МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
bigfish133
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от bigfish133 »

Да напиша и аз нещо в тая тема - не и разбирам много на Марица щото и не ходя много по нея (мисля че е голяма грешка , ма ще гледам да наваксвам вече). Преди десетина дена бяхме с един колега вечерта след работа на 6-тия за щука, аз само там и ходя защото не знам други места. Народ много - едвам си намерихме място. Хвърлихме по две тапи и зачакахме. Отсреща имаше един колега , който доста често засичаше и нищо не вадеше ( ловеше на тапа) . Заинтригуван продължих да го гледам какво прави и след няколко удара най - накрая изкара риба - не повече от 20см. щукичка , която най спокойно прибра в живарника , вътре имаше сигурно още някоя нейна посестрима.Направо гледах и не вярвах на очите , че може да има такава разсипия , пък сигурно и не беше само той такъв.Кво да кажа - темата е дъвкана вече толкова пъти. Ние имахме три удара и само една изкарана 600-700 грамова , която върнахме , явно мястото държеше доста дребна щука , която някои колега с радост консумираха - да им приседне дано!!! :evil: :evil: :evil:
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

здравейте в неделя с колегата yzyna направихме една разходка до марица,хванахме по една щука и една откачена но общо взето много слабо от кьм риболов,срещу нас колегите от другата страна на пьтя пазарджик-пловдив ловяха по някоя друга чавия(малка щука)която сьответно се пребираше без проблем а малко над тях се развихряше с пьлна пара един парашутист :evil: та и днес направихме една разходка до маричка кьсния следобед но завьртяхме супер качествен валат без нито един удар,нивото на водата се е вдигнало супер много,което се отразява на риболова веднага :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Здравейте.
Днес с компания Локи и Бутник бяхме на Оризари и кат ми се схвана задника реших да ида до Марица.
Помятах малко воблери ама :finga: :finga: :finga: .
Имаше колеги с тапи питах ги и те :finga: :finga: :finga: .
Така, че тия дни щуката май :butthead: :butthead: :butthead: ама айде :drinkers: :drinkers: :drinkers: и със здраве.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Здравейте,

моля за инфо, от колеги практикуващи риболов с воблери и блесни в района на Пазарджик +-15/20 км. - уикенда може би ще пътувам натам и ми се иска да се разходя до Марица, но си нямам хабер, къде евентуално може да се улови клен по тези места :? Благодаря предварително, ако някой се отзове на молбата ми !
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Vincent Hanna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Vincent Hanna »

Един от двата дни съм го предвидил за риба,така че може да направим нещо заедно.
Алкохолът е упойка, която помага да се изтърпи операцията, наречена живот.
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Здравейте колега Хана,

изпратих ЛС с GSM за подробности - ще се радвам, ако всичко върви по план, на евентуален съвместен излет в събота следобяд или в неделя сутрин !
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Catana
новобранец
новобранец

Мнение от Catana »

Кузмич написа:Здравейте.
Днес с компания Локи и Бутник бяхме на Оризари и кат ми се схвана задника реших да ида до Марица.
Помятах малко воблери ама :finga: :finga: :finga: .
Имаше колеги с тапи питах ги и те :finga: :finga: :finga: .
Така, че тия дни щуката май :butthead: :butthead: :butthead: ама айде :drinkers: :drinkers: :drinkers: и със здраве.
Тия дни е така,ние зад гребната база за 3 дена само днес един удар,но не се закачи. :(
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Айде малко закъсняло инфо и от мен. Събота- Хр.Милево,под моста-11риби- 8мерни кефала /2 ок.половинка/,1карабалък,1алай и 1чаушан :) .Неделя-Садово, под бента- ок.2кг.риба-предимно кефал и чаушан, и 1алай- на жълъд и на шарен. Захранка- задължително! Наслука!
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

24 и 25-ти - на бента при с.Маноле и по-нагоре по реката:
Десетина кефала над половинката, един килограмов, един голям - откачи се при брега, два разпера по 40 см. на кастмастер, една щучка от 45см. и много мятане на сЕкакви пластмаси и железа.
Водата се е вдигнала и застудяла, доста е мътна.
Прави впечатление за по-рядки удари, но с по-качествени екземпляри.
Досега не бях наблягал на кастмастери - изненадан съм приятно от резултата.
Salmo отново изпревари YO-ZURI.
Изображение

П.П. Да се оплача - скъсах любимият си BOXER на Salmo. :cry:
Май ще си правя оная "джаджа" за откачането на примамки ...
"Щастие за всички, щастие даром!"
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Браво,адаш за распера.Няма се косиш за Салмото,нали знаеш ,че без жертви няма успехи.Айде дано от тук нататък,този ти е най-малкия. :wink:
TICA FAN
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Я - как да не се "кося" - модела е BOXER4 с цвят RR късата лопатка/няма го в каталога/и много трудно се намира.
Последните два ги намерих в един магазин у Варна.
Бяха отпреди година доставени /явно не се търсят там/.
Сега пак имам само един, майка му и мечка! :evil:
Никога няма да ловя с дебелите куки. Само UL!
БИНДЕР
новобранец
новобранец

Мнение от БИНДЕР »

Джаджата за откачане я има на рибарския щанд в магазин "Алати", цената й е около 5 лв.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Днес в района на Панаира .......много качествено капо - видях,че пече слънчице и се изнесох на реката.Да,ама рибата не ме чакаше - за около 2 часа как не помръдна пустата плувка.Нито бял червей,нито жълъдов,нито хляб - изобщо не пипна. :(
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

И аз, като видях Райчо - беж на реката!
Марица под Пловдив - на спининг от 14 до 17: Взема само кефала, на блесна - 2 номер LC/с тъмно тяло и черно листо/, кастмастер /класически - 10 гр./ и воблери около 50 мм "разхождащи" се бавно по дъното.
Трудно, но изкарах 3 кефала от 200 до 400 гр. Пуснати. Прави впечатление пълната апатия на рибите след великото покачнане на нивото и последвалото съботно спадане. Водата - мътна.
Няма да слагам снимки, че сега няма време.
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Вчера, неделя, бяхме на Садово. 2 часа няма пипане. Айде аз може и да съм слаб рибар, ама и колегите не хващаха. От там- бегом на Стряма, та направих около 1,5кг. шарена риба- кефал, мряна и чаушан. Вечерта пържихме- много по-вкусна е от маришката риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”