А,Б,В за риболова на кльонк.

Модератор: sapuna

Заключено
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

А,Б,В за риболова на кльонк.

Мнение от Emo-83 »

А-не ставай сомаджия преди да си бил друг риболовец.
Б-не шляпай във водата като пате.
В-не се прави на по-голям от твоя улов.
Пиша тези мисли,защото желая да направим общуването ни полезно.Така,че и опитни и нови да се учим и помагаме.Чака ни дьлга зима.Сега е момента,когато сме спокойни и нямаме истерията около риболова.Трудно ми е да пиша,защото имам конпютар от скоро,но го взех заради вас.Чакам мнения и вапроси.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

само така....добре си започнал ! :lol: :lol: :lol:
Господ може всичко чада мой !
saksi
фен клуб-скобар

Сом

Мнение от saksi »

По въпросите за риболов на сом се обръщай към ОТЕЦА :lol: .Той ги разбира тия работи :wink: Ако си добър ПОСЛУШНИК може да те научи на много работи. :wink:
Аватар
bobbyav
новобранец
новобранец

Мнение от bobbyav »

Извинявай колега мисля ,че не се познаваме.Виждам ,че си нов във форума както и аз, но вече чакаш вАпроси за риболова на сом от А до В.Брееййййй!!!!!Толкоз ли си вещ в този риболов ,та чакаш вАпроси???? Това ,че имаш компютАр от скоро не те извинява за правописа който демонстрираш, а може би си толкоз добър и в риболова щом си стигнал до"В" :oops:

вАпрос-А-не ставай сомаджия преди да си бил друг риболовец.-а ти какъ си бил????

вАпрос-Б-не шляпай във водата като пате.-а ти как шляпаш????????

вАпрос-В-не се прави на по-голям от твоя улов.ТЕЛЕТО ми звучи колоритно,колко е голям твоят улов???????
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

bobbyav написа:Извинявай колега мисля ,че не се познаваме.Виждам ,че си нов във форума както и аз, но вече чакаш вАпроси за риболова на сом от А до В.Брееййййй!!!!!Толкоз ли си вещ в този риболов ,та чакаш вАпроси???? Това ,че имаш компютАр от скоро не те извинява за правописа който демонстрираш, а може би си толкоз добър и в риболова щом си стигнал до"В" :oops:

вАпрос-А-не ставай сомаджия преди да си бил друг риболовец.-а ти какъ си бил????

вАпрос-Б-не шляпай във водата като пате.-а ти как шляпаш????????

вАпрос-В-не се прави на по-голям от твоя улов.ТЕЛЕТО ми звучи колоритно,колко е голям твоят улов???????
Какъв е смисъла на по горното мнение :?: И къде са въпросите в него на риболовна тематика :!: :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:shock: :roll: :shock: :roll: :shock: :roll:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

поздрави и добре дошъл радвам се че има нови колеги тук занимаващи се с кльонкане :)

Темата е много добра -- дано продъжи и стане подробна

Въпросите са много -
като почнем от самия кльонк:)
Кои са добри маистори -видове дърво , снимки на клиьонкове , звучене , аз чакам едни румънски кльонкове ,които само да доидат и ще ги снимам и поокажа а отделно съм обещал да ги пратя на Калин .

Стръв -видове стръв ( за язовир или река) , дълбочина на стръвта ,

Пръчки и макари-с макарите е голям проблем -тук трудно някои би препоръчал нещо понеже в Бг избор няма.
Мога да си поръчам тия CORBOSS 510 на Корморан ,ама съм голям скептък като знам че по ефтен мултипликатор няма ,а ефтените неща ги знаем.

Влакна ?? какви , КУКи какви . Монтаж ?
Теории много :)

Сонар -изисквания към сонара - настроики каво се гледа

А бе ако ти се пише има доста за писане

Радвам се че подхвана темата и моля модераторите да следат и трият мнения които са в разрез с добрия тон и култура !
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Teleto здравей и добре дошъл!
Не обръщай внимание на дежурните заяждания - добре е, че поставяш въпроси. Аз ще добавя още няколко:
Колеги, някой у нас опитвал ли е да лови сом с мухарка 12 клас и едри стримери? Испанците ги ловят така в Ебро и имат успех, аз лично нямам такава мухарка, но може пък някой да е пробвал и у нас.
Вторият въпрос е за едно зелено плетено влакно на Ремингтон, 50 либри тест, знае ли някой къде се продава у нас или трябва да го поръчвам от Щатите?
Третият въпрос е дали някой е хващал европейски сом на акустични воблери и какъв модел са те? Покойният бай Милко Георгиев ми е казвал, че определени тракащи воблери също привличали сома, като кльонк, но така и не дойде време да ми ги покаже.
Наслука :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Ами ако става дума за рибилов от ръка по реките най-добре може да ти помогне колегата KrokiBg.
Споделял е с какви воблери ги лови и снимки даже е сложил в галерията си.Доколкото си спомням преобладаваха Storm,Ugly Duckling и Salmo.
Прочети темите за сом по река Марица.
Относно влаченето от лодка добри резултати дават Magnum, Fatrap,DT,Sliver.... на Rapal, на Yo-zuri DeepDiver, Crak,n shad.
Така като гледам воблерите на Кроки и тези койито съм изброил много малко от тях са тракащи/акустични/.
Може би не е най-важното това воблера да е тракащ!!!! :lol:
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

docenta написа:...Европейски сом на акустични воблери и какъв модел са те? Покойният бай Милко Георгиев ми е казвал, че определени тракащи воблери също привличали сома, като кльонк, но така и не дойде време да ми ги покаже.
виждал ги е обаче само при мен !!! лека му пръст :?

има ги и си работят и то безупречно добре...но ? обикновенно шампионите първи загиват...защото никога не се сменят от пръчките :idea:

saksi написа:По въпросите за риболов на сом се обръщай към ОТЕЦА :lol: .Той ги разбира тия работи :wink: Ако си добър ПОСЛУШНИК може да те научи на много работи. :wink:

...и ако му е блага ракията сине :lol: :lol: :lol:
Торбалан
новобранец
новобранец

Мнение от Торбалан »

Добре дошъл във форума Теле /извинявай, че ти викам така, ама ...... :oops: /.
Мисля, че темата има добър потенциал - започва отдалеко :wink: .
........Пиша тези мисли,защото желая да направим общуването ни полезно.Така,че и опитни и нови да се учим и помагаме.Чака ни дьлга зима.Сега е момента,когато сме спокойни и нямаме истерията около риболова.Трудно ми е да пиша,защото имам конпютар от скоро,но го взех заради вас.Чакам мнения и вапроси.
Относно мненията и въпросите - тепърва има да се надбегваме цяла зима по тези теми.

P.S.: харесва ми как започваш, чакам включване от някои колеги, които съм сигурен, че ще продължат темата подобаващо :lol:, а пък аз ще седя и ще попивам знания и опит.
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Практика му е майката и ходене със някой майстор.Търсете си приятели майстори и отивайте със тях.Има готини хора който небиха отказали помощ и ще обяснят и т.н.Аз съм бос по този риболов,иначе щях да ви напиша всичко.Но първо и аз трябва да се науча и усъваршенствам :roll: :roll: :roll:

П.П Забравих и най важното,че е скъпо хоби и който го започва,нека си приготви и пари за ТАКЪМИ,ЛОДКИ,КЛЬОНКОВЕ И ......АБЕ МНОГО ПАРИ :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Торбалан написа:....а пък аз ще седя и ще попивам знания и опит.
ей парясникооо ща та трясна с налъма...я подкарай теленцето и го понаучи ... да види как прибираш сомета в торбата наместо мънинки дечица

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

щял да попива знания....сайрджия такъв :lol: :lol: :lol:
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

а бе не бъдете такива циници и "велики " -чета на някои хова писанията основно на "Отеца " и оставам с впечатления за това мале колко знаем можем и кви ги вадим и ловим --------- мисля че идеята на форума е друга --не знам взе да ми става тъпо на всякъде да гледам глупави мнейия на тема лични чувства " да не кавам комплекси " кои повече го може и че "Сома" му наи-големия ,.

Нека всесто някои да критикува и да каже 2 добри и полезни думи .

Май наистина тоя форум е завлядям от хора с чувство за величие .

Темата е много добра и респект към хората които на времето са писали по темата "КЛЬОНК" а сега чета и се срамувам от наследниците.

Много ви моля не разваляите форума -подходете с добри чувства и нека тук е мястото за ползотворна дискусия и нека хората се поучати уважатат природата и риболова .
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

отец Ми Го Нафърфорий написа:
docenta написа:...Европейски сом на акустични воблери и какъв модел са те? Покойният бай Милко Георгиев ми е казвал, че определени тракащи воблери също привличали сома, като кльонк, но така и не дойде време да ми ги покаже.
виждал ги е обаче само при мен !!! лека му пръст :?

има ги и си работят и то безупречно добре...но ? обикновенно шампионите първи загиват...защото никога не се сменят от пръчките :idea:

Отче Нафърфорие, Свети Жоре, абе виж подписа на Кроки и се смили над нас, грешните, та ни кажи тия фамозни баймилково-твои тракащи воблери отде се купуват, или ти сам си ги майсториш? А нещо за мухарките и стримерите за сом знаеш ли? Преди двайсетина години край Котбус в Германия в една кариера с колегата Герд Арлт хванахме 17 килограмов сом на стръв червеноперка, но от устата му стърчеше самоделен трисъставен воблер, наподобяващ щукле-писалка и в главата му хлопаше нещо, нещо подобно ли са въпросните воблери? :D
Ще пиеш една ракия от мен :!:
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Заключено

Обратно към “Риболов на хищници”