Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Форматиране на SDHC карта?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Форматиране на SDHC карта?
Взех си една 8GB SDHC карта, но нещо не мога да я форматирам.
Рових по нета, теглих разни програми, но - йок!
Някой някакви идеи?
Рових по нета, теглих разни програми, но - йок!

Някой някакви идеи?

Последно промяна от GODzillata на Пон Окт 26, 2009 9:15 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Форматиране на SD карта?
По принцип 8G се води SDHC ако устроиството в което е слагаш не е разпознава няма как да я форматираш. Виж дали устроиството където е слагаш подържа този стандарт. Имах подобен проблем . Успех.
Можеш да полсваш всеки един диск със софтуер от мобилен телефон или цифроф апарат или виж това.
http://notrial.info/software/windows/No ... nload.html
http://notrial.info/software/windows/No ... nload.html
-
- научил се да хвърля
Kолега , ако питаш мен , не се занимавай хич. Аз имах една и реших да я форматирам , сега вече съм с друга
, ако ме разбираш (направих я неизползваема). По-добре намери някой познат , който разбира от такива работи или я занеси някъде. Ще ти вземат не повече от 2-3 лв за форматиране.

Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
- GODzillata
Мда, SDHC е.kayo19 написа:По принцип 8G се води SDHC ако устроиството в което е слагаш не е разпознава няма как да я форматираш. Виж дали устроиството където е слагаш подържа този стандарт. Имах подобен проблем . Успех.
Имаш предвид, че кард-рийдъра ми може да не може да я чете?
Как да видя дали е така?
И в какво да пробвам да форматирам?
FAT16 поддържа само до 2GB, NTFS не става за карти.
Може ли да се направи партишън на SDHC картата, така че да стане на 4Х2GB партишъни и един поне да се форматира?
А дали не е възможно да се компресира до 2GB?

- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако ще ползваш картата като преносим "хард диск" може да я форматираш като я свържеш с компа и с помоща на автоматичния съветник за инсталиране на софтуер и инсталираш драивери който РС-то ти намери за нея след което инсталираш програмата Maxtor v 7.0.0.5 и с негова помощ цепиш картата на колкто си искаш части по колкото си искаш гигабайти,но най-добре да си го направиш на 2+6 .Тази същата програма която споменах по-горе спомага поддръжката на външни носители на информация или тъй наречените преносими HD.Аз я ползвам за моя -2ри хард след много дъл;ги години мъчение с 80-гб хард в момента съм с 340 гб.Диска на който ми е програмат а е закупен от САЩ защото тука в България не оспях да го намеря.

Без риболов няма любов !
Здравеи пак
1.Точно това имам предвид че четеца ти не подържа SDHC.
2. На самия четец трябва да е опоменато какво подържа или в ръководтвото му.
3.FAT32 мисля че ще ти свърши работа.
4. Относно Maxtor наистина са много яки аз също си донесох от америка един 300GB и до сега не ме е изложил, мисля че в българия ги няма защото ги купиха Seagate но им запазиха производството защото са много качествени и отговарят на редица тестове.
4. Относно Maxtor наистина са много яки аз също си донесох от америка един 300GB и до сега не ме е изложил, мисля че в българия ги няма защото ги купиха Seagate но им запазиха производството защото са много качествени и отговарят на редица тестове.
Забравих не ти препоръчвам да ползваш картата като преносим "хард диск" няма да издържи дълго. картите имат определен брои цикли на записване и търкане.успех.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
kayo19 написа:Здравеи пак

HDD-то ми е тяхно както и поддържащата програма от време на време дъното ми го отхвърля защото е малко слабо ама тва е друг дерт

Без риболов няма любов !
- Моряка
- кандидат преподавател
Ъ стана ми интересно,защо трябва да се форматира,и за какво устройство се ползва?И този четец вградения в лаптопа ли е или е отделен? 

А сега де? 

Трябва да се форматира защото един диск не може да се ползва без да бъде форматиран.Форматирането създава FAT таблица.А четеца е хардуера между картата и съответното устроиство което ще е ползва.Дано съм бил полезен не съм IT инженер.
- GODzillata
Смятам да ползвам картата за GPS навигацията ми, която обаче има и камара други функции, като най-вече за мулти-медийните приложения ми трябва по-голям носител, за да нацвъкам музика, филми и т.н.Моряка написа:Ъ стана ми интересно,защо трябва да се форматира,и за какво устройство се ползва?И този четец вградения в лаптопа ли е или е отделен?
Мда, четеца си е вграден в лаптопа и не знам как да разбера дали чете SDHC, ама като се има предвид, че това е нова технология, а лапа ми е на 3 години, та може и да не чете...

Ама ще е няк'во тъпо да си купя външен четец, пък да се окаже, че и моя си може...ъъъ...или пък след всички гимнастики се окаже, че навигацията не може да чете такъв вид карти, макар че я дават с до 8ГБ карти.

Re: Форматиране на SDHC карта?
Ако картата ти е нова то тя е форматирана от завода производител. А щом компа ти е на 3 години мисля че четеца не ти е подържа.Наи вероятно тръгва да е търси и е губи.
Ако GPS навигацията има вход USB Защо не ползваш флаш памет 8GB.
- krokibg
- учете се от него
Кире,майстор си да си създаваш проблеми
И най-лошото,винаги тръгваш да ги решаваш след като си взел това,което не трябва
А сега да си кажа аз какво бих направил на твое място
1.Намираш компютър който чете такъв вид преносими памети !
2.Качваш в него това което искаш без да правиш дялове а картите за ДжиПиЕс навигацията ги слагаш в папка или направо на голо а филмите и музиките в папки и това е !
3. Ако това не върши работа,просто сменяи компютъра с нов модел и си правиш каквото искаш с картата

А сега да си кажа аз какво бих направил на твое място

1.Намираш компютър който чете такъв вид преносими памети !
2.Качваш в него това което искаш без да правиш дялове а картите за ДжиПиЕс навигацията ги слагаш в папка или направо на голо а филмите и музиките в папки и това е !
3. Ако това не върши работа,просто сменяи компютъра с нов модел и си правиш каквото искаш с картата

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!