Как да се справя с тези раци

Модератор: sapuna

executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Как да се справя с тези раци

Мнение от executor »

Аде и аз да са изхода...Значи да събуваме чорапогащниците на жените и с тях :D :D :D Само че и аз ходя на тоя водоем и от опит казвам-не става .Разкъсват чорапогащника мама им гадове за нула време.Силиконовата я надъвкват ама все остава по нещо от нея,но уви не съм имал и удар на нея.Количеството рак там е такова,че и картофите не помагат-пробвано.Даже за стръв ги ползвах-е тамошните ги ядат.Тигровият фъстък е решение,но шаран на него там не съм хващал,амури да,но шаран никога :roll:
Stand and fight
Аватар
Herodot
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Herodot »

IDA написа:...и.....останалото го пише в "риболовна кухня" :drinkers: :drinkers: :drinkers: :D
Прав си, Бачо! Като няма риба, И РАКА Е РИБА! Който не ги е пробвал, нищо не знае... :drinkers: :drinkers:
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP ... _ID=737330
Сори за спама :oops:
joker
новобранец
новобранец

Мнение от joker »

executor написа:Аде и аз да са изхода...Значи да събуваме чорапогащниците на жените и с тях :D :D :D Само че и аз ходя на тоя водоем и от опит казвам-не става .Разкъсват чорапогащника мама им гадове за нула време.Силиконовата я надъвкват ама все остава по нещо от нея,но уви не съм имал и удар на нея.Количеството рак там е такова,че и картофите не помагат-пробвано.Даже за стръв ги ползвах-е тамошните ги ядат.Тигровият фъстък е решение,но шаран на него там не съм хващал,амури да,но шаран никога :roll:
Къде в цялата хава видя чорапогщници бре човек?На тигров фъстък удря,ама трябва да храниш много и постоянно,а не 2 шепички на година.
Глупаците чет нямат... Дай Боже и с приятелите да е така!
boiskito2000
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boiskito2000 »

joker написа:
executor написа:Аде и аз да са изхода...Значи да събуваме чорапогащниците на жените и с тях :D :D :D Само че и аз ходя на тоя водоем и от опит казвам-не става .Разкъсват чорапогащника мама им гадове за нула време.Силиконовата я надъвкват ама все остава по нещо от нея,но уви не съм имал и удар на нея.Количеството рак там е такова,че и картофите не помагат-пробвано.Даже за стръв ги ползвах-е тамошните ги ядат.Тигровият фъстък е решение,но шаран на него там не съм хващал,амури да,но шаран никога :roll:
Къде в цялата хава видя чорапогщници бре човек?На тигров фъстък удря,ама трябва да храниш много и постоянно,а не 2 шепички на година.
Колега за гйола които гожори executor ко щеш храни и с камиони тигрови фастъци там шаро не пипа има хора които са хранили че хранили с фъстъци и няма и няма.А за на буля дамските чорапите стана реч порано в темата но и те не помагат.
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

За храненето с тигров фъстък мога да споря,на базата на риболов в други водоеми а и според материали от западните величия-напротив,ако се прекали със захранване с тигров фъстък има точно обратен ефект,рибата бяга.Точно по шепа на въдица е оптималното количество спорес светила в риболова,а кой съм аз да споря с тях :D :D :D А на друг водоем (без раци)това се потвърди-само че пак с амури.Масирано захранване с фъстъци ги изгони,а преди това с 3 ракети се събраха :roll:
Stand and fight
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Пействам и част от една статия:

Класика

твърде много мазнини и консерванти. Хиляди шарани се ловят на царевица и тигрови орехи.

Преди риболов царевичните зърна тряб­ва да бъдат замразени за 24 часа, след ко­ето се варят 20-30 минути, като предва­рително във водата се добавя ароматиза-тор. След варенето царевицата се оставя да престои два дена в отварата. Леко пок­рита със слуз и започнала вече да фер­ментира (само да не е започнала да пле-сенясва), царевицата изключително мно­го се нрави на рибите. Още една чудна стръв се харесва особе­но много на шараните - тигровите орехи. Тигровите орехи всъщност не са никакви орехи - така се наричат грудките на зем­ния бадем, който в Средиземноморието се отглежда от хилядолетия като култулно растение. Защо са толкова уловисти, ни­кой не знае. Те са много хранителни и са съвсем безопасни за шараните, за разли­ка от фъстъците, които са толкова твърди, че шаранът едва ли би могъл да ги прера­боти от раз.

Колкото по-малко орехи, толкова по-добре

Все пак бъдете внимателни - "орехите" са коварни и могат да ви изиграят лоша шега. Когато слуховете за приказните грудки за пръв път плъзнаха на континента, всич­ки се превъзбудиха. Но пъривте резулта­ти бяха разочароващи. В течение на ня­колко дни хвърлях по 2-3 кг тигрови оре­хи във водния прозорец между водните лилии. И нито едно кълване... Очевидно нашите шарани нямаха намерение да ядат такова нещо. И все пак тези орехче­та не ми даваха покой. Цял свят ловеше на тях! Само че при мен нещо не се по­лучаваше. Най-накрая един състрадате­лен колега прояви съчувствие и ме посве­ти. Оказа се, че тигровите орехи трябва да се оставят да престоят във вода 24-48 часа, а след това да се варят 30-45 мин. В никакъв случай не трябва да се добавя ароматизатор. Във водата тигровите оре­хи започват да ферментират и отделят неприятна миризма, но именно тя прив­лича неудържимо шарана. Главното е ко­личеството захранка. Две-три шепи са достатъчни! Някой може да се похвали с по-различен опит, но аз колкото повече захранка хвърлям, толкова по-беден ста­ва улова ми. Ако смятате, че е необходи­мо да се добави захранка, използвайте царевица, коноп и овесени ядки. От вре­ме на време може да чуете, че на някой водоем тигровите орехи не привличат добре рибите. Най-простото предполо­жение за това е, че някой риболовец-не-удачник просто е прехранил рибите с тях. От години вече на тези тигрови орехи се лови риба. Само раците и Платиките не са във възторг от тях, но толкова по-добре.
Stand and fight
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”