Видове кльонкове

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Видове кльонкове

Мнение от Emo-83 »

Принципно може да се кльонка със всичко.Например половината от малко мебелно колелце,дезедорант,капачка и всичко с подобна форма.Важно е обаче всичко да става леко.А за да се случва това до истината не се стига лесно.Ето и аз хвалих днешния ми кльонк.А сега вечерта се раколебах малко в качествата му.Май ще свалям петата и ще слагам друга.Чука лесно и чисто,но не мога да му вкарам сила.А хубавия кльонк може всякък....леко и силно.
atanasov2004
новобранец
новобранец

Мнение от atanasov2004 »

Здравейте колеги :D :D :D Тъкмо се чудих къде да пусна темата за нещо което просто не можах за повярвам.
Мой познат ,работещ като охрана на имотите на много известен бизнесмен,който няма да спомена ми показа нещо уни-
кално...Въпросния бизнесмен има в двора си малко красиво езерце в което живеят два сома-дълги от по 1м-1,20м.
Та моя човек отвреме на време хвърля дребни каракуди и слънчевки за храна на сомовете ми показа следното-взе
от коша за боклук едно парче- :shock: :shock: :shock: динена кора и започна да пляска леко по повърхноста на водата
след само минута с очите си видях главата на сома почти до динената,който се врътна подплашен като ни видя клекна-
ли до водата,изпляска и се скри в дълбокото....просто не можах да повярвам :roll: ....обикновенна динена кора-кльонк
Поздрави и успехи :D
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

..
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:20 am, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от prokop4o »

колеги тези кльонкове които ги продават днес "в магазин на риба.ком" добри ли са и заслуйават ли си парите?
http://forum.nariba.com/viewtopic28132.html#p433801
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

..
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 5:19 am, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Много са красиви,супер изработка :smt023
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

От около година само следя тази тема ,защото съм начинаещ в този вид риболов.Тази година за пръв път хванах сомчета на кльонг и реших да покажа и аз моите съчки :D Изображение
Не са кой знае кво но някои от тях вдигат рибите успешно.За сега успехите ми са 2 петтички и един по- малък,но и аз чакам моя ден :D.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Аватар
magiosnika---
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от magiosnika--- »

Чудесно си се справил :smt023
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

борислав енчев написа:... и аз чакам моя ден :D.
Денят ще дойде със сигурност! :smt023
Като им гледам ъглите, и на мен с такива ми е най-лесно - близки до S-формата.
Някакво спец. закрепване си направил, колега на петата към ножа гледам, да не са сменяеми някои от тях?
И от какво са тези бели дръжки? Много са красиви!!!
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Петите не са сменяеми.Просто на единия му се отлепи по време на (работа) :D и започнах да ги подсигурявам един вид.Отначало мислех че това ще повлияе на звука, но поне по моя преценка не е така.Дръжките са от бял махагон,а на последните два са от липа. И на мен с тая форма ми е най лесно но в никакъв случей не отричам другите.просто се уча още :D
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Бял махагон казваш :D Не съм срещал такъв, ше взема и аз да издялкам някой с такава, много ме кефи!!!
Аз пък кво съм се влюбил в тия коркови дръжки, сигурно щото имам 1 м2 корк и за това :) :) :) Не ги и доизкусурявам много, ама са ми много удобни, даже дръжките не ги лакирам, или само 1 слой лак и той почти попива - така не се хлъзгат в ръката. Иначе съм фен на изпъкнали пети. Ето една снимка:
Изображение
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Супер са!С изпъкналите се чука по-лесно сякаш,но за другите съм чувал по-добри отзиви.Много готина кутия си им барнал.От какво е?
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

:D :D :D
Аз само за снимката ги пъхнах там, от безжичен микрофон е куфарчето иначе :drinkers:
А за петите - не правя много разлика, и с едните и с другите след 5-6 удара настройка си тръгва симфонията :D
Изключвам разбира се някои дръвчета, с които не става и не става. Такива даже не си играя да ги преправям, отиват в коша :oops:
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Да взема и аз да покажа първите ми опити в кльонкостроенето,приемам всякакви критики!То това било доста трудоемка работа,баси,ако и нямаш подходящи инструменти,направо ти се разказва играта!Лично аз съм ползвал трион,ножовка,няколко модела пили и различни по размер шкурки!

Този ми е първия,материала е салкъм,тропа доста силно,но немога да извадя звук винаги,незнам от ръчичката ли е или от него!Ще го преправям малко откъм пета!
Изображение

Изображение
Това ми е втория опит,направих го от бук,направо ми разката фамилията баси,този материал много трудно се бачка!Смятам да го лакирам и пробвам на вода как ще пее!
Изображение

Изображение

Те тук една заготовка от парен бук,за разлика от предния се работи доста по лесно,ще видиим как ще го докарам!
Изображение
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Тоя последния като го довършиш ще е най-лесен според мен,заради формата.Инъче браво за труда!Супер са.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”