Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Откачка на Блесни/Воблери
Модератор: sapuna
Откачка на Блесни/Воблери
Знам колко е неприятно да скъсаш чисто новата блесна заради накакъв клон или корен..
Затова реших да споделя с вас едно устройство с което можете да спасите закачената си блесна/воблер от корени по дъното.
Става въпрос за тежък метален предмет /50-100гр, зависи от линията ви/ които плъзгате по основата линия, той закача карабинката и след това го издърпвате с помоща на допълнителна линия прикрепена за метала.
Тук се продават по 17-20 евро, но аз направих своето сам заи ми излезна 7 евро. ето го:
Всъшност, ето ви сайт на който е обяснено как да си го сглобите:
http://jaza-m.roofvisnet.nl/ -оригинала
http://www.lurebuilding.nl/nedaccesoire ... saver.html
/е sory ама е на холандски, по картинките ще се ориентирате/
В допулнение, надявам се че ще ви помогне, аз лично си спасявам воблерите много пъти с това и действа!
Затова реших да споделя с вас едно устройство с което можете да спасите закачената си блесна/воблер от корени по дъното.
Става въпрос за тежък метален предмет /50-100гр, зависи от линията ви/ които плъзгате по основата линия, той закача карабинката и след това го издърпвате с помоща на допълнителна линия прикрепена за метала.
Тук се продават по 17-20 евро, но аз направих своето сам заи ми излезна 7 евро. ето го:

Всъшност, ето ви сайт на който е обяснено как да си го сглобите:
http://jaza-m.roofvisnet.nl/ -оригинала
http://www.lurebuilding.nl/nedaccesoire ... saver.html
/е sory ама е на холандски, по картинките ще се ориентирате/
В допулнение, надявам се че ще ви помогне, аз лично си спасявам воблерите много пъти с това и действа!

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Много добро решение ( пък и доста по-евтино
) е :
отива се в магазините за 1лев , купува се най-ефтиният и възможно най-тежък катинар , при закачка отваряме катинара , правиме две - три намотки , затваряме го , опъваме линията и го пущаме напред ! доста ефективно ама проблема е че много рядко се сещам да си взема с мен някой катинар

отива се в магазините за 1лев , купува се най-ефтиният и възможно най-тежък катинар , при закачка отваряме катинара , правиме две - три намотки , затваряме го , опъваме линията и го пущаме напред ! доста ефективно ама проблема е че много рядко се сещам да си взема с мен някой катинар

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- barutchiata ©
- Администратор
Колега ще те помоля за малко по-подробно инфо за технологията на откачане на блесна/воблер с катинар. БлагодаряПавел Иванов написа:Много добро решение ( пък и доста по-евтино) е :
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми написал съм го горе бре
Значи - имаме закачена примамка на камък ( въпреки че ловя в 98% с плетено то забиеш ли блиснътъ в хубав масивен клон от изподидъното пиши примамката бегала ! ) а от другият край на влакното сме ние с въдицата ! Съответно и по стъпки :
- оставяме въдицата на земята !
- вадиме катинарот от там дет сме го оставили !
- отваряме катинарот !
- пи отворен катинар немаме ама никакви ядове да преметнем два - три пъти влакното през халката му ( скобата му или още кой как я знае ) през влакното ! тва се прави с цел евентуалното спасяване на катинара увпоследствие !
- затваряме катинара !
- вдигаме въдицата от земята като с една ръка държим катинара !
- опъваме влакното посредством въдицата !
- пущаме катинара по изпънатото влакно !
- прибираме катинара + евентуално спасената примамка !
ся защо се прави тъй ? Ми катинара кат по-тежък и масивен вследствие евентуалната засилка по изпънатото влакно удря зацепената примамка и тъй я оттцепва в повечето случай
При показаният от Smokey отцеп имаме сиджимки за които би трябвало да се закачат евентуално откачените куки на примамката и тъй да се избегне евентуалното повторно закачане некъде си
С монофил вече не се получава както преди малко
въпроси
та ми е чудно що и какво да дообяснявампри закачка отваряме катинара , правиме две - три намотки , затваряме го , опъваме линията и го пущаме напред !

- оставяме въдицата на земята !
- вадиме катинарот от там дет сме го оставили !
- отваряме катинарот !
- пи отворен катинар немаме ама никакви ядове да преметнем два - три пъти влакното през халката му ( скобата му или още кой как я знае ) през влакното ! тва се прави с цел евентуалното спасяване на катинара увпоследствие !
- затваряме катинара !
- вдигаме въдицата от земята като с една ръка държим катинара !
- опъваме влакното посредством въдицата !
- пущаме катинара по изпънатото влакно !
- прибираме катинара + евентуално спасената примамка !
ся защо се прави тъй ? Ми катинара кат по-тежък и масивен вследствие евентуалната засилка по изпънатото влакно удря зацепената примамка и тъй я оттцепва в повечето случай

а доста по-редко ама пак има ефектв повечето случай

въпроси

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- сериозен играч
имам около 20 тина рапалки все шампионки бог да им даде упокой в дълбините...Павел Иванов написа:въпроси

аз досега ама не рядко а ужасно рядко съм спасявал воблер закачен !
и обикновенно първи загиват най добрите

тая година имам бая загубени...знам къде са ама...чекам да падне язовира

да видим ръждиви ли са катинарите

Господ може всичко чада мой !