Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Болонезе Tica
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Болонезе Tica
Здравеите Колеги,
моля споделете впечатления и мнения,като сравнение м/у Tica Wonder и Tica Ares.Имат приблизително еднаква акция но теглото им е 277гр./210гр. в полза на Ареса (говоря за 6м.).Разликата в цената не е съществена но съм чел лоши отзиви за Ареса.
Разбира се темата е отворена за всякакви коментари относно Болонезе прътове.
Благодаря предварително!
моля споделете впечатления и мнения,като сравнение м/у Tica Wonder и Tica Ares.Имат приблизително еднаква акция но теглото им е 277гр./210гр. в полза на Ареса (говоря за 6м.).Разликата в цената не е съществена но съм чел лоши отзиви за Ареса.
Разбира се темата е отворена за всякакви коментари относно Болонезе прътове.
Благодаря предварително!
-
- новобранец
Re: Болонезе Tica
Имам болонеза Тика Арес 5 метра,невероятна е.Обикновено я използвам на река за морунаж и ми доставя голямо удоволствие.Мисля скоро да си купя 6 метра Тика Тихниум,но не знам дали е много мека,
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Техниум не беше ли Шимано 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- фен клуб-скобар
Аз имам Тика-Техниум.chirusa_bg написа:Техниум не беше ли Шимано
Много е добра и стегната.
Колега ,препоръчвам ти АРЕСА.
-
- научил се да хвърля
колега Saksi кажи нещо по-подробно за Техниума,и защо препорьчваш АРЕСА 

izvinqvam se za maimynicata no neshto stava sys pc-to..Otnosno temata imam Ares ot 1 sedmica i prosto e neveroqtna pry4ka
mreni po 2 kg gi vadi bez problem a ydovolstvieto e neypisyemo

-
- фен клуб-скобар
Техниума ми пасна на ръката и на джоба.nasko_merlina написа:колега Saksi кажи нещо по-подробно за Техниума,и защо препорьчваш АРЕСА
Стегнат е.
Ареса е по лек и много по стегнат от Уинъра.
Само дето е по скъп.
Препоръчвам ти Арес или Техниум.
На Уинъра ,като се събере въдицата ,има по голяма възможност да се строшат водачите.
Всичко опира да нагласа.Трябва да пипнеш дадена въдица.
На някои им харесва Суинга,който за мен е много лигав,ама при вадене на риба си има предимства.
П.П.Работих два месеца в магазина на ТИКА.
Сакси,пообърка ги малце,Уинера е директен,Уондера е болонезе и директен.
Ама нема нищо,все с " У " . Като най-тежките и с най-голяма акция са Уондъра и Адвантич ( 5-40 ) ,съответно са и най-здрави,не са толкова крехки ,колкото другите модели с акция започваща от 1 или 2,но минуса е ,че и двете натежават и минават 280 гр. при 6 метровите вариянти.Държал съм ги и двете и не съм много оптимистично настроен,ако трябва да са в ръцете цял ден,като им туриш и едно макаре 2500-3000 ,отиде на над 600 гр. ,но пък са доста по надеждни.Винаги теглото за сметка на здравината(има и изключения в някои доста скъпи модели на други фирми ).Ареса е малко по-мека и лигава,но пък и доста по-лека.Бих се спрял нея,тъй като една от основните идеи на болотата е да бъдат леки и да не изморяват ръцете при целодневно хвърляне и изтичане.Пък и както сам си казал,акциите не се разминават много, за сметка на теглото.Поздрави и дано направиш избор от който да си доволен.

TICA FAN
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Сигнал или Техниум,това са моделите ,които ми харесват,ловя с тънки влакна на река,тия с 5-40гр.не ми позволяват това, а и твърд строй за боло нещо не ми е по вкуса.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
[quote="SONY"]Сакси,пообърка ги малце,Уинера е директен,Уондера е болонезе и директен.
Ама нема нищо,все с " У " .
Прав си.

- sandy
- ще става разбирач
NITro`bE написа:izvinqvam se za maimynicata no neshto stava sys pc-to..Otnosno temata imam Ares ot 1 sedmica i prosto e neveroqtna pry4kamreni po 2 kg gi vadi bez problem a ydovolstvieto e neypisyemo

Кога я купи та и мрени по 2 кила почна да ловиш?
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?