Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Re: Сом на тролинг

Мнение от Franko »

Да дойдеш до пясъка и да не се обадиш. 8) Мисля се разминавах с ел. моторчета,но не съм предполагал,
че един от тях може да си бил ти.
За до година си помисли. :drinkers:
Почвам да заговарям всички с такива моторчета.
Между другото :arrow: Пена е много сериозна макара,но е и доооооста тежка.
Има и други здрави с по малко тегло. :wink:
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Относно Пена,има фейс,но как ще се представи в бой,само практиката ще покаже!Промоцията на Никито е просто уникална,но дали не е изостанал един Ъгли стик Тайгар до 50lb.в някой склад :roll: ?????
Троли,Франко е прав,идваш на наша територия и си траеш!Страх те е да не вземем да научим някой чалъм от теб! :wink:
julian nachevski
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от julian nachevski »

yzyna написа:
Franko написа:
yzyna написа:........та рибата си разви целия аванс,стигна края и скъса!!!!!!!!Отчитам поне 3-грешки от моя страна!
1-во защо изгасих двигателя,ако не го бях загасил,историята можеше да има друго развитие!
Защо да е грешка и как така ти скъса,не тегли ли лодката.Дори 10кг сомче тегли лодка 200кг.
Лодката се явява като допълнителен аванс и за да ти скъса конеца мисля е било нещо от грешка в линията или просто си форсирал нещата.
Франко,тази цялата ситуация се разви за около 30-40сек.какво би направил ти?
няма грешки Узуне при всеки го има или къса или вади лопатката на воблера.
моята риба няма кой да я хване
stojata
новобранец
новобранец

Мнение от stojata »

dobre be az 3ta godina se opitvam da dokopam som4e ama nestava
stojata
новобранец
новобранец

Мнение от stojata »

daite savet za struma
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Друг случай от тази година!Виждам на сонара огромен облак и си викам-"това,ако удари"! :D След 5 -10 секутди следва удър на лявата пръчка и вече нема проблем,хващам и се почва борбата!Имаше лек източен вятър,но рибата ме побърка!Смени всички посоки,лево-десно,после потапяне на пръта в дълбочина,като през цялото време следвах напъните с лодката!Двигателя след половин час угасна,но успях да го запаля без сома да се откачи.След половин час ме заболя ръката и смених с дясната.Просто държиш и чакаш умората!Умората идва,но не при рибата а у мен!Мина час и дойдоха едни хаймани с лодка и ме питат от близо-"ЩО НЕ ГО ДИГНЕШ"? :shock: Ела го дигни ти бре,той ме направи луд,не знам къде се намирам и колко е часът! :drinkers: Поседяха-досаждаха 1час и се разкараха,но борбата продължи!За миг видях воблера,беше се дигнал сома,но немаше мехури!Накрая излезе силен южен порив на вятъра и ТОЙ тръгна срещу него,към плиткото.Плуваше спокойно на 1-2м.дълбочина на 10-20 метра пред мен и макар да нямаше мехури си мислех-"Мой си"!Точно в този момент,в който го преследвах срещу вълните,той направи рязък тласък и се откачи! :shock: Не можех да повярвам!Бяха минали два часа и половина в борба и накрая нищо! :( Мъчно ми е,но анализът сочи,че финният прът просто не може да умори много-тежка риба.Явно съм се разхождал над него без да го моря! :drinkers:
Абсолютно си прав със заключението си.Такъма за сом трябва да е здрав....пардон,много здрав.Моренето с мека пръчка е невъзможно(говорим за голяма риба над 50кг.).Тази година го ядохме със голям шаран.Разкарва ни 5 часа 2 лодки из язовира.Когато стигнехме до брега или някой клон...палехме двигателя и ресто към средата на водоема.През целия път шарана ни следваше,като кученце.След изгасянето на двигателя борбата започваше отново.И аз разчитах,че това животно се мори от навития фидер,но не би....само съм се заблуждавал.Такъма ни беше много слаб за напъване на рибата....скъса и се кортолисахме от нея.
Това което виждам със счупените макарета обаче надхвърля очакванията ми.Според мен ти не си копнал сом,а дъното.Но не твърдя нищо,защото съм се нагледал на случки(вече).Когато в началото на годината във форума се пусна пост за огромен сом закачен и изваден на фидер с тънко влакно се възпротивих бурно(не само аз де).Тогава наивници изказваха мнение,че сме завистливи в изказванията си.Всъщност не сме били наивни.Сома започна от кота 120кг.....мина през 100;80;70 за да се окаже 60кг.В последствие от разказ на очевидец разбрах,че верно е клъвнал на фидер,но са се качили в лодка и са му пуснали стрела с харпун.Това го понасям,като разказ.
Пеновете са здрави и бих казал едни от най-доброто за силна риба.За влачене може да са по-малък размер.Но очаквате ли рибата сом да клъвне се застраховайте.Изпуснатата риба също дава положителна емоция за цял живот.Гадното в случката след нея,че се намират винаги специалисти които да те поучат.Всъщност човек се учи и приема новости,но не от лимонади.Тази година запитах Руснаците,защо не харесват нашите сомски куки.Те ми отговориха,че просто са слаби.В първия момент се възпротивих на техните изказвания,но след всички случки с мои колеги....реших,че са прави.За това си закупих от Ибей....Гамакатцу 3 и 4 пъти стронг.Нагледах се на изправени куки,счупени връхчета и т.н.т.Естественно когато куката е в месото да няма проблем,но сома има и четки.Там освен острота се търси и здравина.....доста често куката не е пробила коста и от там следва изправянето.
Това е моето мнение относно такъма за риболов на сом.От здрав до по-здрав.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

А, Батко взе да поназнайва за тролинга :lol: Това да не го прихвана от Никито? Като каза руснаците и се сетих как им препоръчваш да ги уредиш с карбонки - голем смех Баце :lol: Що не им каза,че са глухарчета :mrgreen: Сладуранчик си ми ти :P Тази годинка ловнах една 50 тичка с прътче с акция 20-40 при това на клонк :drinkers: Невероятен екшън беше :shock: И още си ми стои такъмчето на него. А здравината на плетеното влакънце е 50 lb :wink: Явно немога да попадна на макароразрушителя изпортил Тролката :rolleyes: Друго си е да влачиш с този Пен и прът за морски тролинг 50-60lb . Цял ден може да разкарваш някой найлон без да се угадиш - кеф отфсекъде :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тази година загубих 6-7 битки по един и същи начин!В даден момент,сомът прави толкова бърз и рязък тласък,че аванса няма време да зацепи,а резултатът е огънато едно жило от тройката или кражба на воблера!На откриването ми удря зверски и навивам все едно има бяла риба 1-2 кила,идва спокойно до лодката и изведнъж следва "рязък тласък" и край с воблера.Това е обратното на 2 часа битка и пак "рязък тласък".Макарите се счупиха понеже хванах макарата,а не пръта и така цялото напрежение отиде в мястото след чупката,за това си купих Пен.Точно на мястото на счупване,има издатина която затваря бигела!Накратко,при мен проблемът тази година е бърз-"рязък тласък" от страна на сома и съответно загуба.Учуден съм,че при сомът на Медичков не видях този проблем? :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

oprashev написа:
oldman написа:Според мен вече е студено, но не пречи да се опита! Бяла, сом - каквото удари!
Точно така колеги ,от опит глава не боли ,а и на Пясака по4ти всеки ден някой има слука със Сом или голяма бяла риба :)
Аз ли4но съм там по4ти през ден и се радвам на добър улов ,яд ме е само че все още не е тръгнал кустура и бялата на отвесно блеснене :(
Може би тази година заради спадналото ниво на водоема няма да се групира в дълбокото този вид риба ... :drinkers:
Не зная дали е студено но на Ивайловград се хванаха две сомета на повърхноста на водата....говоря за събота и неделя.Други две се закачиха на 10м.,а останалите на по-дълбоко до 31м.В момента няма ярко изразен термоклин и рибите се движат във всички слоеве.
Към Маги-фикс малки тайни.....Пръчлето въобще не ти е с малка акция или по-различно от нашите....не си извънземен.И когато съм говорил с някакви руснаци за кльонкове съм им казал каквото мисля.Не ме карай да си вадя личните с тях.Те настояват за карбоновите,просто защото нямат такива.Пишеш така все едно провеждам някакъв бизнес с тях....посочи поне цените на които съм им ги предложил.Мисля,че са доста по-ниски от магазинските.Това трябва да ти говори,че не го правя с цел търговия.За твоя сом те поздравих при улова,но така и не видях да е 50кг.Моля те не ми обяснявай колко си велик.....разкажи за сома как и къде го хвана.В този и другите форуми се пише обикновенно за това.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Опрашев измъчваш ме с тоя Пясъчник! :D Така ми се ходи! :cry: :cry: :cry: Случката на Пясъка е стара,не съм темерут и ако се засеча с някой от вас много ясно,че ще ви поздравя/се обадя/! :drinkers: Узуна ме кефи!Изкупи всички воблери под носа ми,развива се,хваща и си пее! :D :drinkers:И с Пенчетата ме е изпреварил,много е нахъсан!Явно ще успее! :bear: :drinkers:
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Тролка ето какво направихме с твоя фаворит узуна оня ден на пяська,само ето това ни остана

п.п признах го Личката няма друг като него така да помпи лодката :lol:
Изображение

Изображение

Изображение
ето ме и мен :) само това ни остана,супер качествен валат без нито един удар :wink:
Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

пенн са здрави - проста консртрукция но от добър материал. аз ползвам различни Пенн повече от 15 год в солена вода и само ги измивам на чешмата след това. предполагам че сте си взели ссм варианта - метал защото има и модел ссг - от графит. а това дето затваря бигела е на винтче - аз още с копуването го махнах и си е затварям на ръка - така няма проблем когато е ползвам са сърфкастинг да се затвори инцидентно. другия сполучлив модел им е Slammer, но Spinfisher си е класика спинингова макара за едри риби .
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Тази година загубих 6-7 битки по един и същи начин!В даден момент,сомът прави толкова бърз и рязък тласък,че аванса няма време да зацепи,а резултатът е огънато едно жило от тройката или кражба на воблера!На откриването ми удря зверски и навивам все едно има бяла риба 1-2 кила,идва спокойно до лодката и изведнъж следва "рязък тласък" и край с воблера.Това е обратното на 2 часа битка и пак "рязък тласък".Макарите се счупиха понеже хванах макарата,а не пръта и така цялото напрежение отиде в мястото след чупката,за това си купих Пен.Точно на мястото на счупване,има издатина която затваря бигела!Накратко,при мен проблемът тази година е бърз-"рязък тласък" от страна на сома и съответно загуба.Учуден съм,че при сомът на Медичков не видях този проблем? :roll:
Eeeeeeee,Троли не предполагах,че хващаш по този начин макарата.Тогава е възможно това да са риби.Сега мисля какви стойки използваш,че ти се налага да хващаш така.Аз използвам стойка,която ми прави Краси.Държа руля и пръчките са пред мен на еднакво разстояние.Същите стойки използвам за кльонк.Могат да се монтират на всякаква лодка за дъното и.Моята е гумена,на Краси твърда.
И пак си мисля за аванса....трябва да сработва.
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Батко,трябва отново да те разочаровам. Прътчето е Ъгли Стик Късттъм графит 15- 40 гр дължина 2.4м :lol: И следващия сезон ще го ползвам, тъй че ако се засечем искам впоследствие да потвърдиш това на всеослушание :wink: Нали си голем и ти викат - истината :drinkers: Другата ми пръчка е с тест 30lb и аналогична риба хваната с нея излезе с 30мн. по - бързо. Но кефът от борбата с малкото прътче е неописуемо по-голям. Обяснил съм ти нещо за олекотения такъм и не мисля да се повтарям. Туй че нямаш кураж да използваш такъв е отделно нещо :!: А Тролката е Велик да държи макаретата за корпуса :lol: Сигурно е научил тая техника от красивата си съпруга :rolleyes: Уникален както винаги- печели пълните ми адмирации :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Маги,а да те помоля точно ти да не ме учиш на нищо.Нямаш понятие баце.Погледни си горния пост за какви либри говориш и пишеш(20-40).Сега променяш нещата с думичката до година ще ползвам.Ползвай каквото пожелаеш....не ми дреме,а не съм те и питал.Пиши си постовете за себе си и не се углеждай в хората.Не ме учи на марки и либри,защото пишеш глупости и неверни неща.На тролинг използвам въдица Ъгли 12-30либри с 40 либри на Дайва и мултипликатор на Абу.Кажи ми как разбра аз със какво ловя,та се изказваш с някаква смешна категоричност.И не се моли толкова много за среща на язовир.
Сподели, кога пак ще точиш язовира на баба си. :!: :wink: Ходи ли за риба,или сега там не дава. :wink: :roll: :rolleyes:Ей това е инфо,а не какво има в гардероба ми. :idea: :arrow:
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”