Мнение подлежащо на дискусия!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Ачо ♣

Мнение подлежащо на дискусия!

Мнение от Ачо ♣ »

Изображение
Реших да споделя с вас едно мое наблюдение от форума,което се натрапва в раздел"Моят риболовен излет!"Та там в повечето репортажи се наблюдава едно непрекъснато изтъкване какво голямо количество риба е била уловена,без да си даваме сметката,че законът е определил количеството за един риболовен излет.Все пак мисля,че една от целите на нашия форум е да има възпитателен ефект,с цел спазване на нормативните документи на ИАРА!
Иначе всички се възмущаваме от тези,които не спазват закона и ловят с мрежи,"парашути","дараци",търмъци","комбайни",чрез ток,взрив и какви ли не още непозволени средства, а в същото време не си даваме сметка,че задържаното количество риба след риболовния излет, над допустимото,също е нарушение!
Някои сигурно ще ме опонират,че с въдица не можем да уловим такова количество риба,което може да се улови с изброените по-горе непозволени средства.И сигурно е прав?
Но защо и ние,честните и почтенни риболовци, да се превръщаме като тях?

Държа да подчертая,че има и репортажи,които показват как част от уловената риба се пуска обратно във водоема и се взема само определено количество.Именно това трябва да се насърчава и бъде водещо в нашите репортажи !
Последно промяна от Ачо ♣ на Пет Дек 11, 2009 8:31 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Мнение подлежащо на дискусия!

Мнение от GODzillata »

Всъщност, цялата работа е за:
Телескоп написа:...показване кой е"по-велик" риболовец!
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
maycal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maycal »

По този повод - съвет към коментаторите на репортажи: ако не осъждаш и не изобличаваш(чрез мнение) явни нарушения (напр., при положение, че ги преценяваш като маловажни и извиними!??), поне не ги хвали и превъзнасяй, и не нападай други, които ги посочват (нарушенията), особено при положение, че не го правят грубо и свръхстрого!
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Телескоп написа:Здравейте,колеги!.....................................
Я ми покажи една такава тема дет , някой си е вземал повече от допустимото :roll:
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Телескоп написа:.. а в същото време не си даваме сметка,че уловеното количество с въдица риба, над допустимото,също е нарушение!..
Нарушение, колега, е задържаното количество риба след приключване на излета, а не уловеното!
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Regar написа:
Телескоп написа:.. а в същото време не си даваме сметка,че уловеното количество с въдица риба, над допустимото,също е нарушение!..
Нарушение, колега, е задържаното количество риба след приключване на излета, а не уловеното!
Благодаря,колега!Правилно-моя грешка,която ще бъде поправена!
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Митев написа:
Телескоп написа:Здравейте,колеги!.....................................
Я ми покажи една такава тема дет , някой си е вземал повече от допустимото :roll:
Позволявайки си да пусна във форума тема с подобни съждения,не съм имал намерението да обиждам или засягам пряко или коствено някого!Намерението ми бе друго,и жалко ако съм разбран неправилно!А колкото до това да посочваме кой,къде,кога и какво е писал и пускал като снимков материал-то аз не съм човекът за това!Има една сентенция -..."Който търси-намира...!" :D
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Ловец-светец няма,те така и с рибаря,но сгодата да се прекали не често явление особенно ако си на платено . :drinkers:
snegk

Мнение от snegk »

Няма платено, няма свободно.Някой хора са свикнали да крадат и така ще си умрат :evil:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Мишо69
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишо69 »

Да не забравяме , че риболова е хоби и почивка а не бизнес.
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Айди да си кажа и аз думата, макар сигурно ще изляза много лош. :twisted:
Първо, това че рибата я връщат обратно във водата не значи, че 100% от нея ще оживее. Една голяма част от върнатия улов умира. Било то поради нараняването от куката, било поради други наранявания, които и нанасяме - махане на повърхностния пласт слуз, нараняване на хрилете, липса на кислород във препълнения с риба живилник, смазана под 10-20кг друга риба, на дъното на кофата (за така желаната снимка с пълна кофа) или на дъното на чувал (нещо което съм виждал във репортаж) или просната на тревата като л**но.
Както каза веднъж пазача на яз. Цонево: "Те тез състезатели големи хуманисти. Връщат рибата обратно, ама на другия ден брега е побелял от умряла риба и циганите правят оборки и пълнят чували с нея"
Та това, че се пълнят живарници за снимка и после се трупа имидж като се пускат за мен е глупаво и се прави за ЕГОто и от показност.
Евала на Кърцата за духовитите му репортажи и на още няколко като него. Евала на хора, които хващат-снимат-пускат, а не пълнят кофи, чували или живарници.

Аз сега, да не взема да изляза светец, ще се разгранича от тях и ще кажа, че много не го спазвам закона. Да не кажа хич. Ходя с повече въдици и си вземам риба, като ми се е прияла прясна. Преди няколко години си прибирах и по 10 кила плевелна риба. Голяма рода имам - като дам на тоя и оня, тя свършва. Пък и си обичам прясно изпържена риба. Пускам обратно маломерна качествена риба или голяма качествена риба. Плевелната не я жаля хич. Тая година май не съм вземал риба, вярно че не съм и хващал много :oops: ама и ме мързи да чистя риба с килограмите и си ги пускам обратно. Но като хвана нещо качествено и реша, че ще го пускам - веднага си влиза във водата на свобода, а не в живилник.

Та така. Казвал съм го преди и пак ще го кажа - проблемите на риболова в България, не идват от брата рибар, а от мрежи, токове, химикали и тям подобни, от липсата на зарибяване и от липсата на грижа за рибната популация откъм болести, паразити и т.н. Рибари има от хилядолетия ама рибата не се е свършила. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”