Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Кивок при джиг-спининга ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Кивок при джиг-спининга ???
Здравейте колеги,
наскоро се сетих за един филм на братяра Щербакови за джиг-спининга и там използваха много интересно присобление, а именно кивок при този вид риболов. Поразтърсих се малко и намерих една 1-2 статии по темата , но на руски а това за мене е проблем
. Ще помоля руско говорящите колеги да "вкарат едно рамо". До колкото успях да разбера за направата на самия кивок се използва дебело монофилно влакно от рода на 1.5
до тук добре ама натам ми е като в мъгла...
Та ето го и въпросния сайт: http://www.gonefishing.ru/index.php?type=page&id=401
За мен лично са необходими основните неща а не целия текст но ако на някой му се занимава за цялото четиво предполагам , че за доста от колегите ще представлява интерес.
наскоро се сетих за един филм на братяра Щербакови за джиг-спининга и там използваха много интересно присобление, а именно кивок при този вид риболов. Поразтърсих се малко и намерих една 1-2 статии по темата , но на руски а това за мене е проблем

Та ето го и въпросния сайт: http://www.gonefishing.ru/index.php?type=page&id=401
За мен лично са необходими основните неща а не целия текст но ако на някой му се занимава за цялото четиво предполагам , че за доста от колегите ще представлява интерес.
人 川
-
- ще става разбирач
Re: Кивок при джиг-спининга ???
колега исползвай Гугъл преводач(маркираш целия текст задаваш езика в твоя случай Руски и ХОП четеш)
Добре че е този Гугъл сега и Японския не е проблем
Добре че е този Гугъл сега и Японския не е проблем

ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ТРУДНО СЕ ХВАЩА ГОЛ ШАРАН
-
- новобранец
Да кажем ,че от превода се разбира горе-долу нещо. Някой ползвал ли е подобно нещо, някакви отзиви, дали напрактика е приложимо и има смисъл от него? За доста начинаещи колеги (като мен самия) това ще е доста голямо улеснение и добър старт в джиг-спининга.
人 川
- горан
- ще става разбирач
Кивока се използва , за по добро усещане на примамката, като с него се усеща и най лекото и трепване.За направата му си мисля, че дебело влакно от рода на 1.5мм. ще е прекалено тънко, по скоро някой много тънък връх от стара /счупена/пръчка, ще сърши по добра работа.Не мисля, че е необходимо използването му, ако свикнеш с пръчката с която ловиш пак ще усещаш добре примамката и няма да ти е необходим.
-
- ще става разбирач
s_v_gergov написа:Да кажем ,че от превода се разбира горе-долу нещо. Някой ползвал ли е подобно нещо, някакви отзиви, дали напрактика е приложимо и има смисъл от него? За доста начинаещи колеги (като мен самия) това ще е доста голямо улеснение и добър старт в джиг-спининга.
Здравей колега,
Смисълът е общо-взето следният: Вземаш парче дебеличък монофил..0.9..1.0..1.2мм ,правиш от тел с диаметър отвора
на кивока едно Г-образно парче и привръзваш края на моно-то за късото рамо на телта.После намотаваш плътно монофила върху телта и загряваш бавно и равномерно върху пламъка на свещ или друг топлинен източник,примерно котлон..Идеята е моно-то да се затопи до степен намотките да се прилепят една за друга.Получаваш се нещо като ,,телефонен,, кабел,но тази ,,тръбичка,, запазва еластичността си.След това с подходящи шлауфки я прикрепяш към връхният водач на въдицата и..готово..
Този кивок е предимство в дните със силен вятър и/или слаби,плахи кълванета.
Преди да стигне до него обаче,начинаещият джигит трябва да има вече изградена базова техника!!
Да умее да разпознава принципно кълванетата,да чете релефа.
Иначе,само си губиш времето ,захласвайки се по ,,пръста,сочещ луната,,..
Една въдица с по-висок модул на карбона/тактилна чувствителност и познание за това,как да се пласираме спрямо мястото във ветровито време,на първо време е повече от достатъчно..
Поздрави!