Моля, да ми кажете

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Моля, да ми кажете

Мнение от kocitoto »

Здравейте, аз отново имам 1 тъп въпрос :D :D :D четох ама нз защо за спинингов риболов ми трябва точно спинингова пръчка и макара и т.н. :D не може ли имам си 1 телескопче и макаричка с по-голямо предавателно число и така да си хвърлям :D И каква ще бъде разликата, освен може би в тежестта ? (Извинявам се, че ви занимавам с тъпи въпроси, ама съм нов и гледам само се пише спинингов риболов и т.н. и ми се иска и аз да пробвам)Благораря :)
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: Моля, да ми кажете

Мнение от jporlando »

Можеш , естествено и с телескопчето и с тази макаричка да си мяташ блеснички,но.....
спининг пръчката е лека и не изморява ръката,освен това е силно чувствителна на всяко дръпване,докато с телескопчето не е баш така :wink: Ако си мераклия за спининг,разгледай темите има толкова много написано.Събери си парички ,купи си някоя хубава пръчка в рамките на възможностите и една добра макаричка за нея и ставаш спинингист.
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Засега можеш да ловиш с твоя си телескоп и макара. С практиката ще стигнеш до правилното решение. След известно време като хванеш 2 различни пръчки - ще разбереш коя за какво служи. Поразходи се още малко ис форума, и по спец. в мнения за спин. риболов. УСПЕХ!!!
Колкото повече толкова повече!
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

мерси много момчета!! това ме интересуваше !! еми значи ще мятам с моя си, пък след време ако има парички ще ви искам мнението за макара и пръчка ;) мерси
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Баце , мани ги тия шмекери какво ти говорят !
Най-добър спиннинг се получава с директен. Уникално лек и без макарата- няма да ти умалява ръкЪтЪ. Може също да се ползва за джиг.
Сега сериозно - принципно може да ловиш с колец от домати и мултипликатор, ама кефа не е същия. Аз лично започнах съвсем на майтап,като арсенала ми беше 2-3 воблера , 3м Дам :rolleyes: и макарица Дам. След всеки риболов се налагаже да ходя на масажистка :Р И защо си мислиш,че бързооборотната макара е по-добра за спининг , не е ли обратното ?
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Не знам защо така си мисля :D :D вие сте майсторите, вие ще кажете как трябва и кво трябва
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

не го слушай сандо той така си говори :lol: :lol: :lol:
първо пробвай с тва което имаш дали ще ти хареса пък ако решиш че тва е твоя риболов тогава инвестирай
няма смисъл само да се набутваш в разходи за такъми които после да ти събират прах и да се чудиш как да продадеш
както се казва: апетита идва с яденето :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Лови си смело с телескопчето, разликата е единствено в усещането. Ако имаш възможност си подбери максимално лека въдичка.

Няколко години лових на спининг с архаично телескопче, някъде около 2-2.20м, като му бях сменил върха и му бях сложил плуващ втори водач.
Смених няколко спининг пръчки от тогава, но едва на скоро попаднах на по-добра въдица от него.
Полови известно време, докато решиш дали това е твоя риболов и тогава инвестирай, тъкмо вече ще знаеш, какво ти трябва.

Успех
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

:D Писали сме едновременно
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Евала, направо ме зарадвахте с тези отговори :D :D :D :D Ще си бъцкам с телескопчето, а след време ако има ресурси :D и ми хареса ;) Много съм ви благодарен ;) мерси много пичове ;)
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

chirusa_bg написа::D Писали сме едновременно
не само едновременно ами и еднакво :lol: :lol: :lol:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

хайде , чакаме репортажи !
Аз лично не познавам човек, който да е опитал риболова на спининг и да не му е харесало :)
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:D Що бе Санде , аз минах на спининг щото на плувка не можех да хвана нищо :smt044 !!! И после от инат се влюбих и .......така до ден днешен !

На колегата да кажа - пробвай брат първо с твойта , после вземи на някой колега и ще направиш разликата ! Така ще разбереш дали това е твоят риболов !!! :D
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

;) ок така ще бъде
Аватар
горан
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от горан »

rumbata написа::D Що бе Санде , аз минах на спининг щото на плувка не можех да хвана нищо :smt044 !!! И после от инат се влюбих и .......така до ден днешен !

На колегата да кажа - пробвай брат първо с твойта , после вземи на някой колега и ще направиш разликата ! Така ще разбереш дали това е твоят риболов !!! :D
Така, е защото аз за пръв път като лових на спининг, и аз така с моето си телескопче, с което си ловях на плувка и с една ква да е макаричка и макар целият комплект да беше лек, не е същото.Ловях с още един колега, аз с моята тояга той с неговия спининг /най обикновен/ той хващаше три пъти повече риба от мен/кустур/ разменихме си малко сопите и нещата се обърнаха, мисълта ми е че и чувствителността и други неща имат значение. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”