Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

ЛОВИЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН РИБА НА ВЪДИЦАТА
Модератор: dantho.mihov
ЛОВИЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН РИБА НА ВЪДИЦАТА
Вчера улових една котка за задните крака .Беше умотала около задните крака и трите ми косъма .Наложи се да използвам томфата .Искам да поясня че котката е жива и здрава но вече има един живот по малко.Хубаво че не ми е за сефте и имам опит с котките.Всеки да разкаже някоя смешна случка ако имате и снимка още по добре .Живи и здрави

Re: ЛОВИЛИ ЛИ СТЕ НЕЩО ДРУГО ОСВЕН РИБА НА ВЪДИЦАТА
един мой бивш комшия ловеше котки на салам от третия етаж
понякога стигаха до терасата, понякога - не.
Мъчеше животинките, но като бяхме малки ни беше беше смешно

- ninastefanina
- сериозен играч
Ужас. 

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
-
- разбира нещата
Би ли казал монтажа ???pepijames написа:един мой бивш комшия ловеше котки на салам от третия етажпонякога стигаха до терасата, понякога - не.

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
-
- ще става разбирач
Аз като по малак още в много начинаещите ми рибарски опити улових една зеленоглава млада патица както си седях с дядката и едно комшийче на брега на язовира и хвърлях с пръчка от тръстика и корда от мрежа за комари нещо изшумоля зад мен в храстите на стръмното оставих пръчката във водата и се загледах изкокна патката и аз с детцкия си акъл ша я хащам с ръце но не успях и се шмугна във водата от там си заплува хайвана ма се оплете в "кордата" и така се озова в мойте детцки лапи но дедо ми каза да я пусна щот е дива и нема да уживее в курника
та тва е моя най-странен улов
п.п. Сигорно са и надупчели дирника
Незнам колко живеят естествено без да ги стрелят дивите патки?

п.п. Сигорно са и надупчели дирника

Никой не може да ти отнеме мечтите
-
- новобранец
- Обратна връзка:
И аз като по-малък имам подобна случка.
С братовчеда мятаме въдици на канала във Варна. Не че беше останала много жива риба, но да се занимаваме с нещо (по това време чичката имаше кораб и ние киснехме по цял ден там). Та мятаме си ние и късния следобед започват да се прибират рекетата (РК- риболовен кораб). А над тях и около тях гъмжи от чайки. Хвърлям аз и приводнявам една чайка. Придърпах я по към брега, но тя много шава. Реших да я трепя с камъни и да си разплета повода, но не успях, влакното се скъса и чайката отплава..... 

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

-
- ще става разбирач
Аз пък миналата година на Доспат лепнах един корморан с блеснарката и го докарах почти до брега и незнам как щото се бяхме насъбрали
ли,уплаши се и замина да си хапва пъстървичка спокойно
не можах да му се ;порадвам'' щеше да има

ли,уплаши се и замина да си хапва пъстървичка спокойно

За един ден на риба,Господ два дена дава!!!
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз закачих веднъж лястовица, като лових от моста на р. Росица при с. Водолей. Хвърляйки на булдо с тройка изкуствени мухи. Стоя закачена не повече от 3-4 секунди и се откачи без да успея да я уловя
, че и си продължи да лети без да падне. Изглеждат кекави пък що тъй.......... 

Чете ли се или да увелича малко ?
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бях си взел ново влакно за фидера и исках да го навия на шпулата. Тук бях чел че най-добре ставало, ако ролката се пусне в кофа с вода. Имах глупостта да се вържа на тази простотия, пуснах ролката в кофа с вода и я навих цялата (100) метра. Сложих макарата на пръчката, вързах монтажа и чак тогава устахнових че влакното е навито много зле и реших да го развия и навия отново, вече без да топя ролката в кофата.
Упражнението го изпълнявам на една огромна поляна на която няма жива душа. Закачих монтажа на едно дърво, отворих скобата на макрата и тръгнах по диагонал на поляната с фидера в ръка да развивам. Бях развил половината, значи към 50-60 метра, когато от нищото на хоризонта се появи стадо от 5-6 агнета и 2-3 кози.
Бяха се подплашили от нещо и препускаха в галоп, точно перпендикулярно на линията. Единственото което можах да направя беше да сваля върха на фидера ниско за да легна влакното на тревата, да се стегна в кръста и да заема леко разкрачен стоеж. Първите 2-3 добичета случайно преминаха през влакното, но следващото агне си закачи единия крак при коляното. Последва нечовешки удар,
който почти не ми изтръгна фидера от ръцете и борбата започна. Пръчката се сгъна до дръжката и аванса запя на максимални обороти. Нищо не можех да направя освен да държа здраво и да се оглеждам дали някой ще види сцената от страни. Влакното се оказа изключително здраво и удържаше галопиращото агне, колкото и да ми се искаше да се скъса. Взема ми към 30-40 метра аванс за секунди и шпулата започна застрашително да се оголва. Вече си представях финалния удар, при развиването на шпулата до край, когато по щастлива случайност влакното се откачи от крака на младата овца и екшъна свърши. Адреналина беше голям, защото агнетата бяха поотраснали, със сигурност бяха над 20 кила. 
Упражнението го изпълнявам на една огромна поляна на която няма жива душа. Закачих монтажа на едно дърво, отворих скобата на макрата и тръгнах по диагонал на поляната с фидера в ръка да развивам. Бях развил половината, значи към 50-60 метра, когато от нищото на хоризонта се появи стадо от 5-6 агнета и 2-3 кози.

Бяха се подплашили от нещо и препускаха в галоп, точно перпендикулярно на линията. Единственото което можах да направя беше да сваля върха на фидера ниско за да легна влакното на тревата, да се стегна в кръста и да заема леко разкрачен стоеж. Първите 2-3 добичета случайно преминаха през влакното, но следващото агне си закачи единия крак при коляното. Последва нечовешки удар,

нямам живарник
-
- новобранец
- Обратна връзка:

The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural 

-
- разбира нещата
Като малък баба ми имаше пилета на двора но бяха с оградена мрежа!Почти всеки ден имаше наранени пилета или умрели/липсват!
Хванах го крадеца на пилета и му заложих капан.....
Взех си сомска кука където набих пушено месо и вързах куката с дебела корда 0.40 около 15м за един стълб....след време забелязвам че самата корда се е скъсала барабар с куката и ги няма...но на 3-тия ден комшията изхвърли от тях един умрял котарак....бях сигурен че той е крадеца...ама нали трябват доказателства (куката беше в устата
) ...
...е делото го обжалвах и апнах останалите пилета вкусно 
Хванах го крадеца на пилета и му заложих капан.....
Взех си сомска кука където набих пушено месо и вързах куката с дебела корда 0.40 около 15м за един стълб....след време забелязвам че самата корда се е скъсала барабар с куката и ги няма...но на 3-тия ден комшията изхвърли от тях един умрял котарак....бях сигурен че той е крадеца...ама нали трябват доказателства (куката беше в устата

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- dobromir_dimov
- научил се да хвърля
Преди двайсетина дни както си влачих силикончето и нещо го захапа, но не мръдна наникъде като риба а само си тежеше. Когато го извадих що да видя - една огромна мида решила да вечеря с моя силикон...
“Woe to you oh earth and sea
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
… for the devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of he beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six”
-
- вече хвърля и на тежко
Хващал съм на няколко пъти рак, което си е нормално, но веднъж на бял червей една водна костенука ме изненада с много финно каракудско повеждане на плувката. Засичам и... Седемметровия директен се огъва, аз се чудя що за дзвер е това... Извадихме я, внимателно я откачихме и решихме да се снимаме с нея. Да, ама тя се скрила в корубата си и не ще да се покаже, докато авера я държи. Той вика "Ще я сложа на земята, ще клекна до нея, а ти ще ни снимаш, като се покаже". Викам "добре" и започваме. Той се навежда, поставя я на земята, след което въпросното земноводно, усетило твърда земя под краката си с такава изумителна скорост се подаде от черупката си и се метна в канала, че ме остави зяпнал, без дори да успея да надигна фотоапарата. Ако някой си мисли, че всички костенурки са бавни като в басните, жестоко се лъже 

-
- научил се да хвърля
Миналото лято бяхме на Челопечене с един приятел за хишници(костур,щука)
Бяхме хвърлили по една тапа и по една плувка на рибе за костур!
Аз извадих поредния костур и преди да го откача от куката,тапата ми се размърда и аз оставих въдицата със закачения на нея костур в тревата,проверих тапата-нищо,взех плувката и като я надигнах от тревата нещо доста ми натежа,вдигнах я,а на нея висеше една невестулка захапала костура и ме гледаше учудено
Естествено невестулката се откачи,а аз свалих костура и и го дадох(той си беше вече неин
)
Бяхме хвърлили по една тапа и по една плувка на рибе за костур!
Аз извадих поредния костур и преди да го откача от куката,тапата ми се размърда и аз оставих въдицата със закачения на нея костур в тревата,проверих тапата-нищо,взех плувката и като я надигнах от тревата нещо доста ми натежа,вдигнах я,а на нея висеше една невестулка захапала костура и ме гледаше учудено

Естествено невестулката се откачи,а аз свалих костура и и го дадох(той си беше вече неин