Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Колеги , имате ли впечатления как се храни амура под водата
Модератор: sapuna
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колеги , имате ли впечатления как се храни амура под водата
Който е виждал някъде видео да сподели
Доста ми е интересно да го видя
Знам, че се изправя като свещ във водата при хранене. Споделете вашите наблюдения.

- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
Re: Колеги , имате ли впечатления как се храни амура под водата
Колега казваш че знаеш...........DrAkoN написа:Който е виждал някъде видео да споделиДоста ми е интересно да го видя
Знам, че се изправя като свещ във водата при хранене. Споделете вашите наблюдения.

тази година наблюдавах на овчарица на студеното точно това изправяне и беше много интересно направи ми впечатление че първо на петното минаваха пасаж с шарани и след това идваха амурите и така се въртяха в кръг докато оберат петното направи ми впечатление че винаги пасажа на амурите се водеше от два по малки и след тях идваха по едрите друго което видяхме е че когато хвърляхме топки с захранка (смес за пружина) амурите я подминаваха и изобщо не обръщаха внимание на царевицата а шараните не се махаха докато не я ометат друго което видяхме е че киснатата царевица ги привлича повече варената събира и шараните а те не оставят нищо след себе си това са моите наблюдения до тези изводи стигнахме с колегата fox77 и това значително ни подобри риболова на амур тази година
всичко обаче зависи от водоема и според мен има разлика от храненето на топлото и на студеното спецялно на теца
всичко обаче зависи от водоема и според мен има разлика от храненето на топлото и на студеното спецялно на теца
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това на каква дълбочина го гледа колега ?
амура харесва малко по малката стръв от шарана и понеже си прав за свеща тази стръв трябва да е малко по повдигната. надявам се да съм помогнал
- DrAkoN
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Забелязали ли сте законономерност на храненнето на амура в топлото и студеното езеро на Тец 2. Имам чувството че на студеното взима по коренно различен начин от топлото ????
ми гледах го от високо с слънчеви очила с незнам си кви стъкла бяха рибата се хранеше на дълбочина около 1 -1.5 може и 2 да има а за храненето на студеното и топлото си много прав
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса