Дрангово

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

ribata.92
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Дрангово

Мнение от ribata.92 »

Здравейте колеги.За Дрангово (Пловдивско) знам,че има 2 водоемчета.Искам да попитам,ако някой е ходил скоро първо в долния язовир има ли още вода,че пролетта беше нещо от рода на Моминско,но пък имаше доста,ама доста прилични костурляци.И за горното също знам,че е платено,но не знам какви са условията.Ако някой е ходил скоро ще го помоля да даде малко информация.
Аватар
kolio_p
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Дрангово

Мнение от kolio_p »

колега ходих на дрангово преди 10 15дена на този който е от ляво те нали са два един в дясно такса 13лв мисля че беше и не плащаш рибата и този в ляво се плаща и рибата 5лв шаран и 6лв щука и отделно 10лв на човек. излиза шаран щука и каракуда каракудата е без пари
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

На този с 13лв. такса - някой да е ходил скоро за щука?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
flyester
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от flyester »

katri написа:На този с 13лв. такса - някой да е ходил скоро за щука?
Едни приятели ходят почти всяка седмица там и на блесна хващат някой път по 1-2 щуки :smt023
koce sm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koce sm »

Здравейте колеги. На 18.10.2009г. с моя приятел бяхме на този с 13 лв. такса. Времето беше мъгливо и от мъглата ръмеше ситен дъждец. На язовира бяхме около 20 човека. За целия ден общо 3 шарана за всички рибари. Моя приятел извади единия, който беше 1.800 кг. Щука не излезна въобще. От другите рибари, които ходят постоянно разбрахме, че щуката взима на блесна, но трябва да е слънчево. Тъй като ни беше за първи път, когато стигнахме табелата с нарисуваните риби, която е от дясно на пътя видяхме от ляво водоем. Помислихме си, че това е дрангово, но уви. Нямаше нито един рибар. После разбрахме, че този от ляво на пътя не е разрешен за риболов. Така, че когато стигните табалата завийте на дясно и излизате на правилния язовир.
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Тъй като ни беше за първи път, когато стигнахме табелата с нарисуваните риби, която е от дясно на пътя видяхме от ляво водоем. Помислихме си, че това е дрангово, но уви. Нямаше нито един рибар. После разбрахме, че този от ляво на пътя не е разрешен за риболов. Така, че когато стигните табалата завийте на дясно и излизате на правилния язовир.
ходих на дрангово преди 10 15дена на този който е от ляво те нали са два един в дясно такса 13лв мисля че беше и не плащаш рибата и този в ляво се плаща и рибата 5лв шаран и 6лв щука и отделно 10лв на човек. излиза шаран щука и каракуда каракудата е без пари
От втория цитат излиза ,че са пуснали за риболов и левия водоем, на който обаче освен 10лв. такса и рибата се плаща.
Те и двата водоема са на един и същи собственик и той прехвърля рибата от единия в другия, ама досега май само каракуда взимаше от левия и я пускаше в десния.Интересно е ,че десния водоем традиционно си държеше много щука, а сега е няма(явно е обрана с мрежите, поне аз така си мисля) ,та се чудя да не би да я е преместил на левия водоем.Може пък и пазар да е намерил за щуката - нищо чудно :wink:
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”