ТОП 9 от 2009

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

ТОП 9 от 2009

Мнение от chirusa_bg »

Здравейте приятели,

С края на месец Октомври за мен приключи и активния риболовен сезон за 2009 година. През есента свободното ми време силно намаля и дойде време да си припомня изминалата година. 2009 беше страхотна година, най-после си купих истинска щека, смених директния, пътувах много и направих няколко запомнящи се риболова.
Ето ги най-силните ми спомени от годината с по няколко снимки.

Новата година дойде, а понтона си беше все там. Януари ми подари поредица от силни излети на яз. Искър с много приятели, риби и красиви гледки. С Цецо, Трънския, Деди, Кърцата, Денис, БКД и други приятели половихме рибоци, хапнахме топла скара и открихме нов животински вид –Котка буркан. Това бяха и едни от последните ми излети с верния ми директен Winner.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

С първите топли, пролетни дни се размърдаха и шараните. Решихме да ги потърсим на някой топъл и плитък язовир. Спряхме се на Безден, плитък, изворен водоем недалеч от София. На официалното отваряна на язовира за спортен риболов с Ивака и Цецо се настанихме на перспективно място близо до кръчмата на язовира и направихме уникален риболов на мач. Живарниците се пълнеха един след друг, а бирите изчезваха със същите темпове.
Изображение
Изображение
Изображение

През забраната не останаха много варианти за риболов, но с помощта на Трънския рибар се ориентирах правилно и направих 3-4 силни риболова на директен на язовира край село Веринско. Каракудите кълвяха лакомо и новата зелена кофа предусещаше тежкия сезон. По това време се появи и същество, способно да изяде огромни количества риба, което сериозно намали процента на пуснатите обратно риби.
Най-силния риболов на язовира направихме с Владо фидера.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Серията каракудешки излети продължи с риболов от лодка на язовир Лобош. Въпреки многото измряла риба, съвсем на скоро, в язовира се е запазила много добра популацията на каракуди. За пръв път лових от гумена лодка с директен цяла нощ, в ужасна буря. Отново с Владо направихме най-силния от няколкото риболова там, като напълнихме кофата с дебели каракуди. Тогава хванах и най-дебелата си каракуда.
Изображение
Изображение Изображение

Щеката пристигна началото на лятото и за сефтето й с Цецо решихме да се разходим до Пловдив и околностите. Посетихме язовирите Леноно и Брягово, видяхме се с приятели открихме страхотни нови места. Разбира се, скарата присъстваше в пейзажа и този път. Тук нямаше, кой знае колко уловена риба, но настроението беше прекрасно, видяхме се със Сони, Камата и Мазнислав, половихме рибоци, намерихме нови приятели.
Изображение
Изображение
Изображение

Апетита идва с яденето, гласи поговорката.
Това лято тя беше съвсем вярна. След пътуването до Пловдив последваха два последователни, тридневни излета в Гърция. Плаж, море, почивка и риболов. Перфектното начало за Август месец. Каквото и да добавя няма да успея да опиша тези шест дни, тъй че спирам и ще пробвам да ви покажа настроението с няколко снимки.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Втората половина на месеца бях отпуска и основно лових риба и мързелувах. Този път отделихме време и на българските реки. Аз, Ники Пернишки, Еминем и разбира се Цецо направихме излет на Баража.
Изображение
Изображение
Реката беше благосклонна към нас и ни подари голямо разнообразие от риба и незабравими емоции. Вечерта изпратихме приятелите да се прибират, а ние с Цецо останахме да планираме следващите дни на светлината на газовата лампа. Същата нощ хванах и първия си речен шаран.
На следващата сутрин тръгнахме да търсим непознати места по течението на реката.
От години не бях попадал на такова спокойствие, не ми се беше случвало да ям диворастящи плодове и зеленчуци директно от градината, да ловя риби, да плувам и да спя направо в тревата на брега.
Изображение

Приятно уморен от пътуванията търсех варианти за риболов някъде на близо. На помощ се притече отново Трънския и ми показа перфектното място, само на двайсетина километра от вкъщи. Последваха 3-4 риболова на Челопечене,
Изображение
а местните платики пасваха перфектно на плувката ми.
Изображение
Най-силния риболов направихме с Трънския, а резултатите бяха неочаквано добри. Язовира ни предложи многобройни риби и положителни емоции, но взе и нещо в замяна. Секси чадъра ми не успя на се справи с вятъра и се превърна в есенно цвете.
Изображение

Всяка година началото на есента се поставя от две паметни събития- сбора на село Джинчовци и рождения ден на Трънския рибар. Тази годена тържествата по двата повода се сляха и продължиха около 10 дни, а кулминацията на празника беше на язовира край Ярловци.
Изображение
Отново се получи много добър рибилов, а уловените караконджули намериха своя нов дом в язовира на Трънчо.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Фауната продължи да ни изненадва, този път се натъкнахме на острозъбо животно, което яде бели червеи.
Животното не видяхме, но по изядените кутии за стръв определихме приблизителните му размер и коефициент на интелигентност.

Това беше и последния излет попаднал в класацията ТОП 9 от 2009.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: ТОП 9 от 2009

Мнение от Николай Неделков »

Евала Владе :D
Много съм горд , че и аз присъствам като 1/9 от деветте ти ТОП излета за сезона :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

перфектно отсекьде :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

По перфектен начин ти е преминала годината,догодина оше по успешни излета
и повече рибоци да хващаш!!!
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
Аватар
karadjov77
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karadjov77 »

Малко водичка да има и вие сте там пичове.
Браво за готения репортаж. ПОЗДРАВЛЕНИЯ
НЕ ПЛАЧИ МАЙКО НЕ ТЪЖИ,
ЧЕ СТАНАХ АЗИ ХАЙДУТИН,
ХАЙДУТИН МАЙКО БУНТОВНИК.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Иекстра Влад :wink: Като гледам как вървят нещата ,май ще трябва пак да почваш от понтоня :D :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

:smt023
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Добре е минала годината :D :D :D
Изображение
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Нямам думи просто.Поклон player С Удоволствие прегледах темата.
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

па арно си поминал,евала :smt023
Аватар
MANYAKA
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MANYAKA »

Невероятен риболов,добре сте се представели :smt041 :smt041 :smt041 :smt041
Изображение
Изображение
Айде, наслука и да не ви пука !
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Бравус на Чируза :D
Ама бурканите защо не снима ???? :mrgreen:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Здравейте и от мен!

Идеята е супер и мисля ,че ще се получи страхотен обзор на хубавите моменти,които сме изкарали сред,природата,водата и естесвено рибоците,които ни събират тук!

Все си мислех,че милата 2008 ще бъде най успешната ми риболовна година,но тази се оказа още по хубава.Пълна с емоции и приключения мина се през адски студ и сняг после едва не умирах от жега,комари,колкото врабчета хапеха през 2 памучни блузи...

Всичко започна с яз.Искър или така наречения от нас Понтоня.Голям кеф е при температура -10 градуса да ловиш каракуди с директен,да те брули сняг и с премръзнали пръсти да откачаш риба и да закачаш стръв.Тогава не звучеше толкова забавно,но спомена остава заедно със усмивката,която се лепваше на всяка една риба.А каква хубава скаричка си направихме в компанията на Dedy,Chirusa и Bkd просто супер.
Изображение
Изображение
Изображение

След няколко поредни излети на яз.Искър идва друг запомнящ се риболов.Отново описан от Владо,но няма как да го пропусна.Идеята беше пролетни шарани и беше изпълнена по перфектен начин.Монтажи,захранки,въдици,всичко направено по конец,а резултата от цялото това старание ни възнагреди с много риби.Отново излет в перфектна компания,много шеги и естесвено риба.

Изображение
Изображение
Изображение

На 3-то място ще поставя,НС-5 и мястото на което се прявят едни от най хубавите сбирки на форума Езерово.То трудно е да се разказва за срещата,колкото и да търся нещо,което не ми е харесало из прекараните ден и полувина там...Баси не мога да ги открия,сигурно защото няма такива.А ако трябва да изреда нещата,които не свалиха усмивката от лицето ми ще ми прегрее клавиатурата.Страхотна сбирка!

Изображение
Изображение
Изображение

Идва ред на едно прекрасно лятно приключение покрай Асеновград.Огорихме се със SONY,Kambata и Maznislav да искараме уикенда на една виличка в района.След супер скари,бирички и раздумки за риболов се запътихме към яз.Леново с цел да си направим кефа на гъсти риби и да хванем по някое морунажче.Винаги е хубаво,когато имаш план и той се изпълни на 120%,в този случай се получи.А тези 20% се дължът на хубавото време и плацикането в язовира.Супер изкарване,след което се запътваме към яз.Бодрово да пробваме хилядите шарани,които обитават водоема.И там не скучахме след,като се запознахме с едни момчета от форума с които стана страшен лаф.Хванахме си по един шарко,Владо испусна 2-ве риби и едно прасенце което искаше да му взима новата въдичка.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Идва ред на още едно чудесно приключение извън границата на нашата,мила родина,еми в Гърция!Отново състава аз и Владо и подготовка,като за хиляди риби и непрестанен риболов.Много красота се запечета във фотоапаратите,също така и много смях,рибоци....След доста интензивен риболов на морунажи за нула време се излъга и една щука,а колко спорихме,че монтажа ми бил скапан.:)Вече споменах как умарах от студ на Искъра,сега е момента да обясня как умирах от жега. Толкова жега не съм брал никога,температурата беше над 40 градуса,както водата и храната също.Ако намериш сянка там седи един облак от комари,готов да те опоска откъм кръв и нерви.Единствено непрестанно кълвящите риби оправяха положението.Няма как и да пропусна хубавият плаж,който си направихме.Това е най хубавият излет за годината,поставям го на първо място,но все пак редя излетите по дата.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Идва един момент в който аз решиих да си взема щека, и след един хубав риболов на бабушки на Огняново реших да пробвам отново с баби или някой шаран на платено(Безден).Гьола се слави със свойта дълбочина от 1м на 20м навътре,а аз разполагах със щека на 11м.След настаняване на възможно най дълбокото место пуснах една сондичка,която показа отчайваща плитчина,ама какво пък нали съм се настанил вече.Дълбочината ясна 60см,стръвта и захранката също.Много съсредоточен риболов с плувка 0.2гр в очакване на някакви рибки,които да ме занимават докато горе долу свикна със щеката.Нямаше такива и реших да опитам с някой шаран,излезе ми касмета и хванах един страхотен красавец.Супер кеф ми направи рибока.

Изображение
Изображение
Изображение

След едно бързо разбиране от сорта”баце айде да ходима за риба някъде наблизо?” и отговор ”айде къде?”се озовахме на Панчарево.В състав Rumceis(Росен),Чируса и Я,се озовахме брега на така известния Пънчо.Ловихме бабушки със стахотни размери.Бъбрихме си с Чапара,който дойде да ни види и да пием по една биричка,хапнахме кюфтенца със лютеничка и бобена салатка,а водоема седеше пред нас в цялата си прелест.А за мацката,която ми продаде кюфтенцата нямам думи :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Идва една поредица от река Искър и основна мисия да хвана бяла мрена.Миналата година опитах веднъж,но се разминах със едно късане и естесвено без мрена.Тази година отново по покана на Ивака направихме няколко серии със същата цел.Хванах първата си мрена,макар и още много млада все пак си е първа.Обиколихме страхотни места,видяха се много красоти и за жалост и много неща,които не ми се коментират,който е ходил по реката си ги знае.Без да искам се влюбих в тази част на реката и естесвено има защо....Освен,че хванах първата си мрена реката ми подари и първото сомче,още едно нещо заради което съм влюбен.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Като за финал един съвсем пресничък риболов,на така обичаният 3-ти Бараж до Благоевград.Предишната седмица бях на същото място но по обяд и разбрах,че скобара се е наместил на това место,като напълних една малка кофичка.Отново групата е на ниво,а по точно Аз и Владо.Наточени за супер риболов на дебели скобари от дебел вир.Риболова почна веднага след захранването,обичайните за това место дребни скобари,които кълвяха като луди,но се оказа че имало и тупалки се спотайвали измежду дребните.Първи Аз разтегнах ластиците,после ме последва и Владо.Наистина много хубав край на тази вече отиваща си година.Най хубавият ми риболов на скобар....

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

Цецо и ти страхотно си си прекарал.Искам само да изкажа мнението си за НС 5.Кефех се , че съм м-у вас . Много се гордея,че бях .
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

super риболовна година :D
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”