Ивайловград

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Re: Ивайловград

Мнение от отец Ми Го Нафърфорий »

Teleto написа:...Пак е тапо да разказвам на баща ми за сватбата.
помня я сине...ядохме сом на нея :idea: а къде го разхождаш Телето...язовира е голям, ма аз като един отявлен Божи турист случайно го знам да кажем като картограф :lol: :lol: :lol:

питам да знам къде да гледам другия път :?: :lol: :lol: :lol:

а дали ми е болна темата чадо....поживил те шефа отгоре за въпроса :lol: :lol: :lol: ....едва ли на някой тук му е по болна :idea: ... трактат пиша в Синода сине ...доста обемист при това и понеже съм застъпил нивата и температурите в права пропорционалност към аргументираното развитие на водораслите като жилище на лина, респективно - хранителна верига за видрите....та затуй се зарадвах на добрите ти познзния за прийждащите води в тоя язовир...въпроса да имам сигурност в думите ти за да го добавя в писанията си към графа абсурди :idea:

Амин
Господ може всичко чада мой !
Торбалан
новобранец
новобранец

Мнение от Торбалан »

Относно Ивайловград – темата е хубава и има интерес към нея, очевидно /все пак 12 страници са това!/.
Тази година язовира даде оскъдно :? . Това е безспорен факт. Аз лично имам две сомета от там, но и едно късане, което няма да забравя до края на дните си.
Язовира, все още слабо го познавам, но от мойте наблюдения смея да заключа, че е яко разбучкан и дава на периоди. Уточнението е, че тези периоди може да следват дори през няколко години.
Покойният Бате Милко имаше една интересна теория относно сома в този язовир, която се опитвам да проверявам. Според нея, сомът има пикова активност през около 4 години. Като се замислих, може и да има някаква логика, но все още ми е малко статистическия материал за изминали периоди, за да могат за се правят някакви по-сериозни изводи.
Иначе, мога спокойно да кажа, че това е язовира където се чувствам най-спокоен и си отпочивам най-добре. А пък и статистически погледнато – там съм правил и най-резултатните си излети. Поне засега!
Ръката МУ отдава всекиму - дължимото.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Че язовира е разбучкан,това е така.Но и също така е истина че в момента има хора които от известно време зарибяват усилено и същевременно се опитват и да го опазят от бракониери с мрежи.До няколко дни,ще качвам лодка която ще е за горските,но търся и умувам колко голям двигател да кача и т.н.Ще се дават и пари за бензин на горските за да обикалят. :partyman: Помагайте всички,за да имаме после очи да говорим и ловим риба.Много мрежа се събра от бракониери и се пали на момента,даже в този момент има бракониер който е на съд заради това.Глобявят го 2000лв и той бил много недоволен от глобата и обжалвал но разбрах със 100% согурност,че нямя да се отърве и ще му вдигнат и глобата.Така им се пада и нека знаят че ще имат още по-големи проблеми. :smt030
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Krokibg написа:Че язовира е разбучкан,това е така.Но и също така е истина че в момента има хора които от известно време зарибяват усилено и същевременно се опитват и да го опазят от бракониери с мрежи.До няколко дни,ще качвам лодка която ще е за горските,но търся и умувам колко голям двигател да кача и т.н.Ще се дават и пари за бензин на горските за да обикалят. :partyman: Помагайте всички,за да имаме после очи да говорим и ловим риба.Много мрежа се събра от бракониери и се пали на момента,даже в този момент има бракониер който е на съд заради това.Глобявят го 2000лв и той бил много недоволен от глобата и обжалвал но разбрах със 100% согурност,че нямя да се отърве и ще му вдигнат и глобата.Така им се пада и нека знаят че ще имат още по-големи проблеми. :smt030
Кроооокииии....знаем го кой е.....знаем и за зарибяването както и за паленето на мрежите се знае...:lol: :lol: :lol:

Амин...така трябва да е навсякъде обаче.... :idea:
emilkg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от emilkg »

Всички които посещаваме язовира често знаем че бракониерите ги гони румен. Но за зарибяването участва Кириша и то с най голяма заслуга той даде началото и до ден днешен той е зарибител № 1 на Ивайловград от създаването на язовира, А който не вярва нека да попита чичо Насо (ШОНЕТО) той е там почти от създаването на язовира
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

:lol: :lol: :lol: така е....само да не го пита за мрежи, че ферман требе да напише от разказа му :lol: :lol: :lol:

а че Росен зарибява.... :lol: :lol: :lol: еваларка...е не е само той, ма как и да е... :lol: :lol: :lol:

накрая миналата година му отвориха мрежата и на рибарника...за благодарниост...та хептем да зариби....

на българина угодия нема !
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Ивайловград

Мнение от Emo-83 »

Хубав язовир.Бих казал любим.Но когато фактите говорят и БОГОВЕТЕ МАЛЧАТ отче.А от картограф няма нужда.С ЧУКИТЕ БУКИТЕ И МАЖДРЯН не си полезен.Разкажи нещо за риболова.Аз казах моето мнение.Ти ме попита кой ми е разказвал за язовира.А мрежите ги знаем всичките.Само че едни ги режат,а други внимават да не са на някой познат митничар.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Теленце-май не си в час много за мрежите в момента.На Румен му е през оназ работа дали са на митничар или на министър.Гони ги като "империалисти"из водата,че и вече има нов помощник.. :twisted: .
Па бат Насо и той видя зор на тая тема,но време беше да се случи-еваларка на хората на които им пука за Ивайловград.

Опа забраих-Отеца е писал доста за Иваиловград ма требе да се поразровиш... 8)
Я елате рибенца при батко...
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Ивайловград

Мнение от Emo-83 »

Не говоря против хора,които се грижат за зарибяването.Радвам се,че ги има.Бих им съдействал с всичко.Това са хора за уважение.Даже се извинявам,ако съм обидил някой.Непознавам всички и моля да не се приемат нещата лично.Мисалта ми беше,че небива язовирите да се приемат като лична собственост.Дори и да живееш там.Той не е твой.Той е наш и всеки има право да мисли,да дава мнения,да се грижи за него.Естествено няма право да му вреди.На Струма перничани казват-нашата река.Като стигнеш Кюстендил грапавите кюстендилци казват-нашата река.И така по течението всички.Всъщност повечето от тях правят бели.Не всички естествено....ТА мнението ми беше,че необичам да ми забраняват да давам мнения за НАШИТЕ язовири.Нищо,че не живея там и не сам картограф.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

ти си давай сине давай...нема лошо..той бог всичко види...ма я като го даваш и особено като си нов тука глей кво даваш....да ни са повтаряме...щото буките и чуките ги мани ...колко дни в годината си там във водата чадо е важно ??? и кво праиш у нея е не по малко важно...щот са нагледах сине на туристи...тука мноо знаят и мноо са чели а като идат там и запецват...кое кво беше..ма го нема нета да припомня...знаеш ли...имах 1500 писания тук и ги делнах с кеф....след това настана тишина...мъртвило чадо.

не те спирам да изказваш мнение..напротив...пиши...но гледай да е нещо ново....за да е интересно и полезно

а вярвай ми че ние знаем всичко....от-до !

и гъби да си брал там..пак ще се знае :idea: нал тъй бе "66тия мен" :lol: :lol: :lol: ич те нема горе :twisted: :twisted: :twisted: сега като стане комплекса 3 в 1 чеверме барбекю и фурна и ша та обявя за баш готвач....ма нема да казваш за оная рецепта сом на чеверме....щото ша земат насекъде да ги въртат и... :lol: :lol: :lol: ти си я знаеш и аз неща да я знам....искаше големо чеверме...имаш гооо :lol: :lol: :lol:
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

отец Ми Го Нафърфорий написа:
и гъби да си брал там..пак ще се знае :idea: нал тъй бе "66тия мен" :lol: :lol: :lol: ич те нема горе :twisted: :twisted: :twisted: сега като стане комплекса 3 в 1 чеверме барбекю и фурна и ша та обявя за баш готвач....ма нема да казваш за оная рецепта сом на чеверме....щото ша земат насекъде да ги въртат и... :lol: :lol: :lol: ти си я знаеш и аз неща да я знам....искаше големо чеверме...имаш гооо :lol: :lol: :lol:
Много работа бе баце.. се не моем да зафтасаме да се качиме при тебе,ма и таз ке стане-ще пробваме новите придобивки... :lol:
Па нека си дава мнението момчето,ма без да ни го навира в очите,щото на книга е едно ,а като се сулнеш у водата се друго се получава-еле па за Ивайловград.Там съм от има няма 28 години и съм видел и хубаво и лошо .Ай да не се връщам в далечната 1981 година ,че кат си спомня кви риби се фащаха с по 2-3 въдици и ми домилява едно таквоз.... :cry:
Аватар
kalins
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kalins »

отец Ми Го Нафърфорий написа: ...колко дни в годината си там във водата чадо е важно ??? и кво праиш у нея е не по малко важно...щот са нагледах сине на туристи...тука мноо знаят и мноо са чели а като идат там и запецват...кое кво беше..ма го нема нета да припомня...знаеш ли...имах 1500 писания тук и ги делнах с кеф....след това настана тишина...мъртвило чадо.

l:
Абе според мен не е важно колко време си бил във водата,а какво си направил докато си бил в нея.Така че тука некои само си пишат.А в язовира седат непрекъснато,ама на празни ясли
Добре е да си добър
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

kalins написа:
отец Ми Го Нафърфорий написа: ...колко дни в годината си там във водата чадо е важно ??? и кво праиш у нея е не по малко важно...щот са нагледах сине на туристи...тука мноо знаят и мноо са чели а като идат там и запецват...кое кво беше..ма го нема нета да припомня...знаеш ли...имах 1500 писания тук и ги делнах с кеф....след това настана тишина...мъртвило чадо.

l:
Абе според мен не е важно колко време си бил във водата,а какво си направил докато си бил в нея.Така че тука некои само си пишат.А в язовира седат непрекъснато,ама на празни ясли
Рибар колега се става с ходене, стоене в водата и на сушата,съответно и с ловене на риба,ма то едното е свързано с другото.Тъй че важно си е колко ходиш -един път ще объркаш ,втори,трети ,ма накрая ше му фанеш цаката.Пък ти недей тъй с недомлъвки-пиши си направо за кой си мислиш че само седи в водата и то на празна ясла. :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

МЕНЧЕ,-вие по комшийски ли се защитавате.Света троица ли сте.Дай да си пишем нещата без пристрастия.Не се подвеждай и ти.В момента калвеш на гола кука.Нека пишем за риболова по нещо.Не се дублирай с общи приказки,а кажи твоето мнение за ИВАЙЛОВГРАД.Аз казах за там,че това е единствения язовир с почти еднаква температура от дъното до повърхноста.ЗА лятото става въпрос.Това може да те накара да се замислиш.Кога и колко и къде да стоиш.Иначе само се потиш.
отец Ми Го Нафърфорий
сериозен играч
сериозен играч

Teleto написа:... кажи твоето мнение за ИВАЙЛОВГРАД.Аз казах за там,че това е единствения язовир с почти еднаква температура от дъното до повърхноста.ЗА лятото става въпрос.Това може да те накара да се замислиш.Кога и колко и къде да стоиш.Иначе само се потиш.
Теле, това което си написал за температурата на тоя водоем категорично не кореспондира с истината....

за твое сведение всички сонари мерят температурата горе...и всеки от нас имащ сонар я знае !!! Проблема Теле е че не знаеш какво е долу......

и понеже голословничиш аз ще ти кажа...има едни тетрадки във ВЕЦ на стената там където работи Петьо Жишев...ако не си чул кой е той...някога ще чуеш...та...в тях всеки ден се записва температурата на водата..обаче.....на 18 тия метър...защо там ли ? ...защото там я мерят на входа на турбините...тъкаааааа и.....от там при добро желание може да си извадиш справка ...както аз го правя и го казвам на определени хора от тук каква е тя в определени дни...по телефона!

това е изключително важно за риболова на сом....и вярвай ми има хора от тук в тоя саит който знаят точно за какво ти говоря...

защо ли тия хора ми звънят да ме питат колко е тя ...при положение че ако е еднаква на сонара всеки ще си я види ???

да ама не пич !!!!!!!!!! не си познал....дупце те е лъгало ! разликата е огромна...

въпроса е имал ли си достъп до тези данни или не ????

е приеми че аз ги имам............. :lol: :lol: :lol:

друг път като се пробваш гледай да целиш...че и сега не улучи !

когато температурата на 18 тия метър стане..... :?:......гр почваме риболова не е ли достигнала водата ...:?:.....гр.....риболова е куц !

честит ти празник и бъди жив и здрав :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”