Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Закриване на кефалския сезон 2009
Закриване на кефалския сезон 2009
Наблюдавайки със свито сърце през прозореца на ателието как изтичат последните дни на есента намислих да закрия подобаващо кефалския сезон по р. Янтра. Споделих идеята с Лошото Момче, наговорихме се и рано заранта отскочихме до реката. Нивото и водата обещаваха добър риболов, а местата са познати добре на всички.

Такъмчето, което си бях нагласил се състоеше от невероятната лумиска SR782-2 GL3, въдичка на границата мужду лайта и ултралайта и макаретка ТП 2500 с тънко и здраво брейдче Sasame Samuline 0.16 mm. Въпреки че теглото на макарката ми беше в излишък с около петдесетина грама, удоволствието да се замятат с една ръка 2-3 грамови примамки можеше да се сравни само с тръпката от уловените рибки, които този път бяха решили да пораснат доста над 30 см.
Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

Лошото Момче също се представи добре.

Риболовът си вървеше чудесно, докато не излязоха тъмни облаци, задуха силен вятър и засипа с килим от есенни листа реката...

Две думи и за примамките. Днес рибките определено харесваха миниатюрни воблерчета и блеснички, отказвайки упорито по-тежки и обемисти такива. Вземаха само на много бавно водене.
Безспорен фаворит беше Rigge 35F - без празен удар!
Добре се представиха и Rigge 46S, Yo-Zuri Snap Beans, Jackall Chubby 38F и др. както и блесничките Бай Боре.
Слаб 2 за голдитата и екогиърите, на които много залагах, но не регистрираха дори кълване.
До скоро...

Такъмчето, което си бях нагласил се състоеше от невероятната лумиска SR782-2 GL3, въдичка на границата мужду лайта и ултралайта и макаретка ТП 2500 с тънко и здраво брейдче Sasame Samuline 0.16 mm. Въпреки че теглото на макарката ми беше в излишък с около петдесетина грама, удоволствието да се замятат с една ръка 2-3 грамови примамки можеше да се сравни само с тръпката от уловените рибки, които този път бяха решили да пораснат доста над 30 см.

Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

Замятане...

Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

И Опа!

Лошото Момче също се представи добре.

Риболовът си вървеше чудесно, докато не излязоха тъмни облаци, задуха силен вятър и засипа с килим от есенни листа реката...

Две думи и за примамките. Днес рибките определено харесваха миниатюрни воблерчета и блеснички, отказвайки упорито по-тежки и обемисти такива. Вземаха само на много бавно водене.
Безспорен фаворит беше Rigge 35F - без празен удар!
Добре се представиха и Rigge 46S, Yo-Zuri Snap Beans, Jackall Chubby 38F и др. както и блесничките Бай Боре.
Слаб 2 за голдитата и екогиърите, на които много залагах, но не регистрираха дори кълване.
До скоро...

- borislav58
- сериозен играч
Re: Закриване на кефалския сезон 2009
Бреи като ви гледам на снимките на мен ми стана студено .Иначе добро закриване

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- каридата
- учете се от него
Бравос за закриването и аз ги мъчих тук по нашите скромни рекички но активноста беше много слаба.Абе павка да не си се вързал за брега да не те вземе водата
.

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Павка-нямаш равен. 

добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
...замятане-опааааааа, замятане ...-опаааа...няма празно!!!:))) Супер излет!:)
Ум царува,ум робува,Весо риби сънува!:)))
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво ...Страхотно Закриване на сезона .
Както се казваше един соц.филм от преди 20-тина години "Хоп и маймунка", та и при вас можем да го перефразираме "Хоп и кефалче".
Поздравления за перфектния излет.

Поздравления за перфектния излет.

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- разбира нещата
Браво! Чудесни риби за завършек на сезона

Колкото повече толкова повече!
По приятно закриване от това здраве му кажи.Евала за невероятния последен излет 

som4o написа:По приятно закриване от това- здраве му кажи.Евала за невероятния последен излет