Риболовен излет на река Искър(хронология)

Модератори: bobopeli, sapuna

razor81
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Риболовен излет на река Искър(хронология)

Мнение от razor81 »

Реших и аз да пробвам речения риболов. Спрях се на река Искър и по-конкретно вировете около Роман. Основна цел беше скобарът. След като се подготвих теоретично, дойде време и на малко практика. Та.... къде за скобар без.... трошки :D

Спретнах малък цех за преработка и пакетиране
Изображение
Изображение
Изображение

Събота потеглих от София към 5:00. Всичко вървеше добре, докато не стигнах до Правец. Не знам защо реших да пренебрегна инструкциите на GPS-а и да мина по маршрута, който bgmaps.com ме рутира предния ден - през Правешка Лакавица, Своде, Средни рът и Хубавене. Голяма...... не... ОГРОМНА грешка. След едно от селата асфалта свършва и следват 20тина километра горски път. След малко повече от предвиденото време за път и много псувни стигнах до вировете. Колегите бяха вече заели местата. Намерих едно местенце преди бързеите. Не ми изгледаше много добро, но нали ми е сефте, реших да пробвам.
Изображение

Разтоварих багажа и забърках манджата.
Изображение

Сглобих фидера и хвърлих. Първоначалните ми впечатления се потвърдиха. Беше плитко и течението много силно. Не беше моето място за това си събрах партакешите и тръгнах по течението. След кратка обиколка из нивите на Кунино намерих пътя, който върви покрай коритото на реката. Е, не беше точно "път" и след кратко шофиране(реших да не си "мъча" колата повече) спрях на една полянка с вирче. Явно не беше ден за риболов, поне да си направя един релакс сред природата, а и времето беше супер.

Имах много готова захранка и половината я метнах. Хвърлих фидера и се опънах на тревата. Минало известно време и не щеш ли върхът на фидера се разклати.
Виновника беше този хубостник
Изображение
Изображение

До края на деня се закачиха
Изображение
Изображение

и малко по-голямата
Изображение
Изображение

Малко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Докато събирах багажа се беше закачил един малък пакостник. Върнах го да на поправителен.
Изображение

Като за първи речен риболов и като се има предвид лошото начало, за мен това бе един успешен релаксираш риболовен излет. :wink:

Изображение
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural :!:
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Риболовен излет на река Искър(хронология)

Мнение от eminem94 »

Браво Колега .Хубаво си си изкарал ... А относно за GPS ... Не се подвеждай,избира ти най-краткия път,самоче сателита не засича,колко хил. дупки може да има по даден маршрут... ;)
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

Искъра е най, най, най красивата река- там и с малко риба си изкарваш чудесно, защото мястото е несравнимо красиво. Евала, колега за хубавия излет, а щом си хванал и риби- екстра- Браво, Баце!
PoIoGaVo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от PoIoGaVo »

Браво супер излетче
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Готино си си изкарал :!: Поне си фанал цаката на трошките :D ,може би де :D То тая рецепта се пази в сейфа на Венци :D
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Аватар
Naiden71
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Naiden71 »

Преди време минах по същия маршрут,и останах очарован от природата и от липсата на хора..
Поне видах доста добри места за риболов,но за съжаление така и не ги посетих. :wink:
Cohiba Fishing
stammba
новобранец
новобранец

Мнение от stammba »

Прекрасен излет колега, пълни ми се душата от тези красоти, а и рибка си хванал.Аз също се бях запътил натам, но не можах да намеря компания и се отказах, че не познавам добре местата. :wink: :smt023
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

Бравос за мренчугите :D :rolleyes:
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Браво за хубавия излет :!: А колкото до трошките, има ли значение дали са пресни, позапечени или съхнали на слънце. :(
Колкото повече толкова повече!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:smt038 :smt038 :smt038
nikki_76
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikki_76 »

Хубав и успешен излет колега.поздравления.
razor81
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от razor81 »

За трошките тук. :wink:
Naiden71 написа:Преди време минах по същия маршрут,и останах очарован от природата и от липсата на хора..
Поне видах доста добри места за риболов,но за съжаление така и не ги посетих. :wink:
Така и предполагах. Поне да бях минал по светло от там. Изглеждаше ми като да е много красиво. А и щях да огледам за добри места на р. Малък Искър. :)
The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be…unnatural :!:
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

И ние с брато днес бяхме там.Не беше силно.Сефтето ми беше един клен и след това само уклей,нищо друго.Брато хвана първата си бяла мрена ,но за съжаление само се запознахме с нея на брега,оплете се в другата въдица и скъса.Иначе не се и съмнявам,че си си изкарал гот,там е невероятно. :)
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

абе убаво сдобил си трошки,до тука убаво ,ама заеби данарката и се орентирай да ловиш на плувка щом искаш да ловиш скобари ,евала ,имаш желание ама се орентирай да ловиш на плувка ,с данарката става за мрени за каракуди,ама за скобари... трудна работа
razor81
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от razor81 »

venci72 написа:абе убаво сдобил си трошки,до тука убаво ,ама заеби данарката и се орентирай да ловиш на плувка щом искаш да ловиш скобари ,евала ,имаш желание ама се орентирай да ловиш на плувка ,с данарката става за мрени за каракуди,ама за скобари... трудна работа
Бях си приготвил и едно болонезе. Но на първото място от дървета не можах да го опъна. :wink: Нищо де, то трошки остана. Може да дойда на Струма, да нахраня там рибите и да прбвам на плувка :D
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”