Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Неделя следобед на Огняново
Неделя следобед на Огняново
Чак към обед в неделя успях да се освободя и прескочих към Огняново да опитам новият спод за захранване като катапулт.Чак днес успяха да пуснат интернета и затова чак сега пиша.Язовира спаднал и съответно доста водорасли около брега.След вторият нос след стената сравнително чисто и само двама колеги в заливчето на 50 100 метра на брега, а на носа шаранджийски лагер и до тях двама с дънарки от към страната на носа към залива. Зарадван на свободно място без водорасли се настаних. Извадих и сглобих дънните и маркера и спода, и в този момент единият колега от към носа започна да вкарва въдиците с корабче.С любопитство се загледах и неприятно изненадан останах когато си вкара въдиците успоредно на брега почти до залива ,който отива в посока на фазанарията.След него и едните от шаранджджийският лагер започнаха да внасят и те с гумена лодка успоредно на първият и на същото разстояние.От там където бях с ваглера щях да прехвърля линиите на първия, а вторите линии бяха на фидерна дистанция.Нямаше друг начин и трябваше да ловя на плувка на близо.Като цяло слабо-няколко средни костура на бял и торен закачени заедно.Също няколко яки потапяния на плувката,които не реализирах, понеже докато дотичам от скарата до въдицата рибата след второто потапяне се отказваше.
Re: Неделя следобед на Огняново
Е поне си прекарал почивния ден на водоема
Гадното е, че заради некоректни колеги риболова не е протекъл както си го планирал..

-
- ще става разбирач
Важно е релакса на язовира 

-
- учете се от него
- Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
- Обратна връзка:
добре е ако има снимки пусни да видим 

Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
- ninastefanina
- сериозен играч

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- сериозен играч
-
- вече хвърля и на тежко
- CATCH & RELEASE
- новобранец
Здравейте,
Ето малко информация и от мен-пак там, пак неделя, пак по обед...само дето аз се напънах малко пеш и отидохме по- надалеко.
За втори път тази година отивам на Огняново и все повече ми харесва. Местото е от дясно на стената, с колата до където може и после пеш колкото може и кацнахме на едно местенце. Водорасли колкото иска човек, това е и причината да ловя с мач...с фидер абсолютно невъзможно на тия места, поне според мен...
Монтаж с подвижен ваглер 4.8+1.6г, стандартно-повод, микровирбел, на 40см дропер, основна съчма и още две малки да държат ваглера 10см над основното, шлаухче да амортизира, конектор с ваглер и стоп възел- 2 броя
Ми не се оплете ни веднъж да си кажа, но имах проблем с дистанциите-все ми се струва, че не отива достатъчно далеко!!! Сигурно трябва да поработя над замятането.
Основно 0.16, повод 0.14, кука ма Дренан Wide Gap No 18.
Час и половина мерих дълбочината
но си викам трабва да го направя като хората и упорствах. Около 5.50-6м, но с тая растителност по дъното ми се видя много трудна работа да избера как да ловя.
От 12 до 15ч няколко дребни кефала, един нормален, една по мойте стандарти ОГРОМНА червеноперка
два-три костура(дребни) и два слънчака!!!
Подхраних с 1 пакет етанг 3000, 1 ванилия+коноп на филстар, 1/4 глина местна и 100г бял червей и малко царевица в храната и после с прашката... Пустаата прашко много стреля и като задуха после не можех да достигам храната
а и нямах по-тежък ваглер.
Стръв три бели(дребни кефали), два червени един бял(костур и кефалчета) и на два бели с един кастер се хванаха по приличните риби, на царевицА-нищо...
Следобед яко задуха, и ме принуди да опитам да правя нещата като хората-да не оставям никакъв корем, да давя влакното(мазах с веро-работи) и т.н....но като цяло не достигах дистанцията на която хващах преди това и с много зор две рибки и много пропуснати пипания...
Добре че не заваля, а като за първи опит с мач-доволен съм.
Рибите ги пуснахме.

Наслука!
ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА-В ЕДИН ОТ ЗАЛИВИТЕ ИМАШЕ ВОДОЛАЗ С ХАРПУН, ОГЛЕДАХ СЕ ЗА ЛИНЕЙКА НАОКОЛО АМА НЯМАШЕ, ЛУДИ ХОРА

Ето малко информация и от мен-пак там, пак неделя, пак по обед...само дето аз се напънах малко пеш и отидохме по- надалеко.
За втори път тази година отивам на Огняново и все повече ми харесва. Местото е от дясно на стената, с колата до където може и после пеш колкото може и кацнахме на едно местенце. Водорасли колкото иска човек, това е и причината да ловя с мач...с фидер абсолютно невъзможно на тия места, поне според мен...
Монтаж с подвижен ваглер 4.8+1.6г, стандартно-повод, микровирбел, на 40см дропер, основна съчма и още две малки да държат ваглера 10см над основното, шлаухче да амортизира, конектор с ваглер и стоп възел- 2 броя

Ми не се оплете ни веднъж да си кажа, но имах проблем с дистанциите-все ми се струва, че не отива достатъчно далеко!!! Сигурно трябва да поработя над замятането.
Основно 0.16, повод 0.14, кука ма Дренан Wide Gap No 18.
Час и половина мерих дълбочината

От 12 до 15ч няколко дребни кефала, един нормален, една по мойте стандарти ОГРОМНА червеноперка

Подхраних с 1 пакет етанг 3000, 1 ванилия+коноп на филстар, 1/4 глина местна и 100г бял червей и малко царевица в храната и после с прашката... Пустаата прашко много стреля и като задуха после не можех да достигам храната

Стръв три бели(дребни кефали), два червени един бял(костур и кефалчета) и на два бели с един кастер се хванаха по приличните риби, на царевицА-нищо...
Следобед яко задуха, и ме принуди да опитам да правя нещата като хората-да не оставям никакъв корем, да давя влакното(мазах с веро-работи) и т.н....но като цяло не достигах дистанцията на която хващах преди това и с много зор две рибки и много пропуснати пипания...
Добре че не заваля, а като за първи опит с мач-доволен съм.
Рибите ги пуснахме.

Наслука!
ЗАБРАВИХ ДА СПОМЕНА-В ЕДИН ОТ ЗАЛИВИТЕ ИМАШЕ ВОДОЛАЗ С ХАРПУН, ОГЛЕДАХ СЕ ЗА ЛИНЕЙКА НАОКОЛО АМА НЯМАШЕ, ЛУДИ ХОРА

Хвани/пусни! Мъртва риба има в магазина.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Да се възползвам и аз от темата и да споделя малко инфо от Неделния (01.11.2009) ни излет на Огняново.
Сутринта рано акостирахме на ръкава откъм Раковица, като целта беше прословутия Огняновски клен. Колегата - фен на спининга, ми изнесе няколко урока за спинингов риболов (не го владея, но май се запалвам) след което и двамата мятахме воблерите. Сутринта си беше доста студено(-2), но за сметка на това тихо и без вятър, На няколко мятания се налагаше да чистим водачите от заледяване
При първите замятания имахме по няколко удара, уви неуспешни. На поредното замятане колегата ковна много добър клен, който според нас не се чувстваше особено уютно на брега и след кратка фотосесия беше моментално върнат там, където му е най-добре. Снимките са у фотото на колегата, надявам се той ще ги добави.
Друга риба така и не дойде, даже нямахме удари с изключение на няколко подгонвания на дребосъци. Водата е супер бистра и с оглед на каменистото дъно според мен ръкава е перфектен за кленове, надявам се и те да мислят като мен
Сутринта рано акостирахме на ръкава откъм Раковица, като целта беше прословутия Огняновски клен. Колегата - фен на спининга, ми изнесе няколко урока за спинингов риболов (не го владея, но май се запалвам) след което и двамата мятахме воблерите. Сутринта си беше доста студено(-2), но за сметка на това тихо и без вятър, На няколко мятания се налагаше да чистим водачите от заледяване

При първите замятания имахме по няколко удара, уви неуспешни. На поредното замятане колегата ковна много добър клен, който според нас не се чувстваше особено уютно на брега и след кратка фотосесия беше моментално върнат там, където му е най-добре. Снимките са у фотото на колегата, надявам се той ще ги добави.
Друга риба така и не дойде, даже нямахме удари с изключение на няколко подгонвания на дребосъци. Водата е супер бистра и с оглед на каменистото дъно според мен ръкава е перфектен за кленове, надявам се и те да мислят като мен

Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;