Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Re: ПОПЧЕТА - 2009г
И аз се накефих днес,защото имаше моменти "пуснеш и преди да си опънал влакното" каята е закачена. Попчетата са нормален размер/за попчето/ . Лихмусите бяха само 3 .
Бяхме с лодка на стотина метра пред буните на Кранево. Не се местихме въобще,защото си кълвеше с малки затишия . Особено на свечеряване се активизира,но свършихме скаридите и си казахме"Доволно" .Бяхме само няколко лодки.
Предполагам ,че колеги са излизали на други места. Защо не пишат?
Бяхме с лодка на стотина метра пред буните на Кранево. Не се местихме въобще,защото си кълвеше с малки затишия . Особено на свечеряване се активизира,но свършихме скаридите и си казахме"Доволно" .Бяхме само няколко лодки.
Предполагам ,че колеги са излизали на други места. Защо не пишат?
Кефа цена няма!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не съм излизал и нямам днес поглед върху морето.
Оставих за другата седмица,ама пак не се знае,мисля да вадя лодката на док вече.
Оставих за другата седмица,ама пак не се знае,мисля да вадя лодката на док вече.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Малко късно се включвам, но все пак. В репортажчето съм писал-местото е нефтопристана съответно от брега ги ловях.vanko h написа:Само да вметнеш лекичко от кое местенце си ги ковнал
-
- научил се да хвърля
Абе, колеги, защо не пишете че каята атакува!?!?!?
Вчера, сряда сутринта преди работа за 1 час на втора буна. Много гладна и не подбира. Ем рапан, скарида и мида. Взимаше по равно. Те и лапинките се намесваха, но преживяването като цяло беше много тонизиращо.

Вчера, сряда сутринта преди работа за 1 час на втора буна. Много гладна и не подбира. Ем рапан, скарида и мида. Взимаше по равно. Те и лапинките се намесваха, но преживяването като цяло беше много тонизиращо.
-
- научил се да хвърля
В събота и неделя - на Кранево не мога да се оплача ( то не мога и да се похваля
)по за два тигана (не много големи тигани)
В събота от буната , а в неделя с лодката - честно от брега съм по-доволен. Нещо тази година нямам слука с лодката

В събота от буната , а в неделя с лодката - честно от брега съм по-доволен. Нещо тази година нямам слука с лодката

В събота с лодка пред Галата: 1 лихнус 28 см, после пред камъните на юг от Паша Дере около 2кг на човек едри попчета на скарида. Странно кълве: на моменти здраво, изведнъж престава, след минути пак атакува.
- КИРО
- Обратна връзка:
Ще пробвам още един два пъти и аз,
трябва да тръгне тоя поп ве.
трябва да тръгне тоя поп ве.
-
- научил се да хвърля
В неделя двама души пред фичоза 6-7 кг само кая,а във вторник 3ма около 6 кг кая и лихнуси пред 2ра буна.Явно трябва да се намерят камъните и тогава рибата върви.
- КИРО
- Обратна връзка:
Да,видях ви - за вторника става въпрос,ама голяма мъка си беше.gipsa77 написа:В неделя двама души пред фичоза 6-7 кг само кая,а във вторник 3ма около 6 кг кая и лихнуси пред 2ра буна.Явно трябва да се намерят камъните и тогава рибата върви.
Вчера на трета буна много слабо - за около 2 часа по-малко от 10 броя, като всичките без едно ги хванах на свечеряване (последните 15 мин)
Днес на равда от 14.00 до 16.00 десетина папардака но за сметка на това доста едри 

-
- научил се да хвърля
Току-що се прибирам от морето.Обиколих тарафа като първо пробвах на Ветеран,след което малко по-надолу-Черноморец никъде нищо.Връщането беше с паламудено чепаре-пак нищо.Чак около 14.30 бях м/у втора и трета буна и там за около 2 ч. станаха 2.5 кг.Жалко за загубеното време.Утре ако даде времето ,директно съм пак там.Дава на скарида и рапан -средна до едра кая.
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Утре пак за риба. То ясно,че белите риби вече ще са само за майсторите с мерак да я търсят. А за нас -добрата и вкусна кая,която е дащна като махленската кака ,дето дава на всеки/даже и за сефте дето нямат/.
Утре се каня да ходя пак на Кранево. Досега скаридата се оказа най-предпочитания ем, ама утрер ще пробвам и на пилешкото.
Утре се каня да ходя пак на Кранево. Досега скаридата се оказа най-предпочитания ем, ама утрер ще пробвам и на пилешкото.
Кефа цена няма!
-
- научил се да хвърля
[quote="MAESTROTO"]. А за нас -добрата и вкусна кая,която е дащна като махленската кака ,дето дава на всеки/даже и за сефте дето няма
Браво Маестро-това за каката страшно ми хареса.Май точно това ще се окаже със старата,изпитана марка КАЯ.Вкусна,лесна,близо е и винаги дава.
Браво Маестро-това за каката страшно ми хареса.Май точно това ще се окаже със старата,изпитана марка КАЯ.Вкусна,лесна,близо е и винаги дава.
-
- ще става разбирач
Абе при мене не винаги,ама да се надяваме,че вече празно няма да има... и винаги дава.