Неделя следобед на Огняново

Модератори: bobopeli, sapuna

КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Неделя следобед на Огняново

Мнение от КАЯ »

Чак към обед в неделя успях да се освободя и прескочих към Огняново да опитам новият спод за захранване като катапулт.Чак днес успяха да пуснат интернета и затова чак сега пиша.Язовира спаднал и съответно доста водорасли около брега.След вторият нос след стената сравнително чисто и само двама колеги в заливчето на 50 100 метра на брега, а на носа шаранджийски лагер и до тях двама с дънарки от към страната на носа към залива. Зарадван на свободно място без водорасли се настаних. Извадих и сглобих дънните и маркера и спода, и в този момент единият колега от към носа започна да вкарва въдиците с корабче.С любопитство се загледах и неприятно изненадан останах когато си вкара въдиците успоредно на брега почти до залива ,който отива в посока на фазанарията.След него и едните от шаранджджийският лагер започнаха да внасят и те с гумена лодка успоредно на първият и на същото разстояние.От там където бях с ваглера щях да прехвърля линиите на първия, а вторите линии бяха на фидерна дистанция.Нямаше друг начин и трябваше да ловя на плувка на близо.Като цяло слабо-няколко средни костура на бял и торен закачени заедно.Също няколко яки потапяния на плувката,които не реализирах, понеже докато дотичам от скарата до въдицата рибата след второто потапяне се отказваше.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Неделя следобед на Огняново

Мнение от сомчо »

Е поне си прекарал почивния ден на водоема :drinkers: Гадното е, че заради некоректни колеги риболова не е протекъл както си го планирал..
sote
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sote »

Важно е релакса на язовира :smt023
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

добре е ако има снимки пусни да видим :D
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

:smt023 :smt023 :smt023
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

Другият път повече!
fishingmaniac
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingmaniac »

:smt023 :smt023 :smt023
Аватар
CATCH & RELEASE
новобранец
новобранец

Мнение от CATCH & RELEASE »

Здравейте,
Ето малко информация и от мен-пак там, пак неделя, пак по обед...само дето аз се напънах малко пеш и отидохме по- надалеко.
За втори път тази година отивам на Огняново и все повече ми харесва. Местото е от дясно на стената, с колата до където може и после пеш колкото може и кацнахме на едно местенце. Водорасли колкото иска човек, това е и причината да ловя с мач...с фидер абсолютно невъзможно на тия места, поне според мен...

Монтаж с подвижен ваглер 4.8+1.6г, стандартно-повод, микровирбел, на 40см дропер, основна съчма и още две малки да държат ваглера 10см над основното, шлаухче да амортизира, конектор с ваглер и стоп възел- 2 броя :lol:
Ми не се оплете ни веднъж да си кажа, но имах проблем с дистанциите-все ми се струва, че не отива достатъчно далеко!!! Сигурно трябва да поработя над замятането.
Основно 0.16, повод 0.14, кука ма Дренан Wide Gap No 18.
Час и половина мерих дълбочината :oops: но си викам трабва да го направя като хората и упорствах. Около 5.50-6м, но с тая растителност по дъното ми се видя много трудна работа да избера как да ловя.

От 12 до 15ч няколко дребни кефала, един нормален, една по мойте стандарти ОГРОМНА червеноперка :shock: :lol: :lol: два-три костура(дребни) и два слънчака!!!

Подхраних с 1 пакет етанг 3000, 1 ванилия+коноп на филстар, 1/4 глина местна и 100г бял червей и малко царевица в храната и после с прашката... Пустаата прашко много стреля и като задуха после не можех да достигам храната :oops: а и нямах по-тежък ваглер.
Стръв три бели(дребни кефали), два червени един бял(костур и кефалчета) и на два бели с един кастер се хванаха по приличните риби, на царевицА-нищо...

Следобед яко задуха, и ме принуди да опитам да правя нещата като хората-да не оставям никакъв корем, да давя влакното(мазах с веро-работи) и т.н....но като цяло не достигах дистанцията на която хващах преди това и с много зор две рибки и много пропуснати пипания...
Добре че не заваля, а като за първи опит с мач-доволен съм.

Рибите ги пуснахме.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Наслука!

ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА-В ЕДИН ОТ ЗАЛИВИТЕ ИМАШЕ ВОДОЛАЗ С ХАРПУН, ОГЛЕДАХ СЕ ЗА ЛИНЕЙКА НАОКОЛО АМА НЯМАШЕ, ЛУДИ ХОРА :lol: :shock: :shock:
Хвани/пусни! Мъртва риба има в магазина.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Да се възползвам и аз от темата и да споделя малко инфо от Неделния (01.11.2009) ни излет на Огняново.
Сутринта рано акостирахме на ръкава откъм Раковица, като целта беше прословутия Огняновски клен. Колегата - фен на спининга, ми изнесе няколко урока за спинингов риболов (не го владея, но май се запалвам) след което и двамата мятахме воблерите. Сутринта си беше доста студено(-2), но за сметка на това тихо и без вятър, На няколко мятания се налагаше да чистим водачите от заледяване :)
При първите замятания имахме по няколко удара, уви неуспешни. На поредното замятане колегата ковна много добър клен, който според нас не се чувстваше особено уютно на брега и след кратка фотосесия беше моментално върнат там, където му е най-добре. Снимките са у фотото на колегата, надявам се той ще ги добави.
Друга риба така и не дойде, даже нямахме удари с изключение на няколко подгонвания на дребосъци. Водата е супер бистра и с оглед на каменистото дъно според мен ръкава е перфектен за кленове, надявам се и те да мислят като мен :)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”