на косъм за шарани

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

bate hari
новобранец
новобранец

на косъм за шарани

Мнение от bate hari »

колеги някой да даде съвет-при риболов на косъм с подвижно или неподвижно олово е по добрия монтаж.благодаря предварително.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: на косъм за шарани

Мнение от сомчо »

Мисля, че с подвижно но, за всеки случай виж ТУК
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

С подвижно олово линията е по-чувстителна,но няма самозасичане т.е. трябва да си близо до пръта да засичаш.При неподвижното олово рибата се самозасича.
Изображение
Където качеството е от значение!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

А при подвижно,ама до метър и половина примерно стопер и всичко си идва на мястото! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Станимир Бегов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Бегов »

Има едни подвижни с гумен шлаух в които се законтря вирбела, при тях се самозасича кат по учебник
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

То си е баш фиксирано,само дето е сейфти! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

колега риболова на косъм и подвижното олово са несъвместими неща . ако имаш по конкретни въпроси питай днеска може
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

charana написа:колега риболова на косъм и подвижното олово са несъвместими неща . ако имаш по конкретни въпроси питай днеска може
Колега не толкова крайно.Running rig-a според теб не е ли с подвижно олово?
Изображение
Днес наистина може!
Последно промяна от didopoli на Съб Окт 31, 2009 10:08 am, променено общо 1 път.
Изображение
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

виждал съм този монтаж но би ли ми обяснил каде е логиката в него .можеби ако хващаме бяла риба.ти би ли го исползвал ама честно
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

За чуствителна линия,при плахо кълване и мнителност на рибата или дет се вика трудна риба.Ползвал съм го само за опит и се ловиха каракуди тогава за съжаление.Но в България надали има водоем дето да има толкова риба,че чак да е мнителна и трудна т.е. трудна е щот я няма.Но монтажа работи и се продават и аксесоарите за него.Даже и по филмте го има..!Успехи!!
Изображение
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

didopoli написа:За чуствителна линия,при плахо кълване и мнителност на рибата или дет се вика трудна риба.Ползвал съм го само за опит и се ловиха каракуди тогава за съжаление.Но в България надали има водоем дето да има толкова риба,че чак да е мнителна и трудна т.е. трудна е щот я няма.Но монтажа работи и се продават и аксесоарите за него.Даже и по филмте го има..!Успехи!!
съжалявам няма как да ме убедиш че ра
боти изчел съм и съм изгледал всичко за монтажите в риболова на шаран и пак повтарям че подвижна тежест и косъм са две несъвместими неща
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kokoparcala »

charana написа:
didopoli написа:За чуствителна линия,при плахо кълване и мнителност на рибата или дет се вика трудна риба.Ползвал съм го само за опит и се ловиха каракуди тогава за съжаление.Но в България надали има водоем дето да има толкова риба,че чак да е мнителна и трудна т.е. трудна е щот я няма.Но монтажа работи и се продават и аксесоарите за него.Даже и по филмте го има..!Успехи!!
боти изчел съм и съм изгледал всичко за монтажите в риболова на шаран и пак повтарям че подвижна тежест и косъм са две несъвместими неща
Баце то само с четене нества :wink: и аз мога да ти кажа че работи монтажа не съм ловил лично но мой приятел го използва и съм виждал резултата пък ти си чети :) Поздрави
Никой не може да ти отнеме мечтите
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

kokoparcala написа:
charana написа:
Баце то само с четене нества :wink: и аз мога да ти кажа че работи монтажа не съм ловил лично но мой приятел го използва и съм виждал резултата пък ти си чети :) Поздрави
баце съгласен съм с тебе и затова ходя всяка седмица за риба .и отделно един път в годината някаде в чужбина за да нене само с четене
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kokoparcala »

Тогава пробвай да видиш че ще останеш доволен :smt023
А стига че му оспамихме темата на човека аз съм и за двата монтажа и двата са резултатни за мен мое мнение :wink:
Последно промяна от kokoparcala на Съб Окт 31, 2009 12:12 am, променено общо 1 път.
Никой не може да ти отнеме мечтите
didopoli
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от didopoli »

Защо тогава реномирани фирми продава китове за running rig-ове.Все пак говорим за реномирани фирми.И във свеки един каталог на тези има и снимки на готови монтажи.Вярно реклама,но там примерно има и снимки и на сейфти болт да речем.Човек трябва да е отворен откъм новостите.Едно време не знаехме какво е и косъма ама.......
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”