Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Интересни улови
Модератор: emo vasilev
Интересни улови
Сега намирам време да го споделя, става въпрос за една риба която хванах. Всъщност бяха две.
Това е въпросната :

На пръв поглед нищо особенно, изглежда ми като доста голяма и престаряла червеноперка , доста е жълто-оранжева за такава (на снимката даже и не изглежда толкова).
Интересното е, че се хвана на блесна и то 4-ти номер(жълта) и то за устата + това ,че след наколко минути имах още една и то пак за устата.
Та въпроса ми е дали има някой идея каква друга може да бъде тази риба (овен червенопер) и ако наистина е червенопер защо налита на блесни?
Аз лично не знам риба която да прилича толкова на червенопер и да е хищик. Или просто рибите в това езеро нещо са се побъркали.
Това е въпросната :

На пръв поглед нищо особенно, изглежда ми като доста голяма и престаряла червеноперка , доста е жълто-оранжева за такава (на снимката даже и не изглежда толкова).
Интересното е, че се хвана на блесна и то 4-ти номер(жълта) и то за устата + това ,че след наколко минути имах още една и то пак за устата.
Та въпроса ми е дали има някой идея каква друга може да бъде тази риба (овен червенопер) и ако наистина е червенопер защо налита на блесни?
Аз лично не знам риба която да прилича толкова на червенопер и да е хищик. Или просто рибите в това езеро нещо са се побъркали.
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: Интересни улови
Къде я хвана колега.Интересно.Обяснението което аз си давам е че е свършила естествената й храна и налита на всичко.Аз лично съм хващал шаран на рибка и за мен беше необяснимо
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
Забравих да напиша, рибата е хваната в германия е дно езеро с приблизителна големина 3 на 5 км .
Има извъндерно голямо количество костур и още повече червенопер платики и тем подобни.
Има огромни площи с дълбочина от 1,5 до 2 метра и много водорасли, с бистра вода(видимост до около 3м).
Има извъндерно голямо количество костур и още повече червенопер платики и тем подобни.
Има огромни площи с дълбочина от 1,5 до 2 метра и много водорасли, с бистра вода(видимост до около 3м).
-
- ще става разбирач
Много интересно не знам може и да е глупаво ама ако е имало
между костур и червеноперка
или нещо изкуствено знам ли

Никой не може да ти отнеме мечтите
-
- вече хвърля и на тежко
Миналата година гледах един руски риболовен филм.Риболивците в него хващаха червеноперки по кило на блесна

-
- ще става разбирач
Мъздругата е хищник
,тя посяга на желязо.........
Поздрави!

Поздрави!
-
- вече хвърля и на тежко
Е това е!outsider 59 написа:Мъздругата е хищник,тя посяга на желязо.........
Поздрави!
Не се променят само най-глупавите
-
- вече хвърля и на тежко
Аз лично съм хващал Каракуда и Черна мряна на кубинка,един приятел хвана Каракуда на жабе,така че не се чудете.Привърши ли им естествената храна,почват да нападат каквото им падне-борба за живот.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мддаааа , по руските филми често се вижда да ловят някоя друга червеноперка на блесна
Търси си явно насекоми 

- bo4a
- научил се да хвърля
на язовир въча един приятел на малка блесничка за костур меден цвят хвана 4-5 червеноперки малко по малки от тази рибка на снимката а пък аз преди 1 месец на клатеща се руска блесна на един язовир на мои приятел хванах един шаран-дивак като въртях за сом и щарана си беще нагълтал блесната стабилно така че сигурно има и риби с различен характер, които макар и мирни са станали хищници след време колеги.
СПИНИНГ КЛУБ "МЛАДИ ПИ.КИ"
- Assassin23
- вече хвърля и на тежко
Миналата седмица по хобито гледах как ловят такива червеноперки на блесна!Само ,че не в България!
Това описание прилича на "Цигов чарк". Точно под бар "Джанта", в средата на юли, на малка бяла въртушка, хванах каракуда около 500-600 гр. Захапала си беше тройката както се полага. Г.VGS написа:
Има огромни площи с дълбочина от 1,5 до 2 метра и много водорасли, с бистра вода.
-
- научил се да хвърля
Рибите от сем. Шаранови са всеядни.На язовири гъмжащи от дребни плевелни рибки (като Николаевка)хващането на шаран на жива рибка е често срещана практика.
ПАЗЕТЕ ПРИРОДАТА ЧИСТА!
-
- вече хвърля и на тежко
аз на симеонче за костур на същия водоем хванах червеноперка около килограмbo4a написа:на язовир въча един приятел на малка блесничка за костур меден цвят хвана 4-5 червеноперки малко по малки от тази рибка на снимката ...........
САМО БОТЕВ
Няма нищо за чудене.Гледах по хоби тв.една серия за делтата на Волга,ако не се лъжа.Покрай костура се хващаха и огромни червеноперки и то само на блесни.