Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на косъм
Модератор: sapuna
Re: Монтаж на косъм
vizantieco написа:Колеги някои да знае има ли разлика от термошлауха от риболовен магазин и от този в електрото
Колеги разликата не е ли в температурата в която се свива.Пробвах с термошлауха които изработвам усилватели и на пара въобще не мръдна с поялника се свива перфекно но повод не остава.
ПП може и да греша.Ако греша нека да се изтрие Извинявам се
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
-
- и господ не е толокова добър
Относно шлауха, направо го слагам в вряла вода и се свива без проблем.Обаче за да не се пречупва след изваждане на въдицата, отдолу мушкам едно парче дебел флукарбон, дълго колкото шлауха и става перфектно. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk написа:Относно шлауха, направо го слагам в вряла вода и се свива без проблем.Обаче за да не се пречупва след изваждане на въдицата, отдолу мушкам едно парче дебел флукарбон, дълго колкото шлауха и става перфектно.

-
- вече хвърля и на тежко
хммммммммммммм якоsnegk написа:Относно шлауха, направо го слагам в вряла вода и се свива без проблем.Обаче за да не се пречупва след изваждане на въдицата, отдолу мушкам едно парче дебел флукарбон, дълго колкото шлауха и става перфектно.

-
- вече хвърля и на тежко
Колеги при монтаж на косъм когато използвате seifti bolt rig използвате ли и шлауха големия на монтажа който е ето този

който отива до конусчето или само клипсчето използвате

който отива до конусчето или само клипсчето използвате
Аз лично - не 

-
- вече хвърля и на тежко
Благодаря колега и аз сам виждал много хора да не я ползват и се чудя защо за това попитахМитев написа:Аз лично - не

-
- и господ не е толокова добър
Аз съм само с лийдкор и клипс.Обаче при наличието на миди и остри камъни е задължително върху лийдкора 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- вече хвърля и на тежко
Значи когато е по чисто дъното е по отдачно само лиидкора и клипсче а при кофти дъно ползваме и шлауха нали такаsnegk написа:Аз съм само с лийдкор и клипс.Обаче при наличието на миди и остри камъни е задължително върху лийдкора

-
- научил се да хвърля
Snegk понеже сме бягали от часовете на Сливенската шаранджийска школа би ли ни обяснил как поставяш термошлаух върху лийдкора при положение, че той е с дължине поне 1,5м.
Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
Аз бих го направил така:
1. Връзвам за ухото на лийдкора монофил, с обикновен възел.
2. Прекарвам монофила през шлауха и изтеглям лийдкора
3. Освобождавам лийдкора от монфила и съм готов
1. Връзвам за ухото на лийдкора монофил, с обикновен възел.
2. Прекарвам монофила през шлауха и изтеглям лийдкора
3. Освобождавам лийдкора от монфила и съм готов
-
- вече хвърля и на тежко
Колега не става въпрос за термо шлаух а за шлауха коъто се продава с монтажите антиусукващия шлаух не си разбрал правилно явно.uzov написа:Snegk понеже сме бягали от часовете на Сливенската шаранджийска школа би ли ни обяснил как поставяш термошлаух върху лийдкора при положение, че той е с дължине поне 1,5м.
- carpsliven2
- сериозен играч
Той много добре е разбрал .. ама ти май нещо неси в час ... и за да неспамим .. ще исчакам отговора на бат Снегчо .. че, и аз може да си облеча лийдкора кат фърлям връз каманите. И за 45 либрии колко милиметра трябва да се ползва?boiskito2000 написа:Колега не става въпрос за термо шлаух а за шлауха коъто се продава с монтажите антиусукващия шлаух не си разбрал правилно явно.uzov написа:

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- разбира нещата
От кабел не става ли бе...хем е по-твърд!?
Не съм пробвал и затова питам!
Не съм пробвал и затова питам!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
-
- вече хвърля и на тежко
За 45 либри лиидкор ползвам 1 мм шлаух колега.carpsliven2 написа:Той много добре е разбрал .. ама ти май нещо неси в час ... и за да неспамим .. ще исчакам отговора на бат Снегчо .. че, и аз може да си облеча лийдкора кат фърлям връз каманите. И за 45 либрии колко милиметра трябва да се ползва?boiskito2000 написа:Колега не става въпрос за термо шлаух а за шлауха коъто се продава с монтажите антиусукващия шлаух не си разбрал правилно явно.uzov написа: