Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

съвет за климатик
Модератор: dantho.mihov
- S.Koychev
- разбира нещата
Re: съвет за климатик
Хитачито нали е инвертор трябва топли добре , стаята не е голяма а и му дават добра работа до -15 градуса.Очаквам още мнения от колеги имам още 2 дена за избор на климатика.
Ribarche
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И без да е инвертор ще си работи на -15.Аз имам 5 Панасоника -Малайзия и съм доволен.Единия само не е инвертор ,но работи и на -20.
Риболовът не е слука,а наука!
- valeri
- разбира нещата
Benicio написа:HITACHI RAS/RAC-10EH1 е японско
TOSHIBA RAS-107 SAV-E мисля че е малайзия
а и спалнята е малка и затова един от тия 2-та ще са идеални, ама кой ...
Няма ли от къде да си вземеш един Дженерал Електрик да си спинкаш спокойно...В краен случай Фуджицу...

Щом ти е малка спалнята мисля,че и обикновен климатик ще върши работа.Benicio написа:HITACHI RAS/RAC-10EH1 е японско
TOSHIBA RAS-107 SAV-E мисля че е малайзия
а и спалнята е малка и затова един от тия 2-та ще са идеални, ама кой ...
Вчера кълвеше,днеска не ще!
- valeri
- разбира нещата
hellman написа:генера и фужицу са едно и също
Точно

- MIR4EV
- ще става разбирач
аз съм със HITACHI но 12-ка -много съм доволен охлажда и отоплява ОТЛИЧНО

Колега, щом търсиш климатик конкретно за спалня, един от основните ти критерии би трябвало да е шума на външното и вътрешното тяло, за това е много важно да чуеш как работи избрания от теб модел още в магазина!
Личното ми мнение (на лаик) е , че климатик от големите вериги не трябва да се купува(има достатъчно специализирани фирми и вносители със собствени магазини), защото често в големите вериги продавач- консултантите изобщо не са в час, много често параметрите на машините не отговарят на действителните, а масово се продават и рекламират климатици , като инверторни, а всъщност не са-лично мнение базирано на обикалянето ми докато си търсих климатик!
На мен много ми помогна този сайт да се поограмотя
http://www.heatme.info/marki.html
Иначе "японски" климатик за 1000-1200-300лв някак ми е трудно да повярвам че има, пък чак и инверторен-!
Също е много важен монтажа-кой го монтира и колко пари струва годишното обслужване, щото някаква промоция в "Техномаркет"(това важи и за други фирми разбира се) примерно може и да е изгодна на витрината, но да се окаже после, че монтажа е още едни 200-250лв, годишното обслужване още едни 100-150лв и т.н.
Например, аз си бях избрал един модел на Мицубиши Електрик(12-ска), "Плзама Дуо" и влизам в един огромен магазин на входа на Несебър на фирмата вносител и пича ми го пусна, замери колко харчи на топло и на студено, децибели и т.н. , абе зариби ме. Като ми казва цената, която е същата както обявената в официалния сайт на фирмата, дебело подчерта , че тази цена е с включен монтаж, като промоция, след което аз доволно се завръщам в София и звъня във фирмата да си поръчам климатика и питам каката на телефона:
-Този и този модел съм си харесъл, нали цената му е тази с монтаж?
Тя отговаря:-Аа не, монтажа е 300лв!
-Добре де, ама в Несебър ми казаха друго?!?!-и и разказвам къде съм бил и какво ми казаха...
След 15мин ми звъни каката и ми се обяснява:
-Ми той колегата такова-онакова, ама то е промоция само за района на Несебър и бла-бла...
Само я попитах, защо в най-богатата община на България, където очевадно живеят състоятелни хора има такива промоции, а на други места няма, и що за фирмена политика е това, ама тя само се засмя....
Както и да е, аз си купих същия климатик през техен дистрибутор и пичовете ми направиха доста по-добра оферта за монтажа и така...извода е, че си требе обикаляне и гледане, а уловките са в детайлите!
п.п. ебати и дългия и досаден пост написах

Личното ми мнение (на лаик) е , че климатик от големите вериги не трябва да се купува(има достатъчно специализирани фирми и вносители със собствени магазини), защото често в големите вериги продавач- консултантите изобщо не са в час, много често параметрите на машините не отговарят на действителните, а масово се продават и рекламират климатици , като инверторни, а всъщност не са-лично мнение базирано на обикалянето ми докато си търсих климатик!
На мен много ми помогна този сайт да се поограмотя

Иначе "японски" климатик за 1000-1200-300лв някак ми е трудно да повярвам че има, пък чак и инверторен-!

Също е много важен монтажа-кой го монтира и колко пари струва годишното обслужване, щото някаква промоция в "Техномаркет"(това важи и за други фирми разбира се) примерно може и да е изгодна на витрината, но да се окаже после, че монтажа е още едни 200-250лв, годишното обслужване още едни 100-150лв и т.н.
Например, аз си бях избрал един модел на Мицубиши Електрик(12-ска), "Плзама Дуо" и влизам в един огромен магазин на входа на Несебър на фирмата вносител и пича ми го пусна, замери колко харчи на топло и на студено, децибели и т.н. , абе зариби ме. Като ми казва цената, която е същата както обявената в официалния сайт на фирмата, дебело подчерта , че тази цена е с включен монтаж, като промоция, след което аз доволно се завръщам в София и звъня във фирмата да си поръчам климатика и питам каката на телефона:
-Този и този модел съм си харесъл, нали цената му е тази с монтаж?
Тя отговаря:-Аа не, монтажа е 300лв!
-Добре де, ама в Несебър ми казаха друго?!?!-и и разказвам къде съм бил и какво ми казаха...
След 15мин ми звъни каката и ми се обяснява:
-Ми той колегата такова-онакова, ама то е промоция само за района на Несебър и бла-бла...
Само я попитах, защо в най-богатата община на България, където очевадно живеят състоятелни хора има такива промоции, а на други места няма, и що за фирмена политика е това, ама тя само се засмя....
Както и да е, аз си купих същия климатик през техен дистрибутор и пичовете ми направиха доста по-добра оферта за монтажа и така...извода е, че си требе обикаляне и гледане, а уловките са в детайлите!
п.п. ебати и дългия и досаден пост написах

Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич

Дълъг,но има много истини в него.Търсене и обикаляне му е майката,за да се направи максимално добър избор.И само да вметна нещо,ако речеш да купиш по-евтин климатик,то несъмнено ще трябва да взимаш след време и втори и ще ти излезе доста по-скъпо.Аз в момента съм с някаква китайка , Медеа ли е,Меденка ли е,и съм много разочарован.Хиляда пъти се разваля,горяха му платките,през седмица имаше майстори у нас.Та английската мъдра поговорка за " скъпото и евтиното " излезна вярна. 

TICA FAN
- S.Koychev
- разбира нещата
Знам че етиното излиза скъпо но и 1200 лв. за климатик 9-ка не е от най-ефтиното , разбира се има и по скъпи ама бюджета позволява до тая сума.Няколко колеги който се занимават с поставане на климитици ми препоръчаха Хитачито, ама ще изчакам още малко да чуя някой отзив и тогава ще правя покупката.
Ribarche
Бюджета ти е приличен, ако се разровиш, ще намериш доста сносни "Фуджицу" за тея пари, че и някой "Дайкин" даже, те ти и една ценова листа на "Мицубиши Електрик" за ориентирBenicio написа:Знам че етиното излиза скъпо но и 1200 лв. за климатик 9-ка не е от най-ефтиното , разбира се има и по скъпи ама бюджета позволява до тая сума.Няколко колеги който се занимават с поставане на климитици ми препоръчаха Хитачито, ама ще изчакам още малко да чуя някой отзив и тогава ще правя покупката.

Съседите ми (балкона ни е общ) имат две хитачита-конвеционален и инверторен, слагаха ги преди 4-5години, но са от най-скъпите и най-високия клас, ама са страшни бучалници, ужасно шумни машини, особено външните тела, ама то за това е важно и монтажа да е направен грамотно!
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Джоко Росич

- S.Koychev
- разбира нещата
мерси много за помоща но излезнаха непредвидени разходи ( за колата) и сега се налага на изплащане да вземам
,и вече вариантите ми се доста ограничени
, остава ми избор само от някой голям верига да взема на изплащане
......

Ribarche
- rosboz
- ще става разбирач
Прегледай този сайт
http://www.reecl.org/bg/index.php
Дават заеми за качествени климатици ,
банките отпускат заема без проблеми, след един месец ти връщат 20 % и заема ти излиза безлихвен.
Аз си купих два климатика за 3000 лв - трябва да върна 3600 лв за три години.
http://www.reecl.org/bg/index.php
Дават заеми за качествени климатици ,
банките отпускат заема без проблеми, след един месец ти връщат 20 % и заема ти излиза безлихвен.
Аз си купих два климатика за 3000 лв - трябва да върна 3600 лв за три години.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
Колега Жечев даикин евтин = на медеа тва са наи добрите климатици но евтините им модели са пълна скръб