Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Агресори по шосетата на България
Модератор: dantho.mihov
- p4eli4kata
- научил се да хвърля
Агресори по шосетата на България
Пиша тази тема, без да съм се консултирала с никой. От вчера насам съм изумена и страшно изплашена. От срещата си с агресор на шосето.
Може и вие да сте ги срещали. Шосейните хулигани и гамени. Тези, които най-нахално те вкарват в канавката, за да минат преди теб. Тези ,които те изпреварват, на най-неподходящото за тях и теб място! Тези, които те притискат към мантинелата, и те подминават с ехиден кикот на герой! Тези, които те засичат на сфетофара, така, че оставаш на средата на кръстовището, и после, отново ти спират под носа, излизат от колата и те заплашват с бухалка и думите " Ти ,боклук, знайш ли, аз кой съм!" Стига ли? Сигурно не. Сеща ли се някой от тези " герои от тъмните кюшета" колко струва човешкият живот?За да го профукват така лесно, осигурявайки си лъжовното удволетворение, че са " върха на върховете"!
Вие как бихте постъпили, ако в тъмното насреща ви се движи кола на дълги фарове, и не ги свива, дори и когато ви наближи? Когато ви заслепява. Разкажете за свои премеждия по пътя. Какво изпитахте, какво преживяхте? Как се справихте в ситуацията?
Може и вие да сте ги срещали. Шосейните хулигани и гамени. Тези, които най-нахално те вкарват в канавката, за да минат преди теб. Тези ,които те изпреварват, на най-неподходящото за тях и теб място! Тези, които те притискат към мантинелата, и те подминават с ехиден кикот на герой! Тези, които те засичат на сфетофара, така, че оставаш на средата на кръстовището, и после, отново ти спират под носа, излизат от колата и те заплашват с бухалка и думите " Ти ,боклук, знайш ли, аз кой съм!" Стига ли? Сигурно не. Сеща ли се някой от тези " герои от тъмните кюшета" колко струва човешкият живот?За да го профукват така лесно, осигурявайки си лъжовното удволетворение, че са " върха на върховете"!
Вие как бихте постъпили, ако в тъмното насреща ви се движи кола на дълги фарове, и не ги свива, дори и когато ви наближи? Когато ви заслепява. Разкажете за свои премеждия по пътя. Какво изпитахте, какво преживяхте? Как се справихте в ситуацията?
Последно промяна от p4eli4kata на Чет Ное 12, 2009 10:47 pm, променено общо 1 път.
-
- ще става разбирач
Re: Агресори по шосетата на България
Аз няма да посочвам конкретни примери или да описвам дадена ситуация,само ще кажа-много ми се иска да си скъсам книжката и да си продам колата.Много мъка има по пътищата а пък малоумниците нямат брой.
-
- ще става разбирач
Ами трябва и малко разбиране и от другата страна; шофирането в софия ;трябва да бъде малко по концентрирано и енергично в противен случай просто не карайте има метро и много алтернативи за придвижване

-
- разбира нещата
Всичката лайна е там-малоумниците,пияндета,корупцията,безотговорността и т.н.
Най-ми е добре да си взема някой ден едно колело и да си пийвам на воля,стане ли ПТП винаги шофьора на МПС ще е виновен!
Ко да ги правя тия дет ми се врът насред пътя....добре че съм търпелив та да ги подмина и да не се занимавам с простаци!
Най-ми е добре да си взема някой ден едно колело и да си пийвам на воля,стане ли ПТП винаги шофьора на МПС ще е виновен!
Ко да ги правя тия дет ми се врът насред пътя....добре че съм търпелив та да ги подмина и да не се занимавам с простаци!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
На мен често ми се случва да ми включват дълги след като са били на къси светлини. Направо откачам. Предполагам, че някои шофьори си мислят, че карам на дълги светлини, но аз съм си на къси. Може би трябва да си регулирам височината на светлинния сноп на фаровете или не знам какво. Да си сменя крушките на фаровете с по-слаби ли ? Ще използвам темата да попитам според Вас как да постъпя, къде може да е проблема ?
Относно агресията, лично аз се справям с нея, като си пусна успокояваща музика като шофирам. Пробвайте !
Относно агресията, лично аз се справям с нея, като си пусна успокояваща музика като шофирам. Пробвайте !

Чете ли се или да увелича малко ?
Масово в София дами разговарят по телефона докато шофират,не подават светлинни сигнали и се движат в най лява лента с 20 километра в час.Дами използвайте светлинните сигнали!Ние останалите участници в движението не сме медиуми!!И не можем да предвидим вашата посока на движение!!!
Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве.
Най вероятно ти е увиснала задницата!Смени пружините отзад или повдигни с допълнителни тампониmuso написа:На мен често ми се случва да ми включват дълги след като са били на къси светлини. Направо откачам. Предполагам, че някои шофьори си мислят, че карам на дълги светлини, но аз съм си на къси. Може би трябва да си регулирам височината на светлинния сноп на фаровете или не знам какво. Да си сменя крушките на фаровете с по-слаби ли ? Ще използвам темата да попитам според Вас как да постъпя, къде може да е проблема ?

-
- и господ не е толокова добър
Ако фаровите са вдигнати, наистина заслепяват.muso написа:На мен често ми се случва да ми включват дълги след като са били на къси светлини. Направо откачам. Предполагам, че някои шофьори си мислят, че карам на дълги светлини, но аз съм си на къси. Може би трябва да си регулирам височината на светлинния сноп на фаровете или не знам какво. Да си сменя крушките на фаровете с по-слаби ли ? Ще използвам темата да попитам според Вас как да постъпя, къде може да е проблема ?

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
И да знаеш ;пущам;не е правилно

-
- разбира нещата
Днес пред мен един такъв агресор блъсна две коли и добре, че не пострада никой. Изпревари ме и продължи да изпреварва Голфа 2 пред мен. За жалост Голфа не го видя и започна маневра по изпреварване на колата пред него Москвич 12-так. Агресора нали е ПИЧ вместо да намали и да пропусне Голфа се опита да направи двойно изпреварване но от ляво мантинела и за да я избегне закачи Голфа от ляво по задния калник до гумата. Бях на 60 м и си говорих по телефона и направо като на кино се развиваше действието. Не можах да повярвам, че голфа не се завъртя, като в американските филми, когато полицейска кола избутва заподозряния от пътя (това си представих).
Агресора явно наби спирачки и от удара с голфа се удари в лявата мантинела от дам с десен волан почти под 90 градуса зави колата и се блъсна във лявата предна врата на москвича. Москвича бе изтласкан от пътя и за късмет на всички мина между дърветата. Агресора остана на шосето. Спитам и вътре в москвича един дядо на 70 години и му викам добре ли си, а той ми отговаря добре съм ама потрошиха ми колата, какво е това каране, какво е това нещо. Викам си на ум тая кола е 200 лв. добре, че си жив и здрав. Този идиот имаше достатъчно време да намали и да пусне голфа но не може той да даде път, после се развикал засече ме, засече ме. АМАН от ТЪАПЦИ.
Действието се развиваше извън населено място при моя скорост около 100 км/ч. Идиота караше поне с 120 км/ч. когато ме изпревари.
Агресора явно наби спирачки и от удара с голфа се удари в лявата мантинела от дам с десен волан почти под 90 градуса зави колата и се блъсна във лявата предна врата на москвича. Москвича бе изтласкан от пътя и за късмет на всички мина между дърветата. Агресора остана на шосето. Спитам и вътре в москвича един дядо на 70 години и му викам добре ли си, а той ми отговаря добре съм ама потрошиха ми колата, какво е това каране, какво е това нещо. Викам си на ум тая кола е 200 лв. добре, че си жив и здрав. Този идиот имаше достатъчно време да намали и да пусне голфа но не може той да даде път, после се развикал засече ме, засече ме. АМАН от ТЪАПЦИ.
Действието се развиваше извън населено място при моя скорост около 100 км/ч. Идиота караше поне с 120 км/ч. когато ме изпревари.
Последно промяна от creativ на Чет Ное 12, 2009 10:05 pm, променено общо 1 път.
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
-
- вече хвърля и на тежко
Никой не мисли че като кара примерно с 160 може да убие човек ,а всеки си мисли че с 20 или 50 лева господата с униформи ще го пуснат.Пресен лек инцидент.Вторник сутринта тръгвам за работа.На светофара на търговийте в Пловдив ядна бяла ладичка ме натресе отзат.Слизам да видя какво става ,и срещу мен едър ромски субект ми обеснява че му отказали спирачките.Както и да е поражения по моята кола нямам.Но друго ми направи впечатление като отидох ло ладичката.На предното стъкло нямаше нито застраховка нито преглед.Нямаше стикери никакви предполагам че са залепени на задното стъкло.Така че има и други опасни престъпници по пътищата.Да не коментираме че много от тези РИМЛЯНИ карат и без книжки. 

-
- фен клуб-скобар
Не съм бил агресор ,но откакто ми дойде акта и за една седмица дадох два пъти по 20 лв....съм мноооого по внимателен 

-
- разбира нещата
Какви са тези глупости?!fider написа:Най вероятно ти е увиснала задницата!Смени пружините отзад или повдигни с допълнителни тампониmuso написа:....:
По какво разбра че е от пружини!Да не би случайно да знаеш какво МПС кара!
Във всяко СБА има машина за настройване светлинния лъч на фаровете!Случва се да не си вършат работата!Лично на мен левия фар ми го смъкнаха доста почти на половината от десния!Въпреки това за моя автомобил има таблица за ръчно регулиране на височината с ролетка на равно място и стена!Забелязах голямо отклонение...левия бе доста надолу,а десния надвишил равнината и бие още на дясно...та го регулирах левия в границата на максимум по таблица и страничната светлина я наклоних с малко по към дясно,а десния до половината на платното и го смъкнах да не бие в небето и пътя ми осветява перфектно...дори виждам до къде стига границата на светлината!
Освен това има степени за регулиране на фаровете!Аз лично настроих при най-висока степен(най-вирнати)да са по максимум по таблицата,за да може ако натоваря багаж задницата увисва и само сменям положението на степентта!

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
- maranzika
- сериозен играч
Аз знаеш ли какво правя?Просто щраквам веднага и аз на дълги и оня бастун отсреща разбира че преди това си бил на "къси" и си угася неговите.Почти 99% действа.muso написа: Предполагам, че някои шофьори си мислят, че карам на дълги светлини, но аз съм си на къси. Може би трябва да си регулирам височината на светлинния сноп на фаровете или не знам какво. Да си сменя крушките на фаровете с по-слаби ли ?

Защо спамиш!Ако неможеш да помогнеш си трай.Какво значение има какво е МПС-тоcucko написа:Какви са тези глупости?!fider написа:Най вероятно ти е увиснала задницата!Смени пружините отзад или повдигни с допълнителни тампониmuso написа:....:
По какво разбра че е от пружини!Да не би случайно да знаеш какво МПС кара!