Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Сом на тролинг
Модератор: bobopeli
- krokibg
- учете се от него
Re: Сом на тролинг
Узунче,онзи ден мой приятел извади един сом 36кг и един толстолоб за който не питах колко е бил голям.Така че,който ходи - редовно - хваща,а ние от дъжд на вятър
Много гадна година имах,нямам думи

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Преживях велики битки,но загубих 6-7 пъти,което не е характерно за мен щот съм куче!
От десет сома на тролинг,извадих само три 6,7 и 8 кила.Големите седем ги изпущих,две чупени макари,два часа битка и на финала откач,а и два откраднати воблера!
Беше отдавна през юли месец,но още ме боли!
Чекам с интерес разкази по темата,а също и Кроки да се отчете,щот умее да разказва точно! 

- krokibg
- учете се от него
Троли,тази година съм като утрепано коте
Не виждаш ли че си мълча като бит педерас,щото няма какво да кажа
От както се захванах да се уча да кльонкам,само валати въртя.Когато дава,все съм зает и немога да отида,когато обаче отида,рибата се навряла на майната си и никва я няма.Неще и неще,какви ли не простотийки ли не правих и това е.Как да се похваля като имам едно-две дребни сомчета,като че ли не съм ходил никога за риба и за първи път хващам въдица и то наобратно - за върха
Кво да кажа,ще си мълча и това е,майсторите да говорят,ако има какво да кажат и те

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
1,75 38 кила . за 5 дни 2 сома на пиаса4ник.троли споделиаи сас колегите стига мал4а кат сом. тв оита риба нема кои да ти е улови.наслука на колегите които споделиат кога ,каде и на какжи воблери са имали слука
клиповетв са вав 7vox раздел Xоби пи6е6 ,, сом на пиаса4ник. рапала shad rap deep ranar 9 sm.утре 6те има и сд 2 на излета ни от 4етвартак.
-
- сериозен играч
Пропилях уникален сезон откъмто сом,бяла полових на корем,но сомове ми връзваха само мишоци!!!За догодина съм наточил зъби,но да не се каня много,че винаги става не както го планувам.
Тролка,ми така се случва с Флугерите,за от лодка са измислени едни други макарета!
Тролка,ми така се случва с Флугерите,за от лодка са измислени едни други макарета!

В интерес на истината,аз тролех до момента с шимана,няколко модела,но всичките бяха размер 4000!След като видях как ми свършва влакното при почти стегнат аванс,установих че истинския размер за влачене е поне пет хиляди по стандарта на шимано!За следващия сезон съм взел да пробвам един американски боец "PEN"!Troli Rapala написа:две чупени макари,два часа битка и на финала откач,а и два откраднати воблера
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Некви мацки излизат на линка.
Ако верно сте го фанали,плашим се.
Аз бачкам,па они зад гърба ми,сомове ловят.
Ще разкажа,що гризнах дръвцето с големите сомове. 

Момчета ето по темата и малко от мен лесно се познава кьде моля да ме извините за сьдбата на рибата но нямах друг изборhttp://vbox7.com/play:d35b9045
-
- научил се да хвърля
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Екстра е рибата,направо изтръпнах кат реши с ръка да го вадиш!Все едно не сме обсъждали,че канджата си е канджа,иначе боли!
По това време преди 5 години тролехме една-две лодки и ни мислеха за луди,но ето че нещата се развиха добре!Евала за сома и поздрава,надявам се че съм ви нахъсал предостатъчно!
Медичков и сие,ми бате вие счупихте рекорда на тролинг и втора година тактиката ви работи!
Вие ли фанахте двата
големи миналата година за два дена?
Пръчките ви са уникални,ква марка са? 

- горан
- ще става разбирач
Клипа е много хубав, само че се пише "СПЕЦИАЛНО" отдавам грешката на адреналина от уловената страхотна риба. Много се канихме и ние с моя партньор да отидем до Пясъчник, само че информацията за ниското ниво ни отказа и си тролехме на Копринка, понеже ни е до "г.за", а явно е можело да отскочим. Инак за пръчките наистина са страхотни, понеже аз моя трофей го изпуснах /сом/, като аз лично го отдавам на прекалено меката пръчка /акция 5-15 /
, но понеже влязох да троля самичък, а и излизаха предимно маломерни Бели, реших да я пусна като трета пръчка, но за зла участ животното ми удари точно на нея. Лодката направи 90 градуса завой разви 30-40 метра от брейда, след което линията олекна рязко, даже си помислих, че е скъсал, но явно е тръгнал към лодката и поради супер меката за тролинг пръчка тройките не са се забили както трябва в устата и аз си извадих само воблерчето и слузта по конеца 

Да така беше но тогава единия имаше кьсмет пуснах го виж http://vbox7.com/play:796b6ebb а прьчките 60лв броиката но плетионката по две в цената.Имам една молба понеже виждам че си много активен вьв форума помоли мисля Алкапоне беше публикувал една таблица години размер кила искам да я имам за Искьра фомулата многократно се оказа че не важи пимер Иваиловград 175см 26кг Искьра 170см 37кг имам филм и снимки.УспехиTroli Rapala написа:Екстра е рибата,направо изтръпнах кат реши с ръка да го вадиш!Все едно не сме обсъждали,че канджата си е канджа,иначе боли!По това време преди 5 години тролехме една-две лодки и ни мислеха за луди,но ето че нещата се развиха добре!Евала за сома и поздрава,надявам се че съм ви нахъсал предостатъчно!
Медичков и сие,ми бате вие счупихте рекорда на тролинг и втора година тактиката ви работи!
Вие ли фанахте двата
големи миналата година за два дена?
Пръчките ви са уникални,ква марка са?
- горан
- ще става разбирач
Някои има ли инфо за Жребчево, как е там положението с тролинга?[/quote]
Трагично според мен.Преди десетина дена, за цял ден тролене, една хубава червеноперка
на 9см.воблер
, една бяла под кило и една хубава щука три килограма, но си мисля, че тя беше по скоро случайност, в смисъл че това са ударите за целия ден-12часа и рибата не беше никак активна.На Копринка не е толкова лошо положението с жабоняка, но и той е доста спаднал и има доста закачки и ако не го познаваш ще има доста загуби от арсенала.Аз като го познавам каква ли файда, толкова воблери досега за един сезон не бях губил, но просто това е най ниското му ниво на което съм ловил.
Трагично според мен.Преди десетина дена, за цял ден тролене, една хубава червеноперка