Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Крадат ми от тока!!!!
Модератор: dantho.mihov
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Крадат ми от тока!!!!
При положение, че имам уреди които в съвокупност харчат 2 KW/h за 1 час- за точно 60мин. ми отчете електромера че съм изразходвал 9KW/h
Понеже в тази област съм много бос, не ми се занимава с EVN искам професионален съвет как технически да хвана човека от входа който ми краде тока????
МОЛЯ само компетентни мнения!!!!
Пък за съвета аз ще почерпя след като крадеца си плати за това
Поздрави!!!
НИКАКВО СЪЖАЛЕНИЕ-НА Антона да види на стената какви рибки плуват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Всъщност НЕ-боя ще му мине, това е по-добре= В продължение на 1 година ще ми плаща тока!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Щото иначе ЛУКА БРази ще му пратря
БЕСЕН СЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Понеже в тази област съм много бос, не ми се занимава с EVN искам професионален съвет как технически да хвана човека от входа който ми краде тока????
МОЛЯ само компетентни мнения!!!!
Пък за съвета аз ще почерпя след като крадеца си плати за това

Поздрави!!!
НИКАКВО СЪЖАЛЕНИЕ-НА Антона да види на стената какви рибки плуват!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Всъщност НЕ-боя ще му мине, това е по-добре= В продължение на 1 година ще ми плаща тока!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
Щото иначе ЛУКА БРази ще му пратря

БЕСЕН СЪМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Последно промяна от GODFATHER на Чет Ное 19, 2009 8:51 pm, променено общо 3 пъти.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Re: Крадат ми от тока!!!!
изключваш всички консуматори на ток и поглеждаш дали се върти електромера ако е с диск от старите ако е електронен гледаш цифрите където пише киловати или KW ако има кражба ще го хванеш но нее гаранция че в момента на проверката краде затова трябва да я повториш няколко пъти в различни часове на денонощието
-
- ще става разбирач
Според мен се увери че самия електромер не те краде.Ако той е ок потърси приятел който е в час и го покани на гости да поразгледа тук там.Така от растояние е трудно.И успех 

ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Скоро правил ли си ремонти-подмазване,изолации,шпакловка?
-
- и господ не е толокова добър
Мене също ме кради комшията.Бях един месец на почивка и сметка 100+лв.Спрях консумацията а електромера върти.Изчаках да се стъмни и си изключих бушона, на комшията осветлението спря,изхващах го.Съжлих го и ми плати само 500лв. без да се обаждам в енергото и полицията. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ако е сигурно че те крадат ти предлагам отмъщение.Ако сметката не е много голяма и не те е стах от тока ето ти решение на проблема:
1.Махаш всички предпазители
2.Взимаш два пирона (по-дебели)
3.Завръзваш ги с медна тел като единият пирон е на 1 см над другия
4.ПВЦ тръба,на която монтираш съоръжението.
5.С това нещо бъркаш в главният бушон под елекромера(ако е от новите -падащи предпазители)
ако е от старият тип в ПВЦ тръбата се поставя някаква арматура добре залепена с изолирбанд и пак същата процедура.
РЕЗУЛТАТ:
На крадеца му пресвятка и всичко включено гори.
Обяснение от EVN пренапрежение (ако се оплаче)
Този метод не оставя следи!!!
5.С това нещо бъркаш в главният бушон под елекромера(ако е от новите -падащи предпазители)
ако е от старият тип в ПВЦ тръбата се поставя някаква арматура добре залепена с изолирбанд и пак същата процедура.
РЕЗУЛТАТ:
На крадеца му пресвятка и всичко включено гори.
Обяснение от EVN пренапрежение (ако се оплаче)
Това е най-сигурния начин- с изключване на всичко консуматори и последващо изключване на главния бушон!snegk написа:..и си изключих бушона, на комшията осветлението спря,изхващах го...
Това е ЯКО!!Ribarina написа:..на крадеца му пресвятка и всичко включено гори..този метод не оставя следи!!!

Последно промяна от Herodot на Чет Ное 19, 2009 8:57 pm, променено общо 1 път.
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е ТОВА Е СУПЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ribarina написа:Ако е сигурно че те крадат ти предлагам отмъщение.Ако сметката не е много голяма и не те е стах от тока ето ти решение на проблема:
РЕЗУЛТАТ:
На крадеца му пресвятка и всичко включено гори.Обяснение от EVN пренапрежение (ако се оплаче)
Като изключиш главния бушон ще изключиш и тока на крадеца.По добре развий всички малки бушони и ходи до електромера да видиш дали върти.Herodot написа:Това е най-сигурния начин- с изключване на всичко консуматори и последващо изключване на главния бушон!snegk написа:..и си изключих бушона, на комшията осветлението спря,изхващах го...
- GODzillata
С какъв електромер си? 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не е дигитален, а механичен-няма дисплей а едно лолело което се върти!
-
Ами нали това е целта, да видиш на кой ще му спре токаalhrist написа:Като изключиш главния бушон ще изключиш и тока на крадеца.По добре развий всички малки бушони и ходи до електромера да видиш дали върти.Herodot написа:Това е най-сигурния начин- с изключване на всичко консуматори и последващо изключване на главния бушон!snegk написа:..и си изключих бушона, на комшията осветлението спря,изхващах го...

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Извикай някой приятел,който пипа такива неща.Предполагам,че веднага ще забележи нещо нередно.Наистина както казаха колегите спри всички консуматори(имам предвид да ги изключиш от контактите) и виж дали върти.Кажи дали е електронен електромера или е от обикновенните.Казват,че на електронните им влияят външни електро магнитни полета,но аз не вярвам на това поради простата причина,че още в началото на миналата година в училище учихме,че има едни такива кабелчета,които се ползват навсякаде и най-вече при антените.Казват се коаксиални.Хората които разбират ще се сетят за какво става въпрос.Та те са екранирани точно за да не им влияят такива електромагнитни полета.Та мисълта ми беше,че не може такова устройство като тези електронни електромери току така да им влияят такива полета,а те да не са екранирани.
Разбира се,този провслолут български инженерен гении е измислил такива истории.
Може просто самия електромер,ако е от старите да е развален и да върти и отгоре. 

- asenfisherman
- ще става разбирач
Вземи пример от Илийката.Сваляш си предпазителите на апартаментното табло,слизаш при електромера и ако върти ,изключваш главния предпазител.Първия от съседите ,който слезе да види какво става, е твоя човек.След това се отдай на фантазията си