Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз.Батак-пастърва!!!
Модератор: sapuna
яз.Батак-пастърва!!!
Здравеите колеги.
Не съм сигурен дали това е местото за информацията,ако трябва може да се премести.
Не бях чул да има пастърва в язовира.Но тази събота и неделя един приятел изкара 2 броя!Бехме в раиона на Цигов чарк.Малки-15-20 сантиметрови.Да не би да са зарибили здраво?Съжалявам,че в момента не мога да кача снимките,но ако ви е интересно ще ги сложа довечера.
Не съм сигурен дали това е местото за информацията,ако трябва може да се премести.
Не бях чул да има пастърва в язовира.Но тази събота и неделя един приятел изкара 2 броя!Бехме в раиона на Цигов чарк.Малки-15-20 сантиметрови.Да не би да са зарибили здраво?Съжалявам,че в момента не мога да кача снимките,но ако ви е интересно ще ги сложа довечера.
DUM SPIRO, SPERO
-
- вече хвърля и на тежко
- lastika
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: яз.Батак-пастърва!!!
От този язовир е изкаран националният рекорд на пъстърва.Сигорно сте хванали балканки.И дано сте ги пуснали с тези размери 

Калин Запрянов
COLMIC BULGARIA
COLMIC BULGARIA
-
- научил се да хвърля
-
- научил се да хвърля
По хубаво от това нямагеорги стефановo написа:зарибиха го лани

Малко уточнение,рекорда за пъстърва е от Големия Беглик ,бившия Васил Коларов.Виждал съм я препарирана преди много време,наистина голяма красавица.lastika написа:От този язовир е изкаран националният рекорд на пъстърва.Сигорно сте хванали балканки.И дано сте ги пуснали с тези размери

TICA FAN
Ето го едното рибенце.Другата беше малко по-голяма,но нямам снимка.

И двете бяха "цункани" и пуснати обратно.

Ако наистина е зарибен,това е чудесно.Дано,наистина бъдат оставени на мира поне за година.

И двете бяха "цункани" и пуснати обратно.

Ако наистина е зарибен,това е чудесно.Дано,наистина бъдат оставени на мира поне за година.
DUM SPIRO, SPERO
-
- научил се да хвърля
Ако рибките са хванати в района на втичалото под бензиностанцията на Превала то най- вероятно няма нищо общо със зарибяване-там инцидентно си се ловят предимно дребни балканки.На Батак поне шаранчета да пускат редовно и ще стане предишния привлекателен водоем, но и десетките хотелиери като че ли не виждат връзката между пълни с риба води и пълни с хора хотели. Вместо това се вихрят с мрежи и след тях остава само дребосък.
и рибата има душа-бракониера не
-
- научил се да хвърля
И амур! Иначе става обрасла локва.
-
- научил се да хвърля
Мн си прав колега но за сажаление ас и ти сме на това мнение,а тези с хотелите немогат да го разберат това.Липсват хора в този бизнес които мислят и за след 5=10 години на предboris1 написа:Ако рибките са хванати в района на втичалото под бензиностанцията на Превала то най- вероятно няма нищо общо със зарибяване-там инцидентно си се ловят предимно дребни балканки.На Батак поне шаранчета да пускат редовно и ще стане предишния привлекателен водоем, но и десетките хотелиери като че ли не виждат връзката между пълни с риба води и пълни с хора хотели. Вместо това се вихрят с мрежи и след тях остава само дребосък.

За Батак темата е много обширна и доста тъжна за съжеление особено последните години.Мрежите редовно са във водите му,няма контрол,изобщо позната картинка.Пъстървите са рядкост,шарана постоянно намалява.Хотелиерите ако отделят по някой лев за зарибяване и съответно се прави реклама и се разчува ,че язовира се зарибява редовно,ще увеличат клиентите си многократно.
TICA FAN
SONY, като си коментираме не може ли да се направи някоя от двете теми за Батак основна и там да течат коментарите за водоема ... Така ако се пусне дублираща тема отнасяща се за друго - модератора може лесно да я премести, заключи или изтрие.bate_em4o написа:Здравеите колеги.
Омръзнало ми е да ровя в различни теми с едни и същи коментари ...
И колегите пускащи нова тема за язовира - ми проверете първо дали ВЕЧЕ нама такава и пишете в нея.
Знам, че е най-лесно да пуснеш "СПЕШНО търся инфо за яз.Батак!!!" но това не помага на останалите да напишат нещо /което вече са писали преди няколко дни в друга тема/ или после някой да ползва инфото.
Просто става поредната "къса" и "мимолетна"тема ...
bate_em4o не визирам тебе. Да не се засегнеш.

Ако беше прочел долното - темата ти нямаше да я има ...
Всеки иска да чете нещо като това:
ЯЗОВИР БАТАК
Координати:
Залята площ - 22 080 декара
Воден обем - 315 милиона m3
Година на построяване: 1959
Язовир Батак е третият по големина в България и е разположен в Западните Родопи по поречието на река Мътница - на 4 км. от гр.Батак, Община Пазарджик, Област Пловдив.
Водосборна област - 463,69 кв.км. Средногодишен отток - 124,8 млн.м3 . Предназначение - комплексно.
Язовирната стена е от земно-насипен тип. Противофилтрационна преграда - глинен зъб. Височина от основата - 35 м. Дължина по короната - 273 м. Кота корона - 1108 м.
На западния бряг на язовира се намира планинският курорт Цигов чарк. А на другия бряг летовище Дъното, което е по-тихо и спокойно.
Рибите,които се срещат в язовира и са обект на спортен риболов са : костур, червеноперка, бабушка, каракуда, шаран, уклей и по-рядко балканска пъстърва, речен кефал, сивен, толстолоб. Ако си падате по риболова на хищници, то костура е в доста големи количества и може да се направи интензивен риболов, както на спининг - от лодка, така и на живи рибки. За жалост останалите представители на хищния род, като бялата риба, щуката и сома липсват или са изключително редки. Всички останали риби се ловят успешно на плувка. Ако практикувате "тежък" риболов или фидер, то трябва внимателно да подберете местата, предвид многото водорасли. Дъното на почти целия язовир е доста богато на растителност, особенно покрай бреговете. През зимата доста хора от цялата страна практикуват и риболов на лед. Язовира е свободен за риболов и се изисква единствено заверен риболовен билет. Курорта " Цигов Чарк " предлага голямо разнообразие от хотели, бунгала и почивни станции в които може да се отседне и да се съчетае почивката с риболова. Разбира се, има условия и за къмпинг на самия язовир. През топлите месеци на голяма част от бреговете на язовира, се виждат лагеруващи риболовци и туристи от почти всички краища на страната. Някои от тях изкарват там с месеци.
Като заключение ,мога да кажа,че язовир Батак е едно невероятно кътче за отдих,почивка и риболов.Красивите гледки са буквално навсякъде,като изключим тук таме мръсотията по язовира, оставена от лагерите на някои къмпингуващи риболовци. Ако не сте имали възможност до сега да го посетите, то при първа възможност го направете. Ще останете доволни от хубавата природата, а ако имате и малко късмет и от риболова.
www.nariba.com-SONY 11.2009.
"Щастие за всички, щастие даром!"