Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Питане за спининг въдица...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Питане за спининг въдица...
Добра е за бяла.Но що треа да е с усилени водачи неразбрах ? Вземи си една тика графит 2.44 медиум клас и спокоино си ги дърпаи белите.Тва е от мен съвет пък ти как си решиш.
добра сопа ама не е от най-твърдите и чувствителни,
определено няма да е много приятно да се лови с изброените примамки, а и щука 2 кила си я озорва
определено няма да е много приятно да се лови с изброените примамки, а и щука 2 кила си я озорва
- maycal
- ще става разбирач
Аз имам точно такава пръчка и, мисля, че е добра, но аз не разбирам много! 
Ето я на снимката - аватар!...Щуката е над 3 кг., и не е никакъв проблем да се изкарват и по-големи (а не както предполага един колега по-горе!)

Ето я на снимката - аватар!...Щуката е над 3 кг., и не е никакъв проблем да се изкарват и по-големи (а не както предполага един колега по-горе!)
ок
да приемем сгъването на пръчката до макародаржача за нещо нормално- все пак аз нямам хванати големи риби а и тази не я бях хванал аз
да приемем сгъването на пръчката до макародаржача за нещо нормално- все пак аз нямам хванати големи риби а и тази не я бях хванал аз
Другото ще ти предложа земи едно Бъркли чериууд 1 или 2 Акция 20-40 и си свиркай с такава съм извадил щуките от галерията ми
който бяха всяка по 2 кг и като гледах как се огъваше може и 7-8 кила щука да извади с повечко пускане на аванс.
Поздрави и НАСЛУКА
който бяха всяка по 2 кг и като гледах как се огъваше може и 7-8 кила щука да извади с повечко пускане на аванс.
Поздрави и НАСЛУКА

колегата пита за риболов на бяла риба, която до колкото знам кълве не чак толкова агресивно кат щуката, не трябва да се изважда от шавари и не скача прово нагоре докато се върт като крокодил, така че пръчката трябва да е твърда, за да засече рибата добре и чувствителна едновременно
тиката, която посочи колегата по-горе мисля, че е доста добър вариянт- вярно, по скъп, но доста по-добър, а и все пак си има хора, разбиращи наистина много от риболова на бяла риба и които трябва да се намесят скоро
тиката, която посочи колегата по-горе мисля, че е доста добър вариянт- вярно, по скъп, но доста по-добър, а и все пак си има хора, разбиращи наистина много от риболова на бяла риба и които трябва да се намесят скоро

Бяла риба много съм хващал но не на спининг.А естествено че по скъпото е и по-добро._DK_ написа:колегата пита за риболов на бяла риба, която до колкото знам кълве не чак толкова агресивно кат щуката, не трябва да се изважда от шавари и не скача прово нагоре докато се върт като крокодил, така че пръчката трябва да е твърда, за да засече рибата добре и чувствителна едновременно

-
- вече хвърля и на тежко
RENI__251 написа:Подариха ми една много готина макара за спининг и мисля с помоща на по компетентни от мен,да и м взема една по арна спининг въдица.Ама и на мен да ми ареса.Та значи требе ми една сопа 2,40м по твърда ,за бяла риба , за силиконови примамки-5-до 10 гр,ама за едри риби до 2-3-4кг.За тва аресвам по твърди въдици-акция 15-40гр или според някой показатели дори и 20-60гр.Тва според написаното по тези сопи.По възможноет с по усилени водачи-с три крачета,не с две.До 80лв.Спрял съм се на това:
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_3.php?id=6580
Или нещо подобно...
RENI__251
Честито за подаръка, ако споделиш какъв е точно, може би избора изборът на пръчка ще стане по лесен, но......и така става

С посочените от теб 5-10 гр. глави е редно да се огледаш за въдица с реални параметри 5-15 или 7-21 гр. На практика най-универсални и масово използвани при риболов на бяла риба на джиг, са въдица 7-28 или 10-35 гр.
Също така смятам, че ако ще търсиш рибата от брега, дължина от 2,40 м. иде малко къса както за замятане, така и за водене на примамката и вадене на риби - особено ако са както казваш 2-3-4 кг.
Погледни най дългата от тези http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=56
Харесваните и от теб въдици с акции 15-40 и 20-60 гр. ако разбира се тестовете им са реално написани, са доста ,,сериозни" хеви такъми.
Според мен, би следвало да прибягваме до използването на такива хеви такъми, само когато примамките с които ловим, условията на риболов, както и рибите които очакваме да ни клъвнат го изискват и налагат.
Поздрави

.........!
-
- вече хвърля и на тежко
На мене пък ми се иска хубаво, евтино и по възможност без пари.Ама няма. 

- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Може би твоята въдица се казва Colmic DIAMOND 3/15-30 ама знае ли човек?
- patter
- вече хвърля и на тежко
Малко да поспамя, ама какво означава реална цена ?RENI__251 написа:Поне по нашите стандарти,говорим за БГ,начи като кажат ТИКА ГРАФИТ-110-120ЛВ, значи 50-60реална цена.Е ще ми се нещо по скъпо,ама на реална цена.