ПОПЧЕТА - 2009г

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: ПОПЧЕТА - 2009г

Мнение от КИРО »

Със синята лодка ли ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
gromost
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gromost »

Колеги,на какво вървеше най-много?Благодаря!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аз я мъчих на скарида и филе от прясна граца.
Изображение

exi
новобранец
новобранец

Мнение от exi »

Днес отидох с един авер на 3та буна около 14:00 часа. За стръв имахме само вмирисани скариди. До 15:40 нищо - тук таме някоя и друга чучурина. От 15:40 до към 16:20 изкарахме около 15 попчета среден размер и тъкмо си помислих, че вече почва да кълве защото наближаваше края на светлата част от деня и пак спря. Ама спря съвсем - дори и удар нямахме, дори и чучурините спряха. Около 30 мин стоях без удар и взех да се изнервям. Отидох да се разходя по буната да видя как върви заргана (много слабо - по 2-3 риби максимум на човек, някои дори с нула) и тъкмо когато почваше да се стъмнява реших да си ходя. Извадих пръта и видях, че скаридата ми липсва. Викам чакай да пробвам още веднъж и сложих нова скарида. Още не бях пуснал и вече се хвана. И рибата направо полудя. Пусках и вадех постоянно. И то не кълвеше, а направо налапваше куката. Само веднъж се случи да изяде скаридата без да се хване. Горе-долу вадех риба на по-малко от минута. Но вече беше почти съвсем тъмно и всичко продължи около 20 минути. Колоегата с когото бях и той имаше горе - долу същия успех, но понеже нямаше столче като мен и хвана по-малко защото губеше повече време да оставя пръта и да слагам ем. Двамата напривехме около 50 броя ( не съм я теглил но може би имаше 3 кила), някои от които бяха огромни (3 попчета всъщност). Последната риба с която завърших беше непозната за мен. Не съм сигурен каква и се колебая между галя и еврейско попче, но след като разгледах снимките на рибите в подводния риболов стана ясно, че е еврейско попче. После спря да кълве но ми направи впечатление, че като оставя пръта за 5 минути и после като го вдигна скаридата липсва. Иначе вчера беше много слабо. С моя приятел от 15:00 до 17:00 вханахме общо 7 попчета.

И понеже не съм писал, а ми се стори много странно ще ви кажа и какво ми се случи на последния ми риболов на кая преди да се развали времето. Пак бяхме на буната хванахме може би рекордния си улов преди днес за тази есен на това място - около 1,5 - 2 кила и също така извадихме 3 калканчета. Вярно, че бяха много малки - по около половин шепа, но ми се стори много странно. И то на скарида. Между другото на пролет, пак на буната, пак на скарида бях извадил една писия и видях един друг да вади, което ме води до мисълта че може би дънните рибе се завръщат и увеличават популацията си. Това е от мен. Наслука на всички, които ще ходят за кая, щото аз май за друго няма да ходя до края на годината.
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

exi написа:Днес отидох с един авер на 3та буна ...
Колега направо ме уби,както и се точа на каята за утре или в неделя малиииииии.Благодарско за точната информация!
exi
новобранец
новобранец

Мнение от exi »

И аз сигурно ще съм там. Може да се засечем :)
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

Да със синята лодка,хващахме на скарида,пробвахме и на мида ама не бутна.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

То трета лодка нямаше де. :D
да видим кога ще е следващата проба,
но голямо течение имаше.
Изображение

fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

exi написа:И аз сигурно ще съм там. Може да се засечем :)
Колега рибите на вътре ли ги вземахте или със директен телескоп от брега :?:
то и аз се чудя утре да ходя понеже сега съм на работа, ако има някой от( нашите) да се обади
на кофичката ми пише фоко :D ,а някой пробвал ли е сутрин за кая
exi
новобранец
новобранец

Мнение от exi »

fokobg написа:
то и аз се чудя утре да ходя понеже сега съм на работа, ако има някой от( нашите) да се обади
От буната в посока брега с директен 5 - метров прът без водачи ловя, колегата ми със 6 - метров.
И аз все се каня да пробвам сутринта, но още не съм. Може би е хубаво да се отиде по тъмно.
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

exi написа:
fokobg написа:
От буната в посока брега с директен 5 - метров прът без водачи ловя, колегата ми със 6 - метров.
И аз все се каня да пробвам сутринта, но още не съм. Може би е хубаво да се отиде по тъмно.
Мерси за инфото колега,утре сутринта ако е хубаво времето може и да се пробвам,но ще отида сигорно към 09.00
ако си свободен и ако слизаш към буната се обади, както казах аз съм със бяла кофичка на нея пише фоко :wink:
exi
новобранец
новобранец

Мнение от exi »

Ако довечера си легна на време утре сутринта със сигурно ще отида, но ще гледам да е по тъмно. Не съм ходил сутринта рано за попчета, но предполагам, че ако кълве, най-много ще удря рано, още преди да е станало съвсем светло. Ако продължи да дава, естествено ще поостана. Иначе сега смятам да ходя към 16:00, пак там. Ще пиша по-късно за резултатите, но честно да ти кажа 2 поредни много добри дни не съм имал до сега. Но нищо не се знае :)
fokobg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fokobg »

exi написа:Ако довечера си легна на време утре сутринта със сигурно ще отида, но ще гледам да е по тъмно. Не съм ходил сутринта рано за попчета, но предполагам, че ако кълве, най-много ще удря рано, още преди да е станало съвсем светло. Ако продължи да дава, естествено ще поостана. Иначе сега смятам да ходя към 16:00, пак там. Ще пиша по-късно за резултатите, но честно да ти кажа 2 поредни много добри дни не съм имал до сега. Но нищо не се знае :)
Ок,между другото аз там съм хващал и между тетраподите през деня,но през деня ако не дава ще се пробвам и над вечер,на слука колега и да не забравиш да пишеш като се върнеш :wink:
exi
новобранец
новобранец

Мнение от exi »

Ето и обещаната информация:

Не беше като вчера но пак е приемливо. От 16:00 докато се стъмни (след 17:30 не сме хващали) двама човека изкарахме 27 попчета, среден размер. Като се стъмни изкарахме и една галя, което беше и последната риба. Повечето от рибите бяха хванати след 17:00. Отново започна да кълве стабилно само за около 20 минути, но този път не можахме да се възползваме по най-добрия начин. Стръвта отново беше скарида, този път обаче прясна :) . Утре живот и здраве ще ги пробвам сутринта и ще пиша за резултата по-късно. Наслука!
Венцислав Чанков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Венцислав Чанков »

Току що се прибирам от първа буна,много слаб риболов :( .Отидох около15:00 и докато беше светло само една кая,после като взе да се стъмва взе да яде но за около 10мин.Общо хванах само пет броя,но за сметка на това едри :D .Наслука на всички!!!
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”