Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Агресори по шосетата на България
Модератор: dantho.mihov
Re: Агресори по шосетата на България
Същото мога да го кажа и за господата по улиците на София, "сблъсквала" съм се с хиляди некадърници, тъй че , колега fider, не поставяй всички под един знаменател!fider написа:Масово в София дами разговарят по телефона докато шофират,не подават светлинни сигнали и се движат в най лява лента с 20 километра в час.Дами използвайте светлинните сигнали!Ние останалите участници в движението не сме медиуми!!И не можем да предвидим вашата посока на движение!!!
Относно темата ще ви кажа, че близо 4 години карах такси в София и установих, че трябва да имаш очи и НА ГЪРБА СИ, за да оцелееш! Ако ТИ не се пазиш, НЯМА кой да те опази !
Като допълнение : дамите и господата , незнаещи за какво иде реч като седнат зад волана, са с равни проценти! Няма роден научен - има такива шофьори, които просто не им се отдава , но се пънат, щото било модерно

Миналата седмица - чаках една дама да паркира близо 20 минути на тясна улица с паркирани коли от 2-те страни, а по - преди един господин пред мен повече от 20 минути не можа да се включи в движението на гара Пионер, от Дианабад посока Симеоново! Тъй че да не делим шофьорите на мъже и жени, а на можещи и неможещи.......Относно агресорите - те спадат към неможещите комплексари , предимно мъже

- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- разбира нещата
rumbata
Нямам нищо против това с пружините, но все пак не всеки ще тръгне да сменя пружини и тампони!Да потвърдя все пак, че първо имаше кампания за безплатно регулиране на фаровете нявсякъде където има пунктове СБА, а именно техническите прегледи вече го изискват това като задължение(не съм сигурен на 100% но някъде бях чел за такова)!
Спирам до тук....и само мога да кажа че простотията няма да спре докато не се осъзнае какво върши!
Нямам нищо против това с пружините, но все пак не всеки ще тръгне да сменя пружини и тампони!Да потвърдя все пак, че първо имаше кампания за безплатно регулиране на фаровете нявсякъде където има пунктове СБА, а именно техническите прегледи вече го изискват това като задължение(не съм сигурен на 100% но някъде бях чел за такова)!
Спирам до тук....и само мога да кажа че простотията няма да спре докато не се осъзнае какво върши!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Румба, безумно си прав : ХОРА, пазете се и Господ ще ви пази - войната по пътищата е безумна!
-
- и господ не е толокова добър
Значи този който си изппреварва е агресор, а нещастника който те засича без да се оглада е невина душицаcreativ написа:Днес пред мен един такъв агресор блъсна две коли и добре, че не пострада никой. Изпревари ме и продължи да изпреварва Голфа 2 пред мен. За жалост Голфа не го видя и започна маневра по изпреварване на колата пред него Москвич 12-так. Агресора нали е ПИЧ вместо да намали и да пропусне Голфа се опита да направи двойно изпреварване но от ляво мантинела и за да я избегне закачи Голфа от ляво по задния калник до гумата. Бях на 60 м и си говорих по телефона и направо като на кино се развиваше действието. Не можах да повярвам, че голфа не се завъртя, като в американските филми, когато полицейска кола избутва заподозряния от пътя (това си представих).
Агресора явно наби спирачки и от удара с голфа се удари в лявата мантинела от дам с десен волан почти под 90 градуса зави колата и се блъсна във лявата предна врата на москвича. Москвича бе изтласкан от пътя и за късмет на всички мина между дърветата. Агресора остана на шосето. Спитам и вътре в москвича един дядо на 70 години и му викам добре ли си, а той ми отговаря добре съм ама потрошиха ми колата, какво е това каране, какво е това нещо. Викам си на ум тая кола е 200 лв. добре, че си жив и здрав. Този идиот имаше достатъчно време да намали и да пусне голфа но не може той да даде път, после се развикал засече ме, засече ме. АМАН от ТЪАПЦИ.
Действието се развиваше извън населено място при моя скорост около 100 км/ч. Идиота караше поне с 120 км/ч. когато ме изпревари.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Повече гледам в огледалата,отколкото напред.При някаква ситуация просто намалям скоростта или спирам.
То че няма оправия - няма.Отбий,спри ако трябва,докато отмине ситуацията,ще ти отнеме минута,
иначе отнема часове и мнооого нерви.
Спокойствие зад волана му е майката.
И приятна музика в колата.
То че няма оправия - няма.Отбий,спри ако трябва,докато отмине ситуацията,ще ти отнеме минута,
иначе отнема часове и мнооого нерви.
Спокойствие зад волана му е майката.
И приятна музика в колата.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- muso
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
snegk написа:Ако фаровите са вдигнати, наистина заслепяват.muso написа:На мен често ми се случва да ми включват дълги след като са били на къси светлини. Направо откачам. Предполагам, че някои шофьори си мислят, че карам на дълги светлини, но аз съм си на къси. Може би трябва да си регулирам височината на светлинния сноп на фаровете или не знам какво. Да си сменя крушките на фаровете с по-слаби ли ? Ще използвам темата да попитам според Вас как да постъпя, къде може да е проблема ?
Относно агресията, лично аз се справям с нея, като си пусна успокояваща музика като шофирам. Пробвайте !
Не се заяждайте де.fider написа:cucko написа:Защо спамиш!Ако неможеш да помогнеш си трай.Какво значение има какво е МПС-тоfider написа:Ако двата фара ти се вирнат без да си се удрял челно,значи ти е от пружините
Не, че не съм предполагал, но вече съм почти сигурен каква е причината......

Приди около година бях паркирал на това място и една бетон помпа съвсеееееееееееееем лекичко ме отнесе

Благодаря на всички за отговорите

Чете ли се или да увелича малко ?
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
регулирай си фаровете - щом редовно ти светкат, значи проблема е в тебmuso написа:На мен често ми се случва да ми включват дълги след като са били на къси светлини. Направо откачам. Предполагам, че някои шофьори си мислят, че карам на дълги светлини, но аз съм си на къси. Може би трябва да си регулирам височината на светлинния сноп на фаровете или не знам какво. Да си сменя крушките на фаровете с по-слаби ли ? Ще използвам темата да попитам според Вас как да постъпя, къде може да е проблема ?
Относно агресията, лично аз се справям с нея, като си пусна успокояваща музика като шофирам. Пробвайте !
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
"римляните" често карат и коли спрени от движение (по селата)... и каруци теглят с тях...dreamworks написа:Никой не мисли че като кара примерно с 160 може да убие човек ,а всеки си мисли че с 20 или 50 лева господата с униформи ще го пуснат.Пресен лек инцидент.Вторник сутринта тръгвам за работа.На светофара на търговийте в Пловдив ядна бяла ладичка ме натресе отзат.Слизам да видя какво става ,и срещу мен едър ромски субект ми обеснява че му отказали спирачките.Както и да е поражения по моята кола нямам.Но друго ми направи впечатление като отидох ло ладичката.На предното стъкло нямаше нито застраховка нито преглед.Нямаше стикери никакви предполагам че са залепени на задното стъкло.Така че има и други опасни престъпници по пътищата.Да не коментираме че много от тези РИМЛЯНИ карат и без книжки.
Може да караш и със 160 и с 200 и пак да не създадеш опасност, ако се съабразяваш с условията на пътя и другите участници /коли и пешеходци/... В същото време може с 5кмч да засечеш някой или да минеш на червен светофар и да има жертви... Трябва да се кара внимателно, а не просто Бавно...
У нас най-много загиват от челен удар при изпреварване, защото страшно много коли карат неадекватно бавно, а същевременно малка част карат несъобразено бързо... Защо дори в съседна Гърция на шосето всички карат с 80-100кмч, а у нас един с 40, друг 60, трети със 120 и всички карат по осевата линия? Доста държави съм обиколил - на шосето като има табела "80" колите се движат с 75-85кмч и много рядко се изпреварват... А като се изпреварват бавния се прибира максимално вдясно и отпуска газта... а не прави като тук...
Да не отваряме пък тема за "измислените" знаци "40" и "60" на хубав прав път, даже и с по 2-3 платна в посока... Просто човек свиква да не гледа знаците...
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Трабва да има табели както за максималната скорост така и за минималната!
А личното ми мнение за количеството на ПТП-тата е че масово се карат бангии! Казвам го не като години на автомобилите... а кото не поддържани от собствениците... скрити Убийци!!!
А личното ми мнение за количеството на ПТП-тата е че масово се карат бангии! Казвам го не като години на автомобилите... а кото не поддържани от собствениците... скрити Убийци!!!
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
От 27 години управлявам соц возила,сменял съм ги три пъти,но най големите ми проблеми са ми не от архаичния им вид и възможности ,а от "големите" шофьори на западни коли на годините на мойта жигула .При мен е правило да карам с максимална скорост от 90 км.ч.и да спазвам ограниченията.Но как мислите че се чувствам когато някой при ограничение от 90км.ч. извън населено място(това си е в правилника) ме изпревари на забранено място и след това се забоде пред мен с 80 км.ч.
,няма пък да споменавам ония дето карат с ъс 100 и нагоре.Това са в повечето случаи шофьори на годините на моя син ,които още немогат да направят паркиране като хората ,но я ма виж кой съм.Колкото за фаровете ,познай мойте газеници колко светят,а на отсрешния и да се скъсам да му пресфетвам му е през оная му работа.Тук според мен е въпрос на възпитание и спазване на законите ,за което на тоя етап в България почти нестава дума.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- ceno cenov
- разбира нещата
Абе ако караш с 90 пак добре ама кат се кротне някои с 60 .... побеляват ми косите, и как мислите, че няма да си изнерви човек а после бил хулиганин и тн. А със 100 и нагоре е много за ладето (и аз имам Нива), но за една нормална западна кола и пета не можеш да включиш при 100.