Евтин Спининг -Мавер, Баркли, Шимано или Пезон & Мичел

Модератори: Павел Иванов, sestrata

bgangler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Евтин Спининг -Мавер, Баркли, Шимано или Пезон & Мичел

Мнение от bgangler »

Здравейте приятели,
от скоро се запалих по спининга и отделих някакъв бюджет за пръчка.
Избора си редуцирах до 4 пръчки, но бих искал да помоля за компетентно мнение!
Става въпрос за прът с дължина 2,70м за риболов на блата, баластиери и средни реки (Тунджа, Искър, Марица) и за риболов на кефал,щука, распер:
Пръчките са:
Berkley Cherrywood 2 Spinning http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=2061
Shimano Catana BX Spinning http://www.rapala.bg/1619/Shimano.Catana.BX.Spinning/
Maver Spinner Essox 326270 http://www.masterfishing.bg/cgi-bin/e-c ... 6&n=114&g=
или
Pezon & Michel Invitation SG Sensitive http://www.pezonetmichel.com/en/article ... e.153.html

Най-евтино е Барклито, но от статията на колегата Sestrata съдя, че не е лоша пръчка.
Шиманото е много прилична цена, но незнам как се държи при спининга. Лично ползвам прътове Шимано в мач риболова и съм много доволен!
Мавера е доста евтин, но не мога да намеря никакво инфо за него в нета :?
А Pezon & Michel я държах и смея да кажа, че изглежда надеждна пръчка!

Благодаря предварително!
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
http://www.xvclub-bg.com
http://www.xventurerace.com
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Евтин Спининг -Мавер, Баркли, Шимано или Пезон & Мичел

Мнение от creativ »

И аз си избирах пръчка 2,70 и исках да е нещо от 7-30 акция и
да ти споделя моето ходене по мъките:
1. Berkley Cherrywood 2 Spinning 2,70, 9-28гр. - и аз се запалих по нея след темата на сестрата,
но за да не направя грешка като предния път (купих си спининг от нета) исках преди да си я взема да я пипна.
След 300 зора я намерих във Варна в един магазин и като я хванах направо ми олекна. Ако я бях поръчал от
нета пак щех да си я бия в главата. За бланката нищо не мога да кажа (стегната е) все още не съм такъв майстор
но за дръжката мода да кажа - ВЪОБЩЕ не ми допадна - дебела, неудобна и груба с една дума това не бе моята въдица.
2.Shimano Catana BX Spinning 2,70 на 10-30гр. - също я гледах из магазините и ми хареса.(не ми се даваха толкова пари)
3.Мавер Stralis ultra top дължина 2,70м, акция 8-25гр - в магазина в Радомир я гледах и доста ми хареса за парите си. Има параболичен строй. Даже мисля да си взема една на 2,40
4. Нищо не мога да кажа

Аз си купих Tica Graphite SEHA 2.74 m. Medium
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... 9a014c769e
от колега от форума и днес и направих сефтето с една щучка 1,200 кг. Много ми харесва пръта.

1.Та съвета ми е не си поръчвай пръчка без да я пипнеш за да видиш дали ще ти пасне на ръката.
2. Пробвай да хвърляш с прът 2,70 на местата, където ще ходиш защото според мен за повечето водоеми
2,40 м е по-удачен вариант, 2,70 май си е длъжка. Преди тази пръчка имах Тубертини 2,40 и съм ловил навсякъде без никакви грижи.
Ти си решаваш успех :D
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
valdy
новобранец
новобранец

Мнение от valdy »

creativ написа:
1.Та съвета ми е не си поръчвай пръчка без да я пипнеш за да видиш дали ще ти пасне на ръката.
А другия вариант е да си поръча от нета от сайт, от който няма да имат нищо напротив да им върнат пръчката, ако не му хареса на човека...Може и да не е за вярване, ама има и такива сайтове в БГ.
madfos
новобранец
новобранец

Мнение от madfos »

Аз ловя с Шимано Аливио 270см. 10-30г.Щука 3.500кг. няма проблеми,даже кеп нямах.За 45 лева ко му плащаш :D
bgangler
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от bgangler »

Мерси момчета,
ще отида да видя Шиманото тези дни и тогава ще рещавам!

Поздрави
Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му.
http://www.xvclub-bg.com
http://www.xventurerace.com
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Малко да възродим темата, защото пробуди в мене интерес :) - колеги този спининг за който става въпрос , а именно Shimano Alivio BX Spinning става ли за работа с плетени влакна?
Риболовец,а не рибар съм аз!!
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Имам Maver Stralis ultra 2.4 / 5-20. Днес пообиколих Плевенските магазини с цел да видя за някакъв спининг по-мекичък и по UL от Mavera. От малкия избор който имах най ми допадна една Okuma royal на 2.40 само 38 лева. Много и се чудя. Държи се доста добре и ми се струва, че ще върши работа. Евентуално прежалвам 38 лева и после... Има ли някой мнение по въпроса.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Давам глас за Бъркли Чериууд 2 като я пипнах в един магазин ми хареса добра въдица е много по лека от Чери 1 абе общо взето ми хареса.
Изображение Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

rmstanev написа:... Евентуално прежалвам 38 лева и после...
Когато иде реч за УЛ спининг не бързай да прежалваш 38 лева :wink: По-добре си полови другите варианти спининг , спастри още некое левче и тогава се хвърляй на УЛ . Не друго ами във варианта за 38лв. или няма да е УЛ , или ако е такъв ще дойде доста чуплив а и варианта да не можеш да обърнеш 100 грамова риба в течението ако пръта се окаже по-нечуплив но за сметка на това доста лигав е на лице :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Павел Иванов написа:
rmstanev написа:... Евентуално прежалвам 38 лева и после...
Когато иде реч за УЛ спининг не бързай да прежалваш 38 лева :wink: По-добре си полови другите варианти спининг , спастри още некое левче и тогава се хвърляй на УЛ . Не друго ами във варианта за 38лв. или няма да е УЛ , или ако е такъв ще дойде доста чуплив а и варианта да не можеш да обърнеш 100 грамова риба в течението ако пръта се окаже по-нечуплив но за сметка на това доста лигав е на лице :wink:
След твоето мнение започвам да се замислям :roll: наистина имаше нещо лигаво в строя на пръчката та не знам. То ако можеше да ида на 2-3 риболова с нея работата е съвсем друга, ама... А, някакво предложение за UL спининг в средния и нисък ценови клас.Ето какво открих във форума за тая пръчка : от Камбата » Нед Май 25, 2008 6:03 pm
Аз преди няколко месеца си купих Окума Роял,2.40,акция 5-20грама.Супер лека и готина пръчка,добре изглеждаше,но направих грешка,като сложих силикон с оловна глава,тежащ 15грама.При петото замятане предното коляно се строши на две.Може и да е била пукната,знам ли.За това сега ще внимавам и ще слагам само дребни
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

Чакай малко, пита за УЛ, а цитира 2,4 и 5-20, или е само за марката :roll: Защото при УЛ преко сили се стига до 2,1м и до 5гр. Иначе в Плевен УЛ въдица и аз не съм мяркал.

ПП Я кажи къде го гледа, че в петък се очертава ходене до там, да погледна.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Станко , при УЛ спокойно може да се стигне до 2.7 , 2.8 или 3 метра ама нема как да се стигне до тест 5 - 20 , това е тъй . За горен тест при УЛ може да приемеме 7 или максимум 8 грама като тва си е вече Лайт залитане отсекъде :lol: Я направи една справка примерно Дайко какви УЛ геги правят за рашън пазара примерно и ще се видиш в приказка ама не иде реч за такива кинти в случаят сметам . По принцип до скоро имаше Беркли Чериуд на 1.80м. къде си идваше лайт относно УЛ концепцията ама беше най-близо до търсеното от колегата въдиче . Инак то и самото УЛ е толко широкоспектърно понятие как сам знаеш че си е мамата ама айде за тва друг път поне от моя страна :wink:

Павел Иванов
rmstanev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от rmstanev »

Павел Иванов написа: Инак то и самото УЛ е толко широкоспектърно понятие как сам знаеш че си е мамата ама айде за тва друг път поне от моя страна :wink:
Именно и може би всеки си го разбира сам за себе си. За мен UL e по-лека, по-гъвкава и по-тънка с малка акция. А доколко написаното на пръчката отговаря на действителната акция е една друга тема, което особенно важи за ментаците. Тази Окума например е с акция 8-25, но изобщо не ми се вярва. От 2 части е като връхната също е от 2 части които не се разглабят ( явно е с плътен връх).
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

rmstanev написа:Именно и може би всеки си го разбира сам за себе си...
Нямах това впредвид под "широкоспектърно" :wink: То и в случаят не случайно съм упоменал всеприетата от всички горна граница на УЛ - 7гр. , във варианта който си пуснал и търсиш си е Мидиум Лайт от де и да го погледнеш . Под широкоспектърно имах внапредвид че примерно в Япония , Щатите , Русия особенно при първите УЛ си е една огромна индустрия със съответните подиндустрии . Примерно зашеметяющие лигави гегички тип айриа с тест 0 - 3гр. използвани за риболов с клатушки и воблери до 2.5гр. в стоящи води , "бързи" и много "бързи" геги използвани за екстремен риболов в бързотечащи води с тест 0.9 - 5гр. и пр. и пр. Примерно дългите Дайко ( на 2.80м.) с тест 2 - 5 гр. са изработени специално за повърхностен прецизен туичинг на много леки воблери и прецизен джиг риболов с общо тегло на примамката до 4.5гр. ( глава със съответната силиконка ) . Ако седнеме да се впускаме в дебрите на УЛ риболова то ще е необходима нова тема особенно ако искаме да обърнеме внимание на поне полвината от многото му лица :wink:

Павел Иванов
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

rmstanev написа:...но направих грешка,като сложих силикон с оловна глава,тежащ 15грама.При петото замятане предното коляно се строши на две.Може и да е била пукната,знам ли.За това сега ще внимавам и ще слагам само дребни
А може би имаш впредвид "силикон + оловна глава тежаща 15 гр."? По принцип мисля че тази пръчка е много по-подходяща за леко дъно или за блеснарка за кефал, но за джиг....тц!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”