Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Сезон 09 --- един спонтанен излет.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Сезон 09--- можеби финал на сезона.
В тази връзка може ли да питам нещо, което ме мъчи, извинявам се, ако се получава офтопик...
В неделя на Струма (може би защото времето беше доста топло и кефалите явно се бяха "объркали" малко) три от общо петте удара на кленчоци бяха при замятане срещу течението и след това бързо навиване, за да "изпреваря" скоростта на водата. И аз мислех, че заради по-студеното време трябва да водя бавно, но всъщност излезе обратното.
Замислих се дали по принцип не водя воблерите прекалено бавно и това да влияе на улова.
Досега най-често уловени кленове имам в сравнително бърза вода, при водене на воблера срещу течението, бавно, с кратки спирания и съвсем лека игра на върха на пръчката.
п.с. всичките удари в неделя бяха на малкия размер Goldy - син гръб и другия - кафявооранжев с черен гръб.

В неделя на Струма (може би защото времето беше доста топло и кефалите явно се бяха "объркали" малко) три от общо петте удара на кленчоци бяха при замятане срещу течението и след това бързо навиване, за да "изпреваря" скоростта на водата. И аз мислех, че заради по-студеното време трябва да водя бавно, но всъщност излезе обратното.

Замислих се дали по принцип не водя воблерите прекалено бавно и това да влияе на улова.

п.с. всичките удари в неделя бяха на малкия размер Goldy - син гръб и другия - кафявооранжев с черен гръб.
- stancom
- ще става разбирач
Спасе, позволи ми да не се съглася с теб . Вярно атаките са по редки , но рибите са по големи. Появява се и филтър на примамките, иска по големи ( над 4см ) и по дълбоко газещи. Ударите са по скоро почуквания и се иска засичане. Но това ти си го знаеш, извини ме за досажданетоpa4o написа:Карида, 99% от излетите са само със самоделки вече мога да твърдя че ги осъваршенствам.
Майсторе, Христо е прав![]()
Христо, аз и сегашните рибета ги надърпах с много бавна проводка.
Естествено, че ще продължа да опорствам, но резултатите ще са далеч по слаби.

- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Съгласен съм с теб колега и съм се погрижил за това, в момента съхне новата ми гама от по едри воблери
Преди няколко седмици ходих пак по реката, но беше адски студ и ми направи впечатление, че кефала гонеше примамката и сякаш се опитваше да си отгризне от нея, което предполага, че тове е бил момента на засичане.

Преди няколко седмици ходих пак по реката, но беше адски студ и ми направи впечатление, че кефала гонеше примамката и сякаш се опитваше да си отгризне от нея, което предполага, че тове е бил момента на засичане.
Да попиташ е моментен срам,
да не знеш срам за цял живот.
-
- вече хвърля и на тежко
Заради тая тема се зарибих с домашно правените воблери и след кратка консултация със Спас направих ето това подобие на воблер, боядисано с темперните боички на малкия и лакирано със лака на жена ми.
и днес следобед в 14:15 бях на Вита. До 17:00 хванах 14 бройки, отплували благополучно. Всичките ги хванах на него(добре съм се справил)Ето и няколко снимки с телефона:

наистина е много добра идея . мисля че скоро и аз ще се опитам да измаисторя нещо.бих приел на драго сърце всеки съвет,предварителни благодаря. когато имам някакъв резултат ще го споделя 

Milcho Milchev Targovishte
ааа касметлии при мене сезона замря преди месец, риба има време няма 

кьоркефали
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И при мен сезона замина, време имам риба ншма.
Марица е доста студена рибате се е покрила и пасува, но времето е пред нас.
Покрай съботния излет успях да се запозная с колегат "bradata" и брат му за което мн. се радвам.
Марица е доста студена рибате се е покрила и пасува, но времето е пред нас.
Покрай съботния излет успях да се запозная с колегат "bradata" и брат му за което мн. се радвам.
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Привет мили приятели, отново съм (сме) на линия.
Вчера докато си виснех пред PC-то телефона ми издрънча и останах изненадан, от другата страна на линияте се оказа един приятел,
който не бях виждал от доста време, та той ме покани да го придружа за няколко часа на Огняново и рибарското ми личице греийна.
В контекста разбрах,че ще ни ридружи още една много готина личност, на която не бях виждал физиономиата от дълго време.
Бригадате се сформира целта бе набелязана е кво ни остава освен да изчакаме да дойде следващия ден , тоест днес
Ено ни и тримцата убавци, радвам се да се видим, като тройка кебабчета-огладнял човек
Златко аз и Таро

Там бяхме около 10:00 можеби, но мъглата беше доста гъста.
Набързо се нахвалихме кой какво е сътворил, придобил и тн.т.
и започнахме да мамим наивната рибка, която в последствие се оказа не чак толкова наивна.
Питайте таро

мъглата започна да се разсейва и нещата се промениха към добре за нас
Златоко успя да хване първото малко простаче, обаче рибата продължаваше да бъде слабо активна.
С напредване да времето слънцето напече и стана много приятно за риболов, коте също повлия на рибата.
Не след дълго, след безброй сменени примамки реших да заложа на една бяла цикада домашно производство
(изразявам благодарноста си към колегата donky без който надали щчх да се здобия с тях) та на въпросната примамка
успях да хвана първия си костур за деня.

не беше голям, но се изкефих, защото беше първата ми риба хваната на подобна примамка.
След това успях да хвана още един костур и се появи някакъв падар, който ни изпъди от стената, никак не беше любезен тоя селянин.
За зло или добро тримата се отправихме надолу към заливите, като бяхме скептично настроени, че ще хванем нещо.
И пак грешахме

Те хората са казали "когато няма риба и рака е риба" аз пък подържам тезата на Златко, че тази се брои за две
Викам си:
- Я и аз да турна силикон па да фана да хвана.
Да ама не един лови едно и го брои за две друг лови едно и го брой за 1/2

кустурчетата започнаха да си вземат много уставно и по-едно време даже май нямаше празно
- Аз, Таро Аз Златко Таро и пак АЗ и пак Таро абе лудница.

Таро заложи на цикада с която му услужих и бум успеха го споходи.Отново

Имах успех и на самоделна, но резултатите бяха далеч по-слаби отколкото на силикона и цикадата

В общи линии така протече този прекрасен слънчев ден
пускам още малко снимки за протокола
Коментара е излишен

По едно време рибите се спряха и се наложи да сменя позиции и според мен се движех неотлъчно след пасажа
3 поредни хвърляния 3 поредни риби, колегите ми завидяха и като се втурнаха през глава
съкън да не излоя всичко

понаправихме по-някоя и друга рибка,

слънцето започна да преваля и решихме, че е време да си ходим.
Няколко снимк за довиждане и с улова

след еко-акцията брега изглеждаше така и Златко реши да си вземе трофей

изоставен от небрежни рибари, който си тръгнаха малко преди нас
и оставиха лайната си да овековечават човешкото присъствие.
Много жалко еди чистят други серат извинявам се за израза.
Тъй приключи един чудесен ден сред природата и в компанията на добри приятели и незабравими емоции с не мн. едри рибки
Поздрави и наслука приятели
Вчера докато си виснех пред PC-то телефона ми издрънча и останах изненадан, от другата страна на линияте се оказа един приятел,
който не бях виждал от доста време, та той ме покани да го придружа за няколко часа на Огняново и рибарското ми личице греийна.
В контекста разбрах,че ще ни ридружи още една много готина личност, на която не бях виждал физиономиата от дълго време.
Бригадате се сформира целта бе набелязана е кво ни остава освен да изчакаме да дойде следващия ден , тоест днес

Ено ни и тримцата убавци, радвам се да се видим, като тройка кебабчета-огладнял човек

Златко аз и Таро

Там бяхме около 10:00 можеби, но мъглата беше доста гъста.
Набързо се нахвалихме кой какво е сътворил, придобил и тн.т.
и започнахме да мамим наивната рибка, която в последствие се оказа не чак толкова наивна.
Питайте таро

мъглата започна да се разсейва и нещата се промениха към добре за нас
Златоко успя да хване първото малко простаче, обаче рибата продължаваше да бъде слабо активна.
С напредване да времето слънцето напече и стана много приятно за риболов, коте също повлия на рибата.
Не след дълго, след безброй сменени примамки реших да заложа на една бяла цикада домашно производство
(изразявам благодарноста си към колегата donky без който надали щчх да се здобия с тях) та на въпросната примамка
успях да хвана първия си костур за деня.

не беше голям, но се изкефих, защото беше първата ми риба хваната на подобна примамка.
След това успях да хвана още един костур и се появи някакъв падар, който ни изпъди от стената, никак не беше любезен тоя селянин.
За зло или добро тримата се отправихме надолу към заливите, като бяхме скептично настроени, че ще хванем нещо.
И пак грешахме

Те хората са казали "когато няма риба и рака е риба" аз пък подържам тезата на Златко, че тази се брои за две

Викам си:
- Я и аз да турна силикон па да фана да хвана.
Да ама не един лови едно и го брои за две друг лови едно и го брой за 1/2

кустурчетата започнаха да си вземат много уставно и по-едно време даже май нямаше празно
- Аз, Таро Аз Златко Таро и пак АЗ и пак Таро абе лудница.

Таро заложи на цикада с която му услужих и бум успеха го споходи.Отново

Имах успех и на самоделна, но резултатите бяха далеч по-слаби отколкото на силикона и цикадата

В общи линии така протече този прекрасен слънчев ден
пускам още малко снимки за протокола
Коментара е излишен

По едно време рибите се спряха и се наложи да сменя позиции и според мен се движех неотлъчно след пасажа
3 поредни хвърляния 3 поредни риби, колегите ми завидяха и като се втурнаха през глава

понаправихме по-някоя и друга рибка,

слънцето започна да преваля и решихме, че е време да си ходим.
Няколко снимк за довиждане и с улова

след еко-акцията брега изглеждаше така и Златко реши да си вземе трофей

изоставен от небрежни рибари, който си тръгнаха малко преди нас
и оставиха лайната си да овековечават човешкото присъствие.
Много жалко еди чистят други серат извинявам се за израза.
Тъй приключи един чудесен ден сред природата и в компанията на добри приятели и незабравими емоции с не мн. едри рибки
Поздрави и наслука приятели
- CATCH & RELEASE
- новобранец
Re: Сезон 09--- Тройка кебабчета :)))
Браво! Супер сме, ама дали не сме две кибапчета и едно кифте, хахахаха! Поздрави и скоро да повторим си пожелавам! 
П.П. Па40, нищо не споменаваш за ботушите

П.П. Па40, нищо не споменаваш за ботушите

Последно промяна от CATCH & RELEASE на Пет Ное 20, 2009 8:32 am, променено общо 1 път.
Хвани/пусни! Мъртва риба има в магазина.
- каридата
- учете се от него
чудно.чудно.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

Супер 
Само по дъното ли се разкарваха "зебричките"?
Близо до брега ли бяха или по-навътре? 

Само по дъното ли се разкарваха "зебричките"?

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- CATCH & RELEASE
- новобранец
Па4о понеже е преял с пържен костур и сигурно още спи...
ще отговоря аз-най-ефикасно се оказа ползването на лайт, даже ултра лайт въдица и с тези силикончета и колкото може по-лека глава рибките налитаха стръвно в близост до брега. Слънцето затопляше плитките заливи и риболова си вървеше в плиткото. Честно казано може и да е имало някой по-достоен простак малко по-на дълбоко, но май никой не се сети да потърси целенасочено 

Хвани/пусни! Мъртва риба има в магазина.
Просто останах без дъх 

- daniel defoe
- разбира нещата
- pa4o
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Оф чак сега се излюпвам,
ама нали вчера преядох с костур, като попско дяте на задушница.
Пъки ще кажа, апни ти, за да не те апнат теб, както се изразява Шишо Бакшишо
Разбрали Златко
ама нали вчера преядох с костур, като попско дяте на задушница.
Пъки ще кажа, апни ти, за да не те апнат теб, както се изразява Шишо Бакшишо
Разбрали Златко