Иде ми да си хвърля въдиците...

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Иде ми да си хвърля въдиците...

Мнение от kesh »

... и да прикбюча с риболова! :( Направо ми се доревава от немърливостта на българина. Случаят е следния ... става въпрос за язовира на село Плодовитово (пловдивско), където от скоро циганите усетили, че има щука и като почнали да хвърлят на рибка всеки си хващал по 2-3 в началото. Отивам аз днес да видя как стоят нещата - на язовира, роми - бол!.... малко ги попсувах на ум, защото знам, че вземат всичко що се хване, нямат билети... Стоях сутринта от 9 до 14 следобед, пробвах на тапа и на блесна - нищо, никой нищо не хвана и хората се разотидоха. Бях казал на един приятел, че съм на язовира и той къв 17 отишъл уж да ме види, но какво видялл... :shock: никой няма на язовира освен някакъв бус и тъкмо разпъвали мрежата, а багажника му бил пълен с чували (вероятно пълни с мрежи). Като го видели събрали всичко и газ..... И ся седя и си блъскам главата, мамка му, що за народ сме, айсе циганите гладни, ама тоя какво ще спечели като препаше целия язовир и хване 10-20-30 щуки... Като не тая вечер, утре вечер пак ще иде... Приготвил съм всичко, утре щях пак да ходя, ама ми се уби всякакво желание.... :x
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
toiko
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Иде ми да си хвърля въдиците...

Мнение от toiko »

:axe: не знам дали изобщо някога ще се оправим...
ПРИБИРАЙТЕ СИ БОКЛУКА СЛЕД РИБОЛОВ!
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

В случая поне циганите ловиха с въдици. То това е още по-тъпото, че уж трябва да сме по-разумни от тях и да връщаме маломерните, а българите кво праим ... дрешим с мрежи, щото имаме повече пари от мангалите и не ни е страх като тях..
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
Аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mich »

Организираите се и докато влизат да си пускат мрежите им нарежете гумите на буса, потрошете го яко и като излязат гадните мангали им хвърлете една гора бой :axe:
Друг вариант е да се обадите на ИАРА и да ги оставите те да си свършат работата ако изобщо им пука
който не лови, няма да яде :)
yasen81
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от yasen81 »

и аз чух за тоя микробус хората са от село Градина те са големи биклуци.
Аватар
lastika
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от lastika »

Идва Никулден и се активизират браконерите гадни. :ANAL: за тях
Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от DrAkoN »

То в тоя гьол без туй само жаби останаха. Да му преседня някой кокал от последната щука дет фане в гьола :axe: :axe: :axe: :axe: :ANAL:
D.Kodoshev
новобранец
новобранец

Мнение от D.Kodoshev »

Преди няколко дни на 9км на Марица един пенсионер от Пазарджик с бял бус VW transporter с номер ПЗ 0934, прибираше щуклета около 0,400-0,500гр.
На въпроса защо не ги пуска, той отговори, че бил от старата генерация и каквото хванел - прибира. :shock: Направо онемях, -" всички си ги взимали защо пък той да ги пуска" и "като искаш по-големи иди в магазина". Но наглоста на пенсионера не спира до тук - освен,че ги прибира, НАГЛЕЦА ги беше наредил до пътя да се виждат от всички които минават - т. е. вижте ме как съм ги разбил и колко велик рибар съм.
Колега, това е масова практика за съжаление - никога няма да се оправим докато не променим начина си на мислене. Знам, че нищо няма да променя като пиша всичко това, но.............реших да споделя.
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Колеги, и да плюеме до утре бракониерите нищо няма да се промени.Като видите такова нещо звъните на ИАРА или 112, или в краен случай ако ситуацията позволява - собственоръчно късане на мрежите :roll:
carp777
учете се от него
учете се от него
Местоположение: НАКАТА Пловдив,Хасково,яз.Ивайловград и после обратно
Обратна връзка:

Мнение от carp777 »

ееееее мъмъ им мрасна гад такава няма значение дали са цигани или българи или квит ще да са тва са пълни орунгили прости,каде е иара в такива ситуации,колеги моля званете веднага като видите такива тапанари или бои ако не са повече от вас ,е изнезвих се много и на тоя дартак ко бях там щях да му метна рибите обратно във водата или да му спадна гумите- :smt068 :twisted:
P.S. e така няма да се оправим цял живот :?
C.A.R.P.
Catch /for pleasure/ And /photo for memory/ Release /for future/ Pro
Не помня от кога съм рибар................... но помня,че се зарибих отдавна.
Последен шарко:63 см ,5 кг от река Тунджа в Ямбол.
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

100 циганина с въдица за седмица фащат по- малко от 1 българин с мрежа за една нощ.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

D.Kodoshev написа:Преди няколко дни на 9км на Марица един пенсионер от Пазарджик с бял бус VW transporter с номер ПЗ 0934, прибираше щуклета около 0,400-0,500гр.
На въпроса защо не ги пуска, той отговори, че бил от старата генерация и каквото хванел - прибира. :shock: Направо онемях, -" всички си ги взимали защо пък той да ги пуска" и "като искаш по-големи иди в магазина". Но наглоста на пенсионера не спира до тук - освен,че ги прибира, НАГЛЕЦА ги беше наредил до пътя да се виждат от всички които минават - т. е. вижте ме как съм ги разбил и колко велик рибар съм.
Колега, това е масова практика за съжаление - никога няма да се оправим докато не променим начина си на мислене. Знам, че нищо няма да променя като пиша всичко това, но.............реших да споделя.
Е па ти му кажи на тоя дедка,че си от новата генерация и на такива като него от старата генерация им набиваме чукове по-главите.
Без жени можем,без риболов не можем!
PoIoGaVo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от PoIoGaVo »

Аз често ходя там даже имам и качени излети по от рано и аз сам ставал свидетел на това :axe: Ловях си каракуда един ден и идва някакъв бус Беше пълен с цигани който имаха по 20 въдици някой използваха и така известните (парашутчета) и после след 1-2 седмици каракудата беше на фалит а за щука незнам но аман от алчноста ни :axe: :twisted: :twisted:
esho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от esho »

Mich написа:Организираите се и докато влизат да си пускат мрежите им нарежете гумите на буса, потрошете го яко и като излязат гадните мангали им хвърлете една гора бой
:smt021 :smt023
Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Herodot »

--- написа:..Организираите се...
A бе, замисляли ли сте дали да не си спретнем една конфедерация на независимите РИБАРИ в България (КНРБ)? Организация, която по подобие на дуга такава у нас (КНСБ) да защитава интересите на редовите членове-риболовци, със свои СИЛОВИ структури, изпълнителен орган и т. н. То е видно, че сега действащите наследници на бившия БЛРС (Българския Ловно-Рибарски Съюз) и досега се карат и не могат да рзделят "баницата, оставена в наследство и затова сега е тая мътилка със водоемите, които се стопанисват от "Държавата" и водоемите, които се дадоха на разни измислени концесионери-мутри, които изградиха куксозни кимплекси по бреговете им или дори по средата на водоемите, и в последствие обявиха нашего брата простосмъртния колега риболовец за "персона нон грата" в частните им вече владения. Пример: язовир "Дяково" край Дупница, частно владение в 80% на разстреляния неотдавна Пламен Петрунов-Гипса, а сега- на небезизвестния Джоко, командващ бизнеса с череши в Кюстендилския край под крилото на братя Галеви.. И много други примери още, които и вие може да посочите... Та,...Не е нужно само да си дрънкаме и да си чешем езиците, а да се направи нещо реално, щото е видно, че от ИАРА като наследник на бившата тоталитарна организация, ще си я кара по същия начин... "Нов бардак със стари к...и не се прави!" е казал народа, и си е прав. Ако се направи такава независима структура, паралелна на сега установената държавна, ще се породи така необходимата конкуренция, която ще следи за незаконните сделки с водоемите в страната и ще им дава публичност и прозрачност- все неща, от които се страхува сенестия бизнес.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”