съвет и помощ

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

съвет и помощ

Мнение от steven1969_bg »

Здравейте колеги.Ще постна тук въпрос от дъщеря ми в сайта "АквариумБГ" за проблем с една рибка.Засега не са и помогнали така че моля вас.

"Здравейте!
Преди 2 месеца ми подариха златна рибка заедно с аквариумче. Отначало рибката беше много добре. Аквариума според мен е малък - 10л. , но тя си изглеждаше добре и явно си го харесваше. Казаха ми, че не се нуждае от помпичка за въздух, но така или иначе аз и сложих. Миналата седмица забелязахме, че рибката започва да се обръща с корема нагоре. От магазина ни казаха да й купим нагревател - това и направихме. Рибката, обаче, започна да става по-зле. Вече седи само на дъното, с корема нагоре, и диша учестено и тежко. От отчаяние реших да не я храня вече 2 дни....но съм сигурна, че не от прехранване. Тъжно На всичкото отгоре по края на опашката й започнаха да се появяват едни черни петънца....като изгорено. Освен това забелязах, че и на главичката и на телцето има 2 малки черни петънца. Когато я побутнеш започва да плува, но пак с корема нагоре, и след време застава на дъното. Незнам вече какво да правя!

Моля помогнете, ако можете!"

Ето и снимка на рибката:

Изображение
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Аватар
краси12345678
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: съвет и помощ

Мнение от краси12345678 »

Привет, съвета ми е да махнете за момента помпичката и нагревателя.За тази 1 рибка аквариум от 10 л. е достатъчен и не е нужно да има помпа.Петънцата които приличат на изгаряне може да бъдат предизвикани от самият въздух в аквариума.Ако въздушния поток е много интензивен се наблюдава задържане на въздушни мехурчета по тялото на рибките и от там идва тъй нареченото кислородно изгаряне на люспичките на рибките.От особено значение е и температурния интервал който трябва да се спазва за този вид рибки.Дано съм бил полезен.
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Колега,благодаря,но как да разберем колко е този температурен интервал?И дали рибката ще се оправи?
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
dona
новобранец
новобранец

Мнение от dona »

steven1969_bg написа:Колега,благодаря,но как да разберем колко е този температурен интервал?И дали рибката ще се оправи?
Златните могат да живеят и в студена вода. Не им требе нагревател, но искат честа смяна на 1/10 от водата .
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Колко градуса е водата?За по сигурно смени водата с престояла чешмяна (със стайна темперетура) и караи без нагревател.Тези рибоци са доста издръжливи.Най -вероятно ще се оправи.
Риболовът не е слука,а наука!
Аватар
Em1l
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Em1l »

Отглеждал съм много златни рибки и често ставаше така като намаля помпичката след 2 дена се оправяха.Имах златна с изпъкнали очи забравих как се казваха тя стана около 17см. много голяма но спрях въздуха и това даже не и помогна.Казаха ми че се надували с кислород и така ставал някакъф дисбаланс и омирали.
ПП а водата знам от книжки че трябва да е между 20-24 градуса.

Пп Гледам ся в аквариума сома ми албинос които го имам вече 3 години стои като свещ с устата нагоре а опашката долу водата е 20градуса какво може да му е?
simo72 написа:Без валати и без мерак, рибар няма!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”