Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За Бяла риба с морска стръв
Модератор: sapuna
Re: За Бяла риба с морска стръв
аиде и аз да ви кажа една странна стръв са бяла риба и костур - преди години беше много успешна - сега не знам - може и да се е отучила. Та значи -
парче прясно телешко нарясано на тънка лентичка -4-5 см и около 5мм широко и дебело - нанизано като червеи на куката.
е ако не го иска рибата - става екстра на скарата

Кърца ти си професйоналист брат.Поздравления.
-
- разбира нещата
Евала колега... голям майстор си... тва на Негован да хванеш бяла риба и то за 2 пъти,2 риби си е направо рекорд...
Евала отново!Шапка ти свалям!

-
- разбира нещата
Браво, страхотен експеримент си направил.
Това ми обяснява нещо, което бях видял на една пресевна по Тунджа. Там с един приятел често ходим за щука.Веднъж във водата пред нас видяхме парчета точно от скумрия. Та се чудихме ние дали са ловили на тази стръв, и дали ще е резултатна? И сега твоята тема ми отговаря на въпроса.
Това ми обяснява нещо, което бях видял на една пресевна по Тунджа. Там с един приятел често ходим за щука.Веднъж във водата пред нас видяхме парчета точно от скумрия. Та се чудихме ние дали са ловили на тази стръв, и дали ще е резултатна? И сега твоята тема ми отговаря на въпроса.
- carpsliven2
- сериозен играч
Лисица си ти .. намерил сим им цаката 

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Изобщо не е тъп въпроса ти, колега Манев! В нашето Черно море успешно се лови морска сулка на жива каракудка, понякога удря и калкан на каракудка, а и на кубинка, както на живи, така и на мъртви рибета. На мъртвите рибета за калкан е добре да се порне леко корема. Каракудката издържа достатъчно време жива в солена вода, монтажът е същия като за бяла риба, но с морски влакна, куки и вирбели. Подходящо време за такъв риболов е късната есен и пролетта преди забраната, но никога не е късно да се експериментираmetodi manev написа:Браво , страхотен експеримент.
Може би , малко тъп въпрос , но дали и обратната схема няма да е удачна?
На сладководна риба в морски условия?

Това му харесвам аз на Кърцата, че не спира да пробва. Тук ще добавя, че и други морски деликатеси стават за сладководни риби - например скаридата е добра стръв за лин, добре вмирисаните калмари - за европейски сом, едрите кралски скариди - за бяла риба.
Тия дни смятам да ида и аз по територията на Риболовна академия "Негован" - това сборно понятие включва Негован, Санчо Панса,Чепинци, Челопечене, Пет могили, Водното стопанство и Враждебна и ще докладвам какво е дереджето

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Преди мнооого години, когато ловяхме пастървите на Доспат от брега на дънна /спирала + 2 куки/ за стръв ползвахме задната половина от копърка /перла/. Предната половина отиваше в кофичката със захранка. Пастървата гълташе дълбоко и успешно извадените на брега рибоци въпреки бесния си нрав бяха над 90%. Захранката за спиралата се състоеше от хляб, кюспе и 1 кг. смачкана копърка, пликчета със готова захранка нЕмаше
.

На платено не одим !
- crazybot
- фен клуб-скобар
Винаги има какво да се научи от колеги като Кърцата и Доцента 

- flyester
- разбира нещата
Браво супер си

Евала,разбираш си го риболова и това си е 

Ние преди години ловяхме на яз марица ,(беше арендован) шаран и пъстърва на полу размразена цаца , както каза Сампо и ние ползвахме цацата без глава като него и даваше добри резултати
Не само кра сиво казано,не само ефектно показано,ами и ефективно

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Поздравления за добрата идея и хъса и от мен.Мисля и аз да пробвам тези дни подобен риболов.
В интерес на истината бях чел преди години в някакъв рибарски вестник преведена на български статия от западно издание за риболова на бяла риба на опашка от сардина.Дори захранваха с топки от нарязана сардина и кал
Какво ли ще стане ако храня една седмица определено място с такива топки
В интерес на истината бях чел преди години в някакъв рибарски вестник преведена на български статия от западно издание за риболова на бяла риба на опашка от сардина.Дори захранваха с топки от нарязана сардина и кал

Какво ли ще стане ако храня една седмица определено място с такива топки

- rikitikitavi
- разбира нещата
поздравления за експериментите.
като идея предлагам да се пробва с парче от опашката на заргана. тънка риба, силно бляскащи страни и много силен аромат. дължина по желание. между другото това е добра стръв за калкан
като идея предлагам да се пробва с парче от опашката на заргана. тънка риба, силно бляскащи страни и много силен аромат. дължина по желание. между другото това е добра стръв за калкан
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;