Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаранджийски куки.......
Модератор: sapuna
Re: Шаранджийски куки.......
Зимата ползвах едни Мустад-ХКарп или нещо от сорта беше някаква пробна серия повече не съм виждал по магазините.Много бях доволен от тях леки здрави не се затъпяваха и рибите си взимаха доста смело за сезона.Откачания имаше все пок но в рамките на нормалното и не мисля че куките бяха виновни.Сега гледам ми е останал само един пакет трябва да снимам и да кача... 

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
- carpsliven2
- сериозен играч
От моя дългогодишен опит останових че, всяка кука си работи добре .. стига да знаеш как да я вързваш и как да работиш с нея.. така че след като си купите марката на която робувате .. попитайте с какво вързване куката ще ви работи най-добре. Или отидете на развъдник където ще имате достатъчно много удари за да установите кое е правилното вързване на куката. Успех с марковите куки 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги и аз се запасих за есенно зимния сезон с тези куки бихте ли си дали мнението който ги е ползвал да каже предимства недостатаци и да си изкаже мнението

Към колегата nikikati знам че той използваше май дренан куките да каже доволен ли е

Към колегата nikikati знам че той използваше май дренан куките да каже доволен ли е
- nikikati
- ще става разбирач
Ползвам, но модела D-7, пак е тефлонов. Единствения им недостатък е че на чакълесто дъно бързо се затъпяват, иначе са без грешка. Гамакатсу са екстра - дебели, шаранджийски куки, само че специалиста са малко тежички - има същите тефлонови и мен ме кефят повече от тези! А бе ... екстра са си всичките! Да не си взел наистина номер 8 от дренана?
Шаранът не ти гледа такъмите!
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- вече хвърля и на тежко
Не взех номер 4 нямат по големи мисля от този модел или някаха в наличност сега се замислям да си взема пак дренан ама long shenk има едни и ми се струват добриnikikati написа:Ползвам, но модела D-7, пак е тефлонов. Единствения им недостатък е че на чакълесто дъно бързо се затъпяват, иначе са без грешка. Гамакатсу са екстра - дебели, шаранджийски куки, само че специалиста са малко тежички - има същите тефлонови и мен ме кефят повече от тези! А бе ... екстра са си всичките! Да не си взел наистина номер 8 от дренана?

- nikikati
- ще става разбирач
Същите! Доволен съм много и ползвам втори номер. 

CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- вече хвърля и на тежко
Дай боже да имам успех с тях колега иначе очаквнията ми са големи ама да видим резултатите кви ще саnikikati написа:Същите! Доволен съм много и ползвам втори номер.
- nikikati
- ще става разбирач
С каквито и куки да ловиш, най-важното си остава вида монтаж и това дали е подбран правилният за съответния водоем - това си е мое мнение!boiskito2000 написа:Дай боже да имам успех с тях колега иначе очаквнията ми са големи ама да видим резултатите кви ще саnikikati написа:Същите! Доволен съм много и ползвам втори номер.
CATCH & RELEASE
CATCH & RELEASE
-
- научил се да хвърля
и аз съм съгласен,че монтажа е важен колега!!!вадил съм и 2кг шаран,гол,с кука №9;кука №12 съм хващал 1.100 шаранче.куката беше куча марка.въдицата не беше особено добра,но важна роля изигра макарата.абе важното е как ще го изведеш.ако му подаваш много газ естествено,че или ще скъсаш,или куката ще се изправи.иначе сега шарани ловя със G-Carp и Seimuro от №5 до №1
Последно промяна от legolata на Чет Апр 01, 2010 12:10 pm, променено общо 1 път.
- danev69
- сериозен играч
здравеите,колеги.според мен шарана не разбира от марки и цени.моито мнение е ,че има куки които убождат по-лесно от други,други модели при напъните на рибата се забиват още по-здраво,други са много леки с по-дълго рамо/за поп-ъп/.според мен по-отворените куки убождат по-лесно,но и по-лесно може да се откачи рибата,тези с по-заобленото рамо убождат по-трудно,но пък при напъните на рибата се забиват още повече.мисля,че и голямо значение има термосвиваемия шлаух/той би трябвало да насочи куката при изплюването а стръвта/.според мен тези неща са по важни от това коя кука колко струва и как се казва. весели празници на всички. 

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
-
- научил се да хвърля
весели и на теб.сега си купих едни китайски капанчета вързани всичко точно,в магазините са по 5 леве 2 броя,аз ги намерих абсолютно същата марка.големина няма разлика в нищо за 1 лев 2 броя.явно доста надуват цените по магазините!!!а и си прав колега,че шарана не гледа куката дали е скъпа