Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

зимна захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
зимна захранка
Здравейте,дайте съвет за захранка по това време на годината.
-
- разбира нещата
Re: зимна захранка
Ниско хранителна ,без протеини някви трици и по-светла
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Малко много си в грешка светлата захранка е за летните месеци.Ама може Аз Боб Нъд и още много видни личности да бъркаме.Или из дебелите "дърти книги" да пише: През зимата рибата иска ниско хранителна храна объркана с ТЪМНА Глина защото кълванетата са вяли и рибата е доста предпазлива и неможе да си позлволи при толкова хищник които я дебне да седи на светъл фон който да показва къде саstupi написа:Ниско хранителна ,без протеини някви трици и по-светла

Без риболов няма любов !
Прав е Екстази, зимата само тъмна захранка.Аз винаги слагам глина в заханката зимата за по тъмен фонExTaZzY написа:Малко много си в грешка светлата захранка е за летните месеци.Ама може Аз Боб Нъд и още много видни личности да бъркаме.Или из дебелите "дърти книги" да пише: През зимата рибата иска ниско хранителна храна объркана с ТЪМНА Глина защото кълванетата са вяли и рибата е доста предпазлива и неможе да си позлволи при толкова хищник които я дебне да седи на светъл фон който да показва къде саstupi написа:Ниско хранителна ,без протеини някви трици и по-светла

Глината се слага за да е бедна от към храна захранката
...не за цвят 

-
- разбира нещата
Вие за кво захранвате в момента ,щото аз имах предвид шаранска захранка на платени водоеми и от опит казвам ,че светлата работи . Нямах предвит,че някои уклеи го е страх да излезе на светло. А на платени защото времето не е приятно за спане на вън а за 6-7 часа другаде шанса е малък.
- Local
- учете се от него
Хмм, малко го обърквате човека... 1-во добре да уточни кой е водоема, 2-ро добре е да уточни какъв е вида на рибата който е обект на риболов. Оттам на сетне вече трябва да се предвиди дълбочината на водоема , бистър ли е той или не, дали водата в него е изстинала вече, защото в някои водоеми откровено казано водата си е все още с доста добра темперетура, рибата се храни активно и няма нужда от обедняване или боядисване на захранката. След като се вземат предвид всички тези фактори може да се измисли някой "микс" , а не да се стреля "на сляпо". Екстрази е горе-долу прав, понеже в водоема не е задължително да има хищник... , но това за светлия фон си важи и за през лятото, а Пецата е съвсем в грешка, защото аз в момента се сещам за поне 10-15 вида глини и натурални, и на Сенсас които имат различни свойства и цветове. Та тъй... нека колегата си каже "болката" докрай, че да вземе под внимание правилния съвет. 

Клавиатура риба не лови!!!
...а хранителни свойства имат ли тея 15-16 вида 

-
- разбира нещата
А казвам светла защото в мрачно време петното контрастира по-добре а шарана търси контраст както в релефа така и в цвета
-
- разбира нещата
каъвто и да е цвета на глината няма хранителна стоиност и именно за това се слага
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Когато ми кажат за риболов през студените дни от годоината шървото нещо което ми щуква в главата са масовите обекти на риболов,а именно червеноперка и уклей(въпреки,че уклея се лови много добре на "бял Облак" също тъка във водоеми с присъствието на много хищник тези два вида риба се плашат от контраста по дъното.) и от там дадох съвета,а колкото до платените водоеми и захранката която се ползва в тях за мен най-успешната е или черна или червена и в мног редки случей много контрастиращо светла.Сигурно се бъркам,но поне 60% от захранките приготвени специално и единствено за риболов на едра риба са или черни или много тъмно кафяви или червени.В този период от годината,бих препоръчал една смеска от захранка която правя и ми дава резултат а именно: 1п Мондиал Шаран фиш + 1 кг глина + 300 гр консерва + 300 гр конопено семе,За стръв предпочитам или грозд бял червей или едно зърно добре подбрана царевица.Относно ароматите мисля,че достатъчно подсказки дадох хората които имат способността да мислят ще се досетят 

Без риболов няма любов !
- Skorpi
- сериозен играч
За мен нещата опират до цвета на дъното на водоема и захранка близка до него А иначе по тъмната захранка и по-бедна от към протеини е за предпочитане през студените месеци 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- Бисо
- сериозен играч
]
.....че по нищо не личи.....

Висенето пред компа,не е като ходене за риба.
Ти па и на риба ли ходишsom4o написа:Прав е Екстази, зимата само тъмна захранка.Аз винаги слагам глина в заханката зимата за по тъмен фонExTaZzY написа:Малко много си в грешка светлата захранка е за летните месеци.Ама може Аз Боб Нъд и още много видни личности да бъркаме.Или из дебелите "дърти книги" да пише: През зимата рибата иска ниско хранителна храна объркана с ТЪМНА Глина защото кълванетата са вяли и рибата е доста предпазлива и неможе да си позлволи при толкова хищник които я дебне да седи на светъл фон който да показва къде саstupi написа:Ниско хранителна ,без протеини някви трици и по-светла

Висенето пред компа,не е като ходене за риба.

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- Local
- учете се от него
Аз не съм казал Пеца, че тия глини имат хранителни свойства, но има цветове, и глината се ползва за оцветяванепетко стоянов написа:...а хранителни свойства имат ли тея 15-16 вида

http://www.aquasport-n.com/index.php?s= ... search.php доста добре ги прави глините, ама може и да са се объркали

Маалко пак не съм съгласен с теб. Дай идея на човека какви захранки да ползва де, за червеноперка и уклей. Относно уклея никога не съм се старал да убеднявам храната. Даже си имам и любими БГ варианти, като филстар уклей, фиш-маниа уклей или андоел уклей, като им сложа 200-300 грама ситно млян слънчоглед и едно пакетче сухо мляко става перфектно, и облак и частици приятни уклея да ги яде. И със сигурен, че завалията въобще няма да се покрие, страхувайки се от щуката, а ако е в района, както винаги е обезумял от глад веднага ще почне да яде. Стрелянето на по малко пинки и бял червей също го правя. Често ми се е случвало дори перките или някое кефалче да се качи и да се храни в повърхостния облак, който съм направил за уклей. Що се отнася до перките , обичам филстар тъмнва ванилия + филстар ванилия с коноп, 1 кг пръст, малко кастери и тук таме някое пинки в сместа. Добавям леко и ароматизатор за червеноперка, но не тези които бият на бадем или леко горчат, а малко по сладникъв, да има лек отенък на ванилия или шоколад. Една капачка може би в 300-400 мл вода. Иначе любимата ми смес е Sensas Etang Noire 2 kg, Sensas Attractive Gardon 3000, 2 кг пръст, 1 кг Sensas Explosive , ето този аромат .... http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... bgroup=109 , малко кастерчета или пинки. А пък ако някой ми е подарил дребен вердевас още по добре.ExTaZzY написа:Когато ми кажат за риболов през студените дни от годоината шървото нещо което ми щуква в главата са масовите обекти на риболов,а именно червеноперка и уклей(въпреки,че уклея се лови много добре на "бял Облак" също тъка във водоеми с присъствието на много хищник тези два вида риба се плашат от контраста по дъното.) и от там дадох съвета,а колкото до платените водоеми и захранката която се ползва в тях за мен най-успешната е или черна или червена и в мног редки случей много контрастиращо светла.Сигурно се бъркам,но поне 60% от захранките приготвени специално и единствено за риболов на едра риба са или черни или много тъмно кафяви или червени.В този период от годината,бих препоръчал една смеска от захранка която правя и ми дава резултат а именно: 1п Мондиал Шаран фиш + 1 кг глина + 300 гр консерва + 300 гр конопено семе,За стръв предпочитам или грозд бял червей или едно зърно добре подбрана царевица.Относно ароматите мисля,че достатъчно подсказки дадох хората които имат способността да мислят ще се досетят

За цвета на шаранските захранки съм съгласен, ти и без това си изброил всичките им цветове, а и те си варират в тези нюански в зависимост от фирмата която ги е произвела, да кажем че другите 40 % процента остават за жълтеникавия цвят.

Честно казано Екстази, никакво намерение нямам да се заяждам, все тук в момента разсъждаваме кое и какво е подходящо, обаче аз не успях да схвана идея на твоя микс, как точно работи той, излежда ми че е за шаран, въобще какво му е идеята. Ти си си го направил направо за лятото, поне според мен, лично мнение. Между другото, аз съм останал с убеждението, че шарана хич не е фен на глината, но мога и да бъркам... поне водоемите които съм посещавал, определено не му се е харесвала. По-скоро един съвет към колегата, ако посещава водоеми с шарани през зимиата , някой платен гьол, да си обърка захранката от вечерта, така ще притъпи и ароматите й, и ще е направи по слабо активна, все пак ти сам видя как на Първенец там тези неща си имаха значение.
Още една вметка ми идва на ум, че не само дъното е от значение, но и бистротата на водата.

Нека никой от колегите не се засяга от поста ми, ами да продължим да развиваме темата с същия приятелски дух.

Клавиатура риба не лови!!!