово 130-150 гр. и няколко чернокопа й идват в повече.
Приемам оферти и за малко ползван, но на ЛС, за да не спамим хубавата тема.
Още веднъж се извинявам.
Последно промяна от justinian на Пон Окт 26, 2009 12:35 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

... фърлям втори път - бабакид - почти лефер ...Бря - викам си - избих рибата !!!...на третото фърляне пилкера се закачи и скъсах чепарето :axe: ...почти бях забравил колко съм бесен ...сложих ново , фанах три , четири мутантсафрида и рибата се пръждоса някъде , селото взе да се разотива и вече напълно си припомних , че съм много , ама много бесен и крив 8) :D :D :D ...моите благодетели , не ги виждах , пуснах плаващата - тъй като все още не бях изгубил надежда :D за много риба :D и се оставих на милоста на морето и течението да ме върнат обратно до параклиса на Свети Никола ( имам негови снимки в Спиърфиш )...( Тони - благосолен :D , ъъъ благословен си , че живееш на туй място )....
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Дели написа:Гмуркача, за втори път някой ме захапва за въпростната ти снимка. Моя монитор е стар и снимката е тъмна. Колата въобще не се забелязва. Рибите ми се сториха хилави и затова ПОПИТАХ , не са ли циганки. Виж как изглежда паламуд около кило :
Изображение

Изображение

Смятам, че моларенето е изкуство, пък и мисля, че риболова с мрежи не е предмет на този форум.Затова не поправих колегата, който мисли че молата е нещо като далян. Хубаво е да знаем обаче къде и какво са извадили на мрежи за да се ориентираме къде и какво можем да очакваме на чепарето.

Савов, не се дразни че тук има рибари с по малко опит и пиши къде какво си хванал. Информацията от професионалисти е особенно ценна.
Колега повярвай ми знам какво е 200 гр. паламуд и 5 килограма паламуд.А що се отнася до постовете на колегите, потърси причината в собствения си пост!!!!!Аз също се подразних просто си замълчах реших ,че просто си си такъв човек,защото не ти е за първи път!!!!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...риба повече не видях , но по едно време гледам идва лодката на моите благодетели...бях се отдалечил доста и явно специално са дошли да ме търсят :shock: ...ей хора - от мен да знаете - като поморийци нема другаде !!!...не го пиша тва щот съм поморийски зет ...идете и проверете сами ...града въпреки скромните финанси - уреден , красив и приветлив , хората спокойни и отзивчиви , брега - целия разчленен с буни и удобни места за лодки за риболов...срам ме е да го кажа , но Бургас си остава едно голямо село...върнаха ме рибарите , въпреки , че въжето се скъса и ми дадоха тяхно , вълнението вече беше сериозно и дърпането беше станало трудно - на тласъци - а аз подскачах като пумпал в лодката :D ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...вечерта почерпих бабата и дядото с МАЛКО :D прясна риба и леко омърлушен си легнах да спя ...сънувам само лодки , чипарета ...как дърпам въжето на ДВГ-то и как гоня шилетата от пирса :D :D :D ...и сънувам пак как разглобявам хондата , как ремонтирам и изведнъж се сещам , че нещо не правя както трябва :shock: и мигом се събуждам ...3 часа :o ...тихомълком на пръсти слизам в приземния етаж , светвам , намирам една дървена масичка , мятам я в тоалетната , обръщам я и закрепвам на нея ДВГ-то ...попилявам го на части из цялата баня , като си мисля , че никой не ме чува ...по едно време се обръщам и срещам учудените и полусъбудените погледи на бабата и дядото :shock: :D :D :D ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

....нищо не ми казаха , но по погледите им усетих , че не одобряват това , което правя и по кое време го правя ...затова и се отказах да запаля пробно двигателчето в банята :D :D :D ... на развиделяване вече бях на пирса и надувах лодката ...морето се беше сговнило яко , но за отказване и дума не можеше да става ...дойдоха трима пича с пластмасова лодка , с колесар и джип и като видяха за кво става въпрос и думан ...аз обаче влязох :D :D :D...с ДВГто вече нямаше проблеми ...в близост до фара вече бях полумокър , една вълна ме взе на гребена си и дигна ботуша на мотора обратно ...аз пък го натиснах надолу :D :D :D ...както и да е реших да не ходя чак до селото ...
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...паркирах по средата между фара и "Новия" хотел от старото време :D

Изображение

дори хванах и риба :

Изображение

- хаймана мутанти ...на изпроводяк бабата ми даде ултиматум повече на гости с гущерови дрехи и лодката да не идвам :D :D :D ...

П.С. Тони , викам приятелите си ( а те смятам за такъв ) - само в краен случай
...ГУЩЕРОВИ ДРЕХИ - това понятие го е дала за мен една комшийка на бабата като ме видяла преди две години да се подвизавам облечен с неопрен из центъра на Поморие :D :D :D ...

ай стига толкоз

:drinkers:
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

... ъъъ Тони , май си изядох идването в Поморие за две години напред :(
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

:shock: Какво стана?
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

justinian написа::shock: Какво стана?
Е ти не четеш ли ,правил е основен ремонт на двигател ,в банята ,в 3 сутринта :shock: Всеки луд с номера си ,а Булти с програма :D :wink:
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Обикновено най-интересни вечерно време са ми темите в "Моя риболовен излет", но преживяванията на Булти /и хората край него/ си плачат за издател :-)
Аватар
salmo
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Гущерови дрехи ...или патиланци в Поморие

Мнение от salmo »

Булти написа:.... и мигом се събуждам ...3 часа :o ...тихомълком на пръсти слизам в приземния етаж , светвам , намирам една дървена масичка , мятам я в тоалетната , обръщам я и закрепвам на нея ДВГ-то ...попилявам го на части из цялата баня , като си мисля , че никой не ме чува ...
:D :D Аве , Булти , изби рибата ... , а пък аз си мислех , че по хамав от мен няма :lol: :lol: :lol:
Вчера 25.10. влязох от Ахелой (удобно място за пускане на лодка с колесар , стига да умееш да маневрираш правилно с ремаркето)... направих рампа стария Несебър - Поморие и се почна една ... :D по два , по три чернокопа ... добро начало , но уви към 10 и 30 нацяло секна ... тук - там по някой сафрид , а и североизточния го наду яко , та и големите лодки почнаха да се разотиват. В 11 вече бяхме на кея с по 4-5кг. едър чернокоп :tonqe: (не казвам бабакид , понеже бяхме в Ахелой , а не в Поморие) :supz:
... те това е ! :D
ИзображениеYou'll Never Walk AloneИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”