Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макари и цени
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
Макари и цени
Днес ходих до Битака,купих си една макара и др. дребни неща.Продавача ме убеждаваше,че всички макари ,нямало значение къде се продават, са китайски.Включително и от най -известните фирми.Как мислите колеги? Така ли е?
- gogo3
- вече хвърля и на тежко
категорично невярно!поне аз не знам да има чужди фирми които ги мързи да си праят макарите то аз знам със сигурност поне две фирми които са с много качествени макари .това са Окума и ЕвроХолд
всичките ми макари са от тези две така уважавани от мен фирми
а куките(извиняваи 4е се отделям от въпроса ти)за морски риболов аз купувам само норвежки!куката мойе да стане като пирон след като си бил закачил камък ,ти просто ги азправяш с клещите!е това е то от мен . ако съм бил полезен с нещо....
всичките ми макари са от тези две така уважавани от мен фирми
а куките(извиняваи 4е се отделям от въпроса ти)за морски риболов аз купувам само норвежки!куката мойе да стане като пирон след като си бил закачил камък ,ти просто ги азправяш с клещите!е това е то от мен . ако съм бил полезен с нещо....
Много реномирани фирми имат заводи в Китай.Това не означава ,че продуктите им са некачествени.Има значение дали даден продукт е произведен в китайски ''гараж'' или във фелиал на дадена фирма
Използват евтината работна ръка в Китай.Но и китайците не са глупави.Например фирмата ''ТИКА'' доскоро произвеждаха такъмите на ''ДАЙВА''Сега работят за себе си и правят доста добри такъми.Използват наученото от експертите на ''ДАЙВА'' 

- зам.зам.директора
- новобранец
Eurohold са страхотни макари.На 28.07.2006-петък ударих американка 29 см ,а на другия ден същото място пак американка малко по-малка(2-2,5 см).Eurohold-a е страхотен(всъщност е на 1 месец) и се държа превъзходно срещу красивата и борбена рибка.Аванса му е заден и е много прецизен.Та значи както казва колегата gogo3 не ти требе да с е набутваш със скъпи макари за по стотина лева и нагоре.Между другото изстървах и пъстърва която буквално прибирам в живарника и беше доста над 30см.

Че не са лоши макари окумата не са, но аз ти гарантирам, че макарите на въпросната фирма се правят е Китай.gogo3 написа:категорично невярно!поне аз не знам да има чужди фирми които ги мързи да си праят макарите то аз знам със сигурност поне две фирми които са с много качествени макари .това са Окума и ЕвроХолд
Аз работя в магазин , и мога да ти кажа че си в грешка , ШИМАНО са вече китаиски , но това не пречи на качеството !gogo3 написа:категорично невярно....
Просто самоя производител следи за него ... друг е въпроса че има 100 имитации на шимано и хората искат шимано за 50 лв Ха-хА !
относто еврохолд половината им макари са имитация на шимано цялата гама от 230 М до 430 М имитация , за окума сищо може да се спори но няма смисал защото в магазина кадето работя аз има 6-7 окуми и просто качеството е в големи дози *(независимо каде са прозведени )! както казах производителя следи за качеството !
Bulevard 6-ti septemvri 51 " Pri Joro "
- barutchiata ©
- Администратор
- ceno cenov
- разбира нещата
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абсолютно прав е колегатаiogo написа:В Малайзия се произвежда Шиманото за европейския и американския пазар колега не в Китай.
Дайва се произвежда в Китай.

Сега едно допълнение за изказаните мнения за EUROHOLD - изключително съм доволен от карбоновите им фидери - невероятно здрави пръчки - е маааа...лко са тежички

Ако някой все пак държи да се изръси - да потърси това име - DAIKO пръчка и SHIMANO за машинка - комбинацията е на цената на един ЛАПТОП ...успех!!!

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- vlado1
- новобранец
- Обратна връзка:
От 5 години продавам риболовни, от 8 използвам стоките, които продавам. 90% съм убеден че се произвеждат в или около Китай. Не робувам на фирми избирам стоката си с ръцете си и очите си и ако мога да надзърна вътре съм доволен. Нямам оплаквания от тях, но си спазвам правилата за експлоатация. Повече от 25 лв не давам за такъм. Напоследъм все повече опарени колеги идват при мен да си купуват немаркови такъми и съм сигурен че ще нарастват. И причината не е само в обедняването на хората.
Това е лично мнение и всеки си робува на предразсъдъците и джоба.
Това е лично мнение и всеки си робува на предразсъдъците и джоба.