Отново...по Марица.

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
nasko83
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Отново...по Марица.

Мнение от nasko83 »

Добре ме мама му стара, направо не мога да разбера в каква **** държава живеем. Писна ми да го гледам това.
Бях на един нормален риболов по Марица, долу до границата между Харманли и Свиленград. Няма да казвам, че през половин час минаваха _различни_ лодки с агрегати по тях, от които се пускаше ток. Това не са хора, това са животни. По-лоши са и от циганите. Звъненето до ИАРА - Хасково беше безрезултатно, тъй като ми отговориха, че районът бил отдалечен и ми затвориха телефона.

Аджеба, всъщност, 'що тогава да плащам част от данъците, да си купувам риболовен билет, след като това са пари хвърлени на вятъра? Вярно, сумата е символична, но въпроса е принципен. Вече се чудя, дали да не купя една двуцевка с по-едри съчми и направо да стрелям.

Още по-лошо се оказва, че субектите, които обикалят със спонетатите лодки и тоци са именно местните Харманлийски и Свиленградски полицаи и граничари. А ние се надяваме точно те да ни пазят.

Знаете ли, навит съм, ей така да се съберем, ако има с кого и вместо на риболов, просто да тръгнем и пречукваме гадовете. Изглежда няма друг начин да се разправяш с тези червеи.
Уважавай, за да те уважават.
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Отново...по Марица.

Мнение от sandista »

батка , да тръгнеш да трепеш полицай и граничари ще е едно екстремно преживяване с лош завършек !
По-добре ги снимай с гсм-а и прати на ИАРА и другите институции. Като ИАРА не се отзовът звънни на 112.
Аватар
nasko83
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nasko83 »

А бе, така е. Просто си мечтаех, знаеш. За снимането е тей, но кофтито е, че с това дето ходя за риба, камерата му не бачка. Но за следващия път ще има задължително!
Станимир Христов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Станимир Христов »

наско как ще е символична сумата... В Бг е 26лв тук в англия е 26 паунда- демек същата цена само дето в БГ заплатата е 300лв а в англия минимума е кум 1000 и нещо.... Аз в Англия бракониери не съм видял :)
Изображение
Изображение Изображение
Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

И без това ИАРА симулират че работят та и аз съм решил . Правя фалшив билет скенер имам само името ще променя и съм готов. Писна ми ходя на платени и хващам като ходя на свободни ГОЛЕМИ КАПОТА. Това да не ти бутне цял ден на 100 захранки. Да си гледат работата на свободен не отивам да се ядосвам само.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
bountyhunter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bountyhunter »

Пичове,хората в Англия се раждат интилигентни ,а не умствено обременени като тука.Споменатите полицаи и гранични са плод на пиянството на баща им и яловостта на маика им и за това са сърдити на маиката природа и искат да и отмаштават.Такива изроди трябва да се абортират още в зародиш ,а не да се оставят да се родят и после да пречат на нормалното общество да живее нормално, но сигурен сам че, ако маика им е знаела какав изрод ще роди да го е премахнала още навреме.Ние им плащаме с данъците си да могат да съществуват , а те нали са малоумни и немогат да помислят с празните си кратуни ,че унищожават едно богатство за което хората на запад полагат толкова много грижи ,а у нас никои не го е еня.Те и камъните от дъното ще изядат ама не знаят как да ги панират.ДА Е...А ТЕХНАТА МАИКА ГНУСНА И БУКЛУЧИВА. Дано гости за погребения да срещат с тая риба каде са убили.

п.п. Моля да бъда извинен за грубия тон с които завършвам на края на отговора си ,но при нас е същото по Огоста.Има една група гадни и злобни селяндури от с.Лехчево които ловят риба с ток и я продават на циганите и бабичките.
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Хората в Англия не са по - интелигентни от тези в България колега! Но затова пък са възпитани.При нас точно това отсъства. Възпитание . На всякакво ниво. Като се почне от управляващите та до тези , които са на най - ниската стълбица в обществото. Какви са реалните примери , които неволно се набиват в очите на обикновения човек. Стане някой малко по - умен човечец личност в обществото и вместо задоволен да работи за него го дои , ма как му падне. Пари да са . Няма значение от брат, сестра, съсед , млад или стар. Ако е в министерство ще докара милиони. Ако е бизнесмен по две. Важното е да влизат в джобчето.Вземат полицаите , митничарите , докторите, юристите, общинарите и кой ли не още наредил се на ред за баницата. И кои са те ?! Като погледнем......все са си от нас. Довчера е бил съсед , съученик , състудент. Родителите му, уж добри хора. Но явно някъде нещо липсва... Това е морала... Явно не сме възпитни достатъчно. На българина му дай да иска възмездие за другите , но да не го закачат него. А той самия?! Пие ли преди тръгване с автомобила? Ходи ли при специалист да му " намали " данъците? Има ли си лоби в общинските комисии и парламента , където поредния "наш " човек ще ни свърши работата...Въобще лошо.... Мисля ,че всеки трябва да се огледа и да разбере ,че трябва да се залага положителен пример пред поколенията, защото , този ,който посади ветрове , ще пожъне бури....... Извинете за спама...............
Христо - наслука на всички
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Колеги,не пишете само в нашия форум ,а изпращайте вашите сигнали и на следния имейл адрес: mailto:minister@mzh.government.bg
Може пък и да има някаква полза!Трябва по-активна позиция от наша страна! :smt023
Аватар
nasko83
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nasko83 »

Мисля, че наистина всичко е до възпитанието. Не че сме глупави. Просто много голяма част не ги е еня за това, което имаме, и което можем да си оставим като наследство. Логиката "А бе аз да хвърля, друг да ми го събере" присъства за жалост изънредно много в обществото. И не се отнася само за бракониерите, а и до обикновените почиващи сред природата. За пример давам следното -- преди около месец с колегата правихме Road Trip от Пловдив до Доспат и обратно. Минавахме покрай яз. Голяма Беглика и понеже там е много красиво решихме да спрем и да направим снимки. Веднага ни привлече селския манталитет на едни "гражданя там" -- с джипа, семейството, барбекютата. Точно си тръгваха и си събираха багажа на една поляна. След като се върнахме след малко тях ги нямаше, но за сметка на това имаше 1м висока купчина боклуци, които "бяха забравили" да си приберат.

Колкото за писането на писма до министерството, може би е идейно, ще изпратя. Но нека всички, на които ни е яд на това пратим по едно. Защото колкото повече - толкова повече.

Поздрави на всички ви.
Аватар
IARA_HASKOVO
новобранец
новобранец

Мнение от IARA_HASKOVO »

Здравейте колеги риболовци!
След вашият сигнал във форума се проведе вътрешно допитване със служителите на ТЗ Хасково и се оказа, че никой от нашите служители не е получавал сигнал. Много ви моля за телефонния номер на когото е подаден сигнала и бъдете сигурни, че ще си понесе последствията.
А занапред моля да подавате сигналите на GSM 0887212999 д-р Милчо Милчев началник ТЗ РК Хасково. По всяко време на денонощието.
Отчакваме номера на служителя който е затворил телефона и е отказал сигнала. Благодаря Ви предварително.
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Изображение На ръководството на ИАРА-Хасково,в лицето на г-н Милчев!
Дано и ръководителите на другите ТЗ на ИАРА последват неговия пример!
Още веднъж поздравления за реакцията-за пръв път срещам подобно отношение !
batkovi kolio 3
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от batkovi kolio 3 »

ГАДОВЕ СА ТОВА ЕЙ мамицата им нештасна да е............а даваите да ги по4ваме и това е,нема кой да спаси реките и язовирите.Това са адски нагли и ограни4ени хора и наи лошото 4е между тези хора има и хора с пари,шото тиа токадйииски историй струват кинти и то не малко.4овек като се е родил прос и си умира такъв.
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

През изминалата седмица бях за риба по река Марица в района на град Харманли,та след разговор с постоянното присъствие по реката какво ми направи впечатление,няма човек който да хвърля две и повече въдици,няма парашутисти,даракчии и тем подобни гадове!В интерес на истината през изминалата зима в района на новия мост се нагледах на идиотщини,масово се търмучеше направо от моста,съсипаха се доста шаран сом и алай,абе с две думи свинщина!Та.......какво ми споделиха месните,почти всеки ден има проверки от ИАРА Хасково,били им стъпили на врата сериозно,те това да се чува!
Явно звеното на ИАРА в гр.Хасково работи,БРАВО,дано да са за пример за другите звена на агенцията!
Аватар
nasko83
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nasko83 »

IARA_HASKOVO написа:Здравейте колеги риболовци!
След вашият сигнал във форума се проведе вътрешно допитване със служителите на ТЗ Хасково и се оказа, че никой от нашите служители не е получавал сигнал. Много ви моля за телефонния номер на когото е подаден сигнала и бъдете сигурни, че ще си понесе последствията.
А занапред моля да подавате сигналите на GSM 0887212999 д-р Милчо Милчев началник ТЗ РК Хасково. По всяко време на денонощието.
Отчакваме номера на служителя който е затворил телефона и е отказал сигнала. Благодаря Ви предварително.
Записал съм номера, който сте дали по-горе в тема: 038/662 473.

Благодаря за вашият отговор по темата. Знам, че не е напълно възможно да се хванат абсолютно всички бракониери в този район, тъй като това не опира само до р. Марица, но според мен е важно поне желанието. И наистина да се свърши нещо по въпроса. Макар, че както колега се изрази горе -- вари го, печи го, той идиот си остава.

Поздрави на всички Ви.

П.П.: Новият телефон е записан!
Аватар
IARA_HASKOVO
новобранец
новобранец

Мнение от IARA_HASKOVO »

Телефонът който сте записали в началото е стационарния на ИАРА ТЗ Хасково. На него може да се разчита само в работно време.А този който ви го дадох мобилния на него може да се звъни по всяко време на денонощието. Верно е, че не можем да покрием всички водоеми на територията през цялото денонощие.Но с ваша помощ поне можем винаги да откликнем на сигналите и изненадаме бракониерите. Мога да ви уверя, че инспекторите ни са денонощно по водоемите - на групи. Но уви. Все пак разчитаме и на вас.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”