Макари и цени

Модератор: sapuna

saksi
фен клуб-скобар

Макари и цени

Мнение от saksi »

Днес ходих до Битака,купих си една макара и др. дребни неща.Продавача ме убеждаваше,че всички макари ,нямало значение къде се продават, са китайски.Включително и от най -известните фирми.Как мислите колеги? Така ли е?
Аватар
gogo3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от gogo3 »

категорично невярно!поне аз не знам да има чужди фирми които ги мързи да си праят макарите то аз знам със сигурност поне две фирми които са с много качествени макари .това са Окума и ЕвроХолд
всичките ми макари са от тези две така уважавани от мен фирми
а куките(извиняваи 4е се отделям от въпроса ти)за морски риболов аз купувам само норвежки!куката мойе да стане като пирон след като си бил закачил камък ,ти просто ги азправяш с клещите!е това е то от мен . ако съм бил полезен с нещо....
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Много реномирани фирми имат заводи в Китай.Това не означава ,че продуктите им са некачествени.Има значение дали даден продукт е произведен в китайски ''гараж'' или във фелиал на дадена фирма :wink: Използват евтината работна ръка в Китай.Но и китайците не са глупави.Например фирмата ''ТИКА'' доскоро произвеждаха такъмите на ''ДАЙВА''Сега работят за себе си и правят доста добри такъми.Използват наученото от експертите на ''ДАЙВА'' :wink:
Аватар
зам.зам.директора
новобранец
новобранец

Мнение от зам.зам.директора »

Eurohold са страхотни макари.На 28.07.2006-петък ударих американка 29 см ,а на другия ден същото място пак американка малко по-малка(2-2,5 см).Eurohold-a е страхотен(всъщност е на 1 месец) и се държа превъзходно срещу красивата и борбена рибка.Аванса му е заден и е много прецизен.Та значи както казва колегата gogo3 не ти требе да с е набутваш със скъпи макари за по стотина лева и нагоре.Между другото изстървах и пъстърва която буквално прибирам в живарника и беше доста над 30см. :evil: :evil: :evil:
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

gogo3 написа:категорично невярно!поне аз не знам да има чужди фирми които ги мързи да си праят макарите то аз знам със сигурност поне две фирми които са с много качествени макари .това са Окума и ЕвроХолд
Че не са лоши макари окумата не са, но аз ти гарантирам, че макарите на въпросната фирма се правят е Китай.
luKY
новобранец
новобранец

Мнение от luKY »

gogo3 написа:категорично невярно....
Аз работя в магазин , и мога да ти кажа че си в грешка , ШИМАНО са вече китаиски , но това не пречи на качеството !
Просто самоя производител следи за него ... друг е въпроса че има 100 имитации на шимано и хората искат шимано за 50 лв Ха-хА !
относто еврохолд половината им макари са имитация на шимано цялата гама от 230 М до 430 М имитация , за окума сищо може да се спори но няма смисал защото в магазина кадето работя аз има 6-7 окуми и просто качеството е в големи дози *(независимо каде са прозведени )! както казах производителя следи за качеството !
Bulevard 6-ti septemvri 51 " Pri Joro "
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

В Малайзия се произвежда Шиманото за европейския и американския пазар колега не в Китай.
Дайва се произвежда в Китай.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

iogo написа:В Малайзия се произвежда Шиманото за европейския и американския пазар колега не в Китай.
Мдаааа Iogo е прав.
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Нали темата е макари и цени. Никой не споменава цените на коментираните от него макари :roll:
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Мойто мнение е че Eurohold са качествени макари на ниски цени. Аз ползвам от началото на тази година три шаранджиски пръта с макари на тази марка и съм много доволен. Изключително добра и прецизна работа на двата аванса и мощен и равномерен ход.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

iogo написа:В Малайзия се произвежда Шиманото за европейския и американския пазар колега не в Китай.
Абсолютно прав е колегата :smt038 за Шиманото и Дайвата!
Сега едно допълнение за изказаните мнения за EUROHOLD - изключително съм доволен от карбоновите им фидери - невероятно здрави пръчки - е маааа...лко са тежички :wink: - за машинките им нямам мнение - но категорично не ги одобрявам за море, понеже само там ходя за риба.
Ако някой все пак държи да се изръси - да потърси това име - DAIKO пръчка и SHIMANO за машинка - комбинацията е на цената на един ЛАПТОП ...успех!!!
Изображение
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Миналия петък си купих още 2 Шимано лонг каст бейтрънер- по 120 лири едната и 2-те са правени в Малаазия, но са много добри (събират по 600 метра- 0.30мм.). Сутринта рано ги снимах как са покрити със скреж, но не мога да кача снимките, но който иска може да ги види в снимките ми.

Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Мисля че всеки си взима според това колко му са далбоки джобовете ! това че някои има макари и прати за по 1000$ не значи че е по добар рибар , е може и да има предимство но винаги има едно НО !
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Имам Шимано Катана произведено в малазия и сам много доволен от него, взех го на цена 85 лв при размер 2500.
Аватар
vlado1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vlado1 »

От 5 години продавам риболовни, от 8 използвам стоките, които продавам. 90% съм убеден че се произвеждат в или около Китай. Не робувам на фирми избирам стоката си с ръцете си и очите си и ако мога да надзърна вътре съм доволен. Нямам оплаквания от тях, но си спазвам правилата за експлоатация. Повече от 25 лв не давам за такъм. Напоследъм все повече опарени колеги идват при мен да си купуват немаркови такъми и съм сигурен че ще нарастват. И причината не е само в обедняването на хората.
Това е лично мнение и всеки си робува на предразсъдъците и джоба. 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”