Колеги , имате ли впечатления как се храни амура под водата

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Колеги , имате ли впечатления как се храни амура под водата

Мнение от DrAkoN »

Който е виждал някъде видео да сподели :) Доста ми е интересно да го видя :) Знам, че се изправя като свещ във водата при хранене. Споделете вашите наблюдения.
Аватар
Анатоли Стоименов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Колеги , имате ли впечатления как се храни амура под водата

Мнение от Анатоли Стоименов »

DrAkoN написа:Който е виждал някъде видео да сподели :) Доста ми е интересно да го видя :) Знам, че се изправя като свещ във водата при хранене. Споделете вашите наблюдения.
Колега казваш че знаеш........... :rolleyes: Откъде?Ако искаш сподели.......... :drinkers:
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

тази година наблюдавах на овчарица на студеното точно това изправяне и беше много интересно направи ми впечатление че първо на петното минаваха пасаж с шарани и след това идваха амурите и така се въртяха в кръг докато оберат петното направи ми впечатление че винаги пасажа на амурите се водеше от два по малки и след тях идваха по едрите друго което видяхме е че когато хвърляхме топки с захранка (смес за пружина) амурите я подминаваха и изобщо не обръщаха внимание на царевицата а шараните не се махаха докато не я ометат друго което видяхме е че киснатата царевица ги привлича повече варената събира и шараните а те не оставят нищо след себе си това са моите наблюдения до тези изводи стигнахме с колегата fox77 и това значително ни подобри риболова на амур тази година
всичко обаче зависи от водоема и според мен има разлика от храненето на топлото и на студеното спецялно на теца
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Това на каква дълбочина го гледа колега ?
charana
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от charana »

амура харесва малко по малката стръв от шарана и понеже си прав за свеща тази стръв трябва да е малко по повдигната. надявам се да съм помогнал
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

Забелязали ли сте законономерност на храненнето на амура в топлото и студеното езеро на Тец 2. Имам чувството че на студеното взима по коренно различен начин от топлото ????
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

ми гледах го от високо с слънчеви очила с незнам си кви стъкла бяха рибата се хранеше на дълбочина около 1 -1.5 може и 2 да има а за храненето на студеното и топлото си много прав
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”