Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Изолация на тавана...
Модератор: dantho.mihov
- dedeff
- разбира нещата
Re: Изолация на тавана...
При правилно нареждане на паната прилягат перфектно,това не е фаянс или теракота,че да фугирашdekata написа:Ами фугите между платната с какво се скриватБоядисва ли се отгоре

Без жени можем,без риболов не можем!
Нямах предвид буквално фуги.Просто цепнатините между различните плоскости
Дайте някой линк или снимка на въпросните плоскости 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Здравей колега,ние сме на същото положение.На втория етаж ще слагаме гипсокартон и между него и тавана ще сложим някаква специална вата,а отгоре на самият таван ще сложим стериопор.На баща ми приятел преди 3-4 години си направи вторият етаж по същия начин и няма проблеми .Надявам се да съм ти помогнал
Успех

- Румбата
- разбира нещата

няма фуги ,няма и боя ! Жив е живота ...!
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Много се виждат отделните платна
Не ме устройва това като вариант,но все пак ви благодаря за отделеното време и съветите 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- dedeff
- разбира нещата
колега,има два варианта,лепиш стиропор с селикон-не те устройва!Гипсокартон или фибран-не ти се прави вътрешен ремонт,За дя е перфектно удряй картона и шпакловката и това е варианта,а другия е за догодина!dekata написа:Много се виждат отделните платнаНе ме устройва това като вариант,но все пак ви благодаря за отделеното време и съветите
Без жени можем,без риболов не можем!
Бе колеги,фибран и стиропор не са ли едно и също,само дето ф. е по-плътен и кoрав?
-
- и господ не е толокова добър
Сега относно изолацията на къщата.Изолация отвънка е добро решение, когато къщата се отоплява постояно.Обаче , когато си по-цял ден на работа и искаш да стоплиш бързо, решението е отвътре.За случая на колегата, това с декоративния стеропор е добра идея, но не е толкова изолационо.Обаче има един материал(дипрон) много е тънак а 5мм. има голяма изолациона функция.Лепим със селикон, също и фугите.Мисля, че от едната страна имаше надписи, но от другата е бял.Другия вариант за фугите е да залепиш ленти или някакви тънки лайсни, със селикон.Вариянта за отгоре не е уместен понеже стените не са изолирани отвън и топлината от плочата ще бяга навън. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- фен клуб-скобар
И аз си правих миналата година изолация от вътре с депрон.
Дебелина 5мм.и с разни фигурки.
В Практикер ,беше около 2-3лв квадрата.
Там продават и лепило ,но ми се видя много скъпо и си купих строително лепило на Лакпром ,което беше доста по евтино.
14квадрата стая я направих за 5-6часа и въобще не се цапа.
Дебелина 5мм.и с разни фигурки.
В Практикер ,беше около 2-3лв квадрата.
Там продават и лепило ,но ми се видя много скъпо и си купих строително лепило на Лакпром ,което беше доста по евтино.
14квадрата стая я направих за 5-6часа и въобще не се цапа.
-
- разбира нещата
Това е по-удачния вариант(според мен),защо:dedeff написа:За дя е перфектно удряй картона и шпакловката и това е варианта,а другия е за догодина!
1-правиш го и забравяш,правиш го за себе си,а не за комшията
2-идеална нивелация
3-много добра изолационна способност
Недостатъка е че се влагат повече средства,ако не можеш сам.
Така и така зимата идва,остави ремонта за пролетта.Детето ще е поотраснало,а и през деня може да не е вкъщи в центъра на ремонта.Не зная общата квадратура на тавана който искаш да изолираш,но ако намериш добри майстори,картона се монтира и шпаклова бързо,а и цените сега са доста по-ниски!
"Пише жени - влизаш то тоалетна"
- петър власев
- разбира нещата
Мисли в перспектива.А именно дали някой ден ще изолираш къщата и от вън.При това положение по-добрия вариант е да сложиш вата отгове на тавана.Мисленето ти е мното правилно,че топлината първо отива нагоре и там трябва да е най-серьозна исолирано.Направиб съм стотици къщи с изолация и винаги съвета ми е бил да изолират външно иначе се губи акомулиращия ефект.Същия случай като твоя е и при мен на къщата ми в Батак.Сложих вата на тавна и сега разликата е осезаема.
я чувствась себя очен хорошо
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега както и да го мислиш без ремонт няма да минеш. Вариантите са два. Единят е със стиропор а другия е гипсокартон с минерална вата в средата.
Топлата вода отдавна е открита и не се опитвай да я преоткриваш. Така че запретвай ръкави и после ще си доволен.
Апропо една трета от топлинните загуби са през тавана. Прави си изводите.
Топлата вода отдавна е открита и не се опитвай да я преоткриваш. Така че запретвай ръкави и после ще си доволен.
Апропо една трета от топлинните загуби са през тавана. Прави си изводите.
-
- сериозен играч
Ей това ти е решението 

Плочи от пресован стиропор релефен ,немско качество,сравнително евтино и бързо(тавана на цял апартамент се лепи за няколко часа).

Плочи от пресован стиропор релефен ,немско качество,сравнително евтино и бързо(тавана на цял апартамент се лепи за няколко часа).
-
- сериозен играч
Точно тези и подобни релефни,само че с това лепило ми паднаха след 4-5 часа и след това със силикон.[/quote]
Аз ги взех комплект с немско лепило, залепя за 5-6 сек.Наложи се да отлепям(беше втвърдило) и ползвах секач.
Аз ги взех комплект с немско лепило, залепя за 5-6 сек.Наложи се да отлепям(беше втвърдило) и ползвах секач.