Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
В понеделник бях на Садово.Имаше 20-30 човека и не можах да се паркирам,но поне погледах един колега как ги размаза алаите.Имаше поне 40 риби и все дърти.Другите колеги...кой с 5-6..кой с 10 рибета.Взимаше на 4 метра от брега,но и водата беше качила доста.Иска хранене с хлебец и стръв пак хлебец.Денят беше дашен(за някои) 

За съжаление, мога сам в събота и особенно ако SONY иска - ще стане ...kvkz написа:...Утре отивам на островчето да пробвам с фидера да похвърлям. Някъде към 07.00 ч. ще бъда там. Бира не пия, но бих почерпил с кафе и твърд алкох, ако дойде някой да се запознаем. Ще бъда с черно яке, камуфлажни гащи и зелена шапка.
"Щастие за всички, щастие даром!"
днес имах малко работа в Пловдив и реших да проверя как е марица -на 9ка водата беше бая вдигнала и много мьтна влачи клони боклуци абе ужас,имаше колеги които ловяха на перо каракудки ама малки,нямаше по край мен някой да се похвали с хищник,минах на проверка и в града да видя там как е и нищо общо с 9ти км водата бистра като планински ручей
все едно е друга река
бях си взел спининга за всеки случай и реших да помятам малко,едни колеги до мен изкараха една щука на блесна,а аз пернах един кефал
и то на този воблер които най малко сьм очаквал и то кефала да одари на салмо хорнет 6ца
п.п специално го снимах за адаша( fat )и даже сьм го и премерил
макар че не си падам по кефалите,не е от най голямите ама все пак е по-добре от нищо
нали адаш

п.п специално го снимах за адаша( fat )и даже сьм го и премерил

Снимките са прекрасни - Юбавец е! Но за да го впиша в табличката - трябват ми сантиматри, ТЕГЛО и къде и кога е хванат ...
Иначе не може да се сравняват. Ако те интересува - оказва се, че има строга закономерност в години, размер и тегло, лошото е, че за различните региони и реки е различно. Също и се очертават две линии - за момци и моми.
Но ако не придиряш - не са кой знае колко големи отклоненията.
Примерно ако кажеш, че е 48 см и 2,7кг. - значи е за Гинес може би.
Лошото е, че въпреки стотиците хванати - и аз доскоро мерех с "окомера", а той се оказва все нагоре!
Та така. Утре сме за щука!
Иначе не може да се сравняват. Ако те интересува - оказва се, че има строга закономерност в години, размер и тегло, лошото е, че за различните региони и реки е различно. Също и се очертават две линии - за момци и моми.
Но ако не придиряш - не са кой знае колко големи отклоненията.
Примерно ако кажеш, че е 48 см и 2,7кг. - значи е за Гинес може би.
Лошото е, че въпреки стотиците хванати - и аз доскоро мерех с "окомера", а той се оказва все нагоре!

Та така. Утре сме за щука!

- Кузмич
- dreamer
Браво Ники не е щука ама си е слука.

Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."
Аз по принцип съм музикален помияр...
-
- вече хвърля и на тежко
искам да попитам алая на какво кълве
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Поздрави за клена Ники
.

Браво,адаш хубави кефали.Тия дни времето е перфектно,може да се завърти нещо по-сериозно на спининга,та може и да пообиколя малко ,че спининга ми взе да хваща паяжУни. 

TICA FAN
Събота, адаш, събота ... аз ще те карам.
гггИван Златев написа:искам да попитам алая на какво кълве
На лебец по едрия иначе на жълад.В неделя на Садово бях и аз.Панаира беше пълен.На местата под бента водата беше отвратително ниска и тръгнахме да я търсим надолу под сепатацията с надежда да намерим добро место, но такова нямаше.Малко след обед се наложи да вземем участие и ние в панаира.Навлякох неупрена, плувка 3 гр. , ляб и на самия изтеч под високия бряг от Садовска страна от един и половина до към 4 часа 2 кефала и 4 алая всичко по 700-800 гр.Иначе имаше две момчета от страната на Маноле, там местата са по-добри, които предизвикаха у мен истинска завист.Хранеха здраво, местата им бяха супер а явно и те си го можехаИван Златев написа:искам да попитам алая на какво кълве

На спининг някой "връткаше" ли?
edit: Щото утре ще видиш ...
edit: Щото утре ще видиш ...
Последно промяна от Fat на Пет Ное 20, 2009 12:05 pm, променено общо 1 път.
По тея места не видях никой да върти.
Вчера на спининг по Марица много слабо.Само 2 кефала дело на Fat.
TICA FAN