ЛОВИЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН РИБА НА ВЪДИЦАТА

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

MECHOLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

ЛОВИЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН РИБА НА ВЪДИЦАТА

Мнение от MECHOLIN »

Вчера улових една котка за задните крака .Беше умотала около задните крака и трите ми косъма .Наложи се да използвам томфата .Искам да поясня че котката е жива и здрава но вече има един живот по малко.Хубаво че не ми е за сефте и имам опит с котките.Всеки да разкаже някоя смешна случка ако имате и снимка още по добре .Живи и здрави :drinkers: :bear:
pepijames
новобранец
новобранец

Re: ЛОВИЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН РИБА НА ВЪДИЦАТА

Мнение от pepijames »

един мой бивш комшия ловеше котки на салам от третия етаж :) понякога стигаха до терасата, понякога - не.
Мъчеше животинките, но като бяхме малки ни беше беше смешно :)
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

Ужас. :smt022
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Bachev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bachev »

Стабиляга :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

pepijames написа:един мой бивш комшия ловеше котки на салам от третия етаж :) понякога стигаха до терасата, понякога - не.
Мъчеше животинките, но като бяхме малки ни беше беше смешно :)
Би ли казал монтажа ??? :lol: :lol: :lol:
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
kokoparcala
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kokoparcala »

Аз като по малак още в много начинаещите ми рибарски опити улових една зеленоглава млада патица както си седях с дядката и едно комшийче на брега на язовира и хвърлях с пръчка от тръстика и корда от мрежа за комари нещо изшумоля зад мен в храстите на стръмното оставих пръчката във водата и се загледах изкокна патката и аз с детцкия си акъл ша я хащам с ръце но не успях и се шмугна във водата от там си заплува хайвана ма се оплете в "кордата" и така се озова в мойте детцки лапи но дедо ми каза да я пусна щот е дива и нема да уживее в курника :mrgreen: та тва е моя най-странен улов :shock: :smt040
п.п. Сигорно са и надупчели дирника :smt070 Незнам колко живеят естествено без да ги стрелят дивите патки?
Никой не може да ти отнеме мечтите
razor81
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от razor81 »

И аз като по-малък имам подобна случка. :wink: С братовчеда мятаме въдици на канала във Варна. Не че беше останала много жива риба, но да се занимаваме с нещо (по това време чичката имаше кораб и ние киснехме по цял ден там). Та мятаме си ние и късния следобед започват да се прибират рекетата (РК- риболовен кораб). А над тях и около тях гъмжи от чайки. Хвърлям аз и приводнявам една чайка. Придърпах я по към брега, но тя много шава. Реших да я трепя с камъни и да си разплета повода, но не успях, влакното се скъса и чайката отплава..... :D
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural :!:
ribara75
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribara75 »

Аз пък миналата година на Доспат лепнах един корморан с блеснарката и го докарах почти до брега и незнам как щото се бяхме насъбрали
ли,уплаши се и замина да си хапва пъстървичка спокойно :axe: не можах да му се ;порадвам'' щеше да има :axe: :axe:
За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
Аватар
muso
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от muso »

Аз закачих веднъж лястовица, като лових от моста на р. Росица при с. Водолей. Хвърляйки на булдо с тройка изкуствени мухи. Стоя закачена не повече от 3-4 секунди и се откачи без да успея да я уловя :D, че и си продължи да лети без да падне. Изглеждат кекави пък що тъй.......... :smt081
Чете ли се или да увелича малко ?
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Бях си взел ново влакно за фидера и исках да го навия на шпулата. Тук бях чел че най-добре ставало, ако ролката се пусне в кофа с вода. Имах глупостта да се вържа на тази простотия, пуснах ролката в кофа с вода и я навих цялата (100) метра. Сложих макарата на пръчката, вързах монтажа и чак тогава устахнових че влакното е навито много зле и реших да го развия и навия отново, вече без да топя ролката в кофата.
Упражнението го изпълнявам на една огромна поляна на която няма жива душа. Закачих монтажа на едно дърво, отворих скобата на макрата и тръгнах по диагонал на поляната с фидера в ръка да развивам. Бях развил половината, значи към 50-60 метра, когато от нищото на хоризонта се появи стадо от 5-6 агнета и 2-3 кози. 8)
Бяха се подплашили от нещо и препускаха в галоп, точно перпендикулярно на линията. Единственото което можах да направя беше да сваля върха на фидера ниско за да легна влакното на тревата, да се стегна в кръста и да заема леко разкрачен стоеж. Първите 2-3 добичета случайно преминаха през влакното, но следващото агне си закачи единия крак при коляното. Последва нечовешки удар, 8) който почти не ми изтръгна фидера от ръцете и борбата започна. Пръчката се сгъна до дръжката и аванса запя на максимални обороти. Нищо не можех да направя освен да държа здраво и да се оглеждам дали някой ще види сцената от страни. Влакното се оказа изключително здраво и удържаше галопиращото агне, колкото и да ми се искаше да се скъса. Взема ми към 30-40 метра аванс за секунди и шпулата започна застрашително да се оголва. Вече си представях финалния удар, при развиването на шпулата до край, когато по щастлива случайност влакното се откачи от крака на младата овца и екшъна свърши. Адреналина беше голям, защото агнетата бяха поотраснали, със сигурност бяха над 20 кила. :D
нямам живарник
razor81
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от razor81 »

:lol: :lol: :lol:
:drinkers:
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural :!:
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Като малък баба ми имаше пилета на двора но бяха с оградена мрежа!Почти всеки ден имаше наранени пилета или умрели/липсват!
Хванах го крадеца на пилета и му заложих капан.....
Взех си сомска кука където набих пушено месо и вързах куката с дебела корда 0.40 около 15м за един стълб....след време забелязвам че самата корда се е скъсала барабар с куката и ги няма...но на 3-тия ден комшията изхвърли от тях един умрял котарак....бях сигурен че той е крадеца...ама нали трябват доказателства (куката беше в устата :axe:) ... :mrgreen: ...е делото го обжалвах и апнах останалите пилета вкусно :drinkers:
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
dobromir_dimov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dobromir_dimov »

Преди двайсетина дни както си влачих силикончето и нещо го захапа, но не мръдна наникъде като риба а само си тежеше. Когато го извадих що да видя - една огромна мида решила да вечеря с моя силикон...
“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Хващал съм на няколко пъти рак, което си е нормално, но веднъж на бял червей една водна костенука ме изненада с много финно каракудско повеждане на плувката. Засичам и... Седемметровия директен се огъва, аз се чудя що за дзвер е това... Извадихме я, внимателно я откачихме и решихме да се снимаме с нея. Да, ама тя се скрила в корубата си и не ще да се покаже, докато авера я държи. Той вика "Ще я сложа на земята, ще клекна до нея, а ти ще ни снимаш, като се покаже". Викам "добре" и започваме. Той се навежда, поставя я на земята, след което въпросното земноводно, усетило твърда земя под краката си с такава изумителна скорост се подаде от черупката си и се метна в канала, че ме остави зяпнал, без дори да успея да надигна фотоапарата. Ако някой си мисли, че всички костенурки са бавни като в басните, жестоко се лъже :P
Изображение
ivanminkov1981
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivanminkov1981 »

Миналото лято бяхме на Челопечене с един приятел за хишници(костур,щука)
Бяхме хвърлили по една тапа и по една плувка на рибе за костур!
Аз извадих поредния костур и преди да го откача от куката,тапата ми се размърда и аз оставих въдицата със закачения на нея костур в тревата,проверих тапата-нищо,взех плувката и като я надигнах от тревата нещо доста ми натежа,вдигнах я,а на нея висеше една невестулка захапала костура и ме гледаше учудено :D
Естествено невестулката се откачи,а аз свалих костура и и го дадох(той си беше вече неин ;) )
Изображение
NO PAIN,NO GAME!
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”